شناسهٔ خبر: 71143550 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

لزوم استفاده از هوش مصنوعی درحوزه فناوری‌های مالی و صنعت بانکداری

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با اشاره به اینکه باید از هوش مصنوعی در حوزه فناوری‌های مالی و صنعت بانکداری استفاده شود، گفت: سیاست‌گذاری‌ها باید به سمت توسعه فناوری‌های مالی در صنعت بانکداری حرکت کند. ‌

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

غلامرضا فتحعلی، در نشست خبری بانک و بیمه (فینشورتک) که با محوریت توسعه بانکداری با فناوری‌های مالی، چشم‌انداز بازار‌ها و روند‌های جهانی و فناوری‌های نوین در صنعت بیمه برگزار شد، اظهار کرد: امروز هوش مصنوعی یکی از موضوعاتی است که باید در حوزه فناوری‌های مالی و صنعت بانکداری به صورت جدی به آن پرداخته شود.

وی با اشاره به اینکه شرکت‌ها و دولت‌ها در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۰۰ میلیارد دلار در حوزه هوش مصنوعی در فناوری‌های مالی سرمایه‌گذاری کرده‌اند، عنوان کرد: امروز هزینه بانکداری در کشور ما گران است؛ همچنین در حوزه تحلیل داده‌ها هنوز متکی به روش سنتی هستیم. علاوه بر این، بهره‌وری پایین و نامناسب بودن کیفیت خدمات از مهم‌ترین چالش‌های موجود در صنعت بانکی است. از سوی دیگر با ناترازی بانکی مواجهیم و موضوع تسهیلات تکلیفی از مسائلی است که جای بررسی دارد، چراکه به چالش‌های موجود در صنعت بانکداری تبدیل شده است.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با تاکید بر اینکه باید با تحلیل داده‌ها و شناسایی الگوریتم در کاهش ریسک‌ها در صنعت بانکداری از طریق هوش مصنوعی کمک گرفت، گفت: با استفاده از هوش مصنوعی امروز ۶۵ درصد از تسهیلات اعطایی را اعتباربندی می‌کنیم. 

فتحعلی ادامه داد: نسل امروز تمایل به انجام عملیات بانکداری حضوری ندارد و این نشان دهنده آن است که سیاستگذاری‌ها باید به سمت توسعه فناوری‌های مالی در صنعت بانکداری حرکت کند. 

وی در رابطه با مسدود کردن سرمایه برای پرداخت تسهیلات در بانک‌ها گفت: سیاست بانک‌ها اهرمی است و برای پرداخت تسهیلات باید منابع جذب شود، به عبارتی بانک‌ها از خود پولی ندارند و با واسطه‌گری می‌توانند جذب سرمایه داشته باشند تا در نهایت بتوانند تسهیلات پرداخت کنند و، چون اقتصاد ما اقتصاد نفتی است، باعث شده که جریان جذب و پرداخت سرمایه در بانک‌ها نتواند به شکل مطلوبی عمل کند.

موسی رضایی میرقاعد، فعال صنعت بیمه نیز با بیان اینکه سرمایه گذاری در بحث هوشمند سازی نیاز آینده جهان است، گفت: امروزه بیمه‌ها در ایران با استفاده از فناوری دیجیتال می‌توانند اسناد بیمه‌ای را اسکن و برای بیمه‌ها ارسال کنند تا هزینه‌های خسارت بعد از طی فرآیند‌هایی بدون حضور کارشناس در صحنه پرداخت شود.

وی با بیان اینکه در بیمه دو بخش صدور و پرداخت خسارت از مهمترین فرآیند‌های بیمه است، افزود: در این صنعت به دنبال این هستیم تا با استفاده از هوشمندسازی در تصویربرداری و ارسال تصاویر تصادف در زمان ارسال خودرو به تعمیرگاه، میزان خسارت برآورد شده و به حادثه دیده پرداخت شود.

این فعال صنعت بیمه با اشاره به اینکه به دنبال شخصی سازی در صنعت بیمه هستیم و براساس وضعیت فرد و سابقه وی بیمه نامه به افراد بدون حضور در شعب صادر شود، تصریح کرد: در بحث قطعات خودرو نیز با توجه به افزایش لحظه‌ای این قطعات، مشکل بزرگی در پرداخت خسارت از سوی شرکت‌های بیمه وجود دارد، اما نیاز است که در کمترین زمان ممکن خدمات خودرو انجام شود.

وی با اشاره به اینکه هوشمندسازی می‌تواند بسیاری از مشکلات صنعت بیمه را رفع کند، ابراز امیدواری کرد که صنعت بیمه هرچه سریعتر با ورود به این حوزه از تخلفات پیشگیری کند.

تحول دیجیتال در بانک و بیمه باید در ذهن مدیران این بخش ایجاد شود

سارینا آوایی رئیس کمیسیون فاوا اتاق بازرگانی نیز در این نشست با بیان اینکه بیمه‌ها و بانک‌ها در دوران جدید به دنبال تحول دیجیتالی هستند، اظهار کرد: این تحول باید در ذهن مدیران به وجود آید و اگر معنای این تحول به خوبی از سوی مدیران درک نشود نمی‌توان شرینی آنرا به خوبی چشید.

وی با اشاره به اینکه امروز از سوی مسئولان کلمه هوش مصنوعی زیاد تکرار می‌شود، افزود: دغدغه مدیری که تحول دیجیتال را درک کرده باشد، با نگاه مدیری که به صورت سنتی به دنبال گسترش بنگاه خود است، متفاوت خواهد بود.

آوایی ادامه داد: صنعت بانک و بیمه دو مقوله اصلی در بخش پولی و بانکی هستند که اگر به هم نزدیک شوند می‌توانند به اقتصاد نیمه جان کشور روح جدیدی بدمند.
با درک درست از فناوری می‌توان سهم خوبی از بازار پولی را کسب کرد

در ابتدای این نشست نیز محمدمهدی الحسینی دبیر اجرایی همایش فینشورتک با اشاره به برگزاری رویداد بانک و بیمه با عنوان «فینشورتک» با محوریت توسعه بانکداری و فناوری مالی «فناوری‌های نوین در صنعت بیمه» و «چشم انداز بازار‌ها و روند‌های جهانی» در روز‌های ۷، ۸ و ۹ اسفندماه گفت: بررسی فناوری‌های نوین در صنعت مالی و تاثیر هوش مصنوعی در بانکداری و بیمه از محور‌های اصلی این همایش است.

وی با اشاره به اینکه بین بانکداری و بیمه فاصله‌ای از جنس تکنولوژی‌های نوین وجود دارد، تصریح کرد: فینشورتک می‌تواند در آینده برنامه‌های جدیدی برای‌این حوزه داشته باشد.

الحسینی ادامه داد: در دنیای جدید موضوع بلاکچین درحال شکستن انحصارات در حوزه فناوری‌های دیجیتال است و در این همایش به دنبال رفتارشناسی در این حوزه هستیم.

وی تاکید کرد: اگر بانک‌ها و بیمه‌ها بتوانند به خوبی درک درست از استارت‌آپ و فین‌تک‌ها داشته باشند می‌توانند سهم خوبی از بازار را کسب کنند.

انتهای پیام/