شناسهٔ خبر: 71142847 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

پنج بیمار مبتلا به مالاریا در نیشابور شناسایی شدند

مشهد- ایرنا- سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: پنج بیمار مبتلا به مالاریا از ابتدای امسال تاکنون در جمعیت زیر پوشش این دانشگاه در شهرستان‌های نیشابور، زبرخان، فیروزه و میان جلگه شناسایی شده‌ و تحت درمان قرار گرفتند.

صاحب‌خبر -

دکتر علی اکبر محمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد بیمار شناسایی شده، سه بیمار بهبودی کامل یافته و ۲ نفر که هفته گذشته شناسایی شدند، تحت مراقبت‌های درمانی قرار دارند.

وی با بیان این که تمامی مبتلایان سابقه سفر به نواحی جنوبی استان سیستان و بلوچستان را داشته‌اند، بیان کرد: ۲ بیماری که هفته پیش شناسایی شدند در سنین ۲۱ و ۲۲ ساله و دارای سابقه گذراندن دوره سربازی در مناطق جنوب و جنوب شرق کشور هستند که با کمک همکاران متخصص عفونی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور تحت درمان قرار گرفتند.

رییس مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: مالاریا یک بیماری حاد و مزمن انگلی است که از طریق گزش پشه آنوفل، ماده آلوده منتقل می‌شود و توصیه می‌کنیم همه افرادی که به تازگی سابقه سفر به استان های جنوبی و جنوب شرقی را داشته اند، به نزدیک ترین مرکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های بهداشت در شهر و خانه های بهداشت در روستاها مراجعه کنند تا با انجام تست مالاریا، از سلامت آنان اطمینان حاصل شود.

وی اظهار کرد: بیماری مالاریا با حملات تب، لرز و تعریق مشخص می‌شود و در صورت تشخیص و درمان به موقع، بیماران معمولاً بهبود می‌یابند، در صورت عدم شناسایی و درمان به موقع این بیماری، احتمال تبدیل شدن به مالاریای شدید بالا می رود که علائم نوع شدید بیماری شامل ناتوانی در خوردن و آشامیدن، ایستادن، هماچوری (وجود خون در ادرار)، استفراغ و تهوع و در نهایت کما و مرگ است.

محمدی از فعال بودن برنامه مراقبت مالاریا در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت خبر داد و ادامه داد: تمامی مراحل بیماریابی و درمان به صورت رایگان انجام می‌شود. افرادی که سابقه سفر به استان سیستان و بلوچستان دارند، می‌توانند برای بررسی زودهنگام به نزدیک‌ترین مرکز خدمات جامع سلامت محل زندگی خود مراجعه کنند.

بیماری مالاریا در ایران در یک وضعیت کنترلی نسبتاً خوبی قرار دارد اما در برخی مناطق به خصوص مناطق جنوب شرقی کشور شاهد افزایش موارد ابتلاء در سال های گذشته بوده ایم، وزارت بهداشت در تلاش است بیماری را در آن مناطق کنترل کرده و در راستای ریشه کنی و حذف بیماری گام بردارد.

به گزارش ایرنا، مرکز شهرستان ۴۵۰ هزار نفری نیشابور در جغرافیای مرکزی خراسان رضوی و ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، به ۵۸۰ هزار نفر جمعیت چهار شهرستان «نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه» خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌کند.