به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، وحید شالچی روز یکشنبه در دومین جشنواره ملی کتاب سال انقلاب اسلامی گفت: این جشنواره برای پاسداشت مبانی انقلاب اسلامی برگزار میشود و وزارت علوم به مدت دو سال است که با دانشگاه آزاد در این زمینه همکاری میکند.
وی به ابعاد مختلف انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: انقلاب، ابعاد پیچیدهای دارد و باید اقدامات لازم برای شناسایی انقلاب انجام دهیم و توجه داشته باشیم یادآوری انقلاب تنها یادآوری رشادتها و شجاعتها نیست.
شالچی افزود: اینکه انقلاب را یک هیجان مردمی نشان دهیم، درست نیست و معتقدم پرداختن به ابعاد پیچیده این انقلاب ضروری است و نباید سادهانگاری در این زمینه داشته باشیم.
معاون وزیر علوم معتقد است که تحریف تاریخ نشان میدهد نیازمند آن هستیم تا دوباره به انقلاب بپردازیم و باید توجه داشته باشیم چه یگانگی در کشور وجود داشت که موجب انقلاب شد.
شالچی اظهار داشت: آنچه انقلاب و انسجام اجتماعی را مهم میکند، پایبندی به ارزشهای است و یکی از دستور کارهای مهم انقلاب اسلامی، تحقق عدالت در حوزه آموزش، سلامت و آزادی بوده و هست که متاسفانه با آرمانهای انقلاب اسلامی فاصله زیادی دارد.
وی بیان کرد: بسیاری از مشکلات از آنجا شروع میشود که عادیسازی کردیم و به بخشهایی توجه کردیم و بخشهایی را رها کردیم.
معاون فرهنگی وزیر علوم درخصوص ضرورت یادآوری انقلاب اسلامی، گفت: نوعی نسیان و تخفیف سازمانیافته در انقلاب اسلامی در جریان است که تحریف خطرناک و تصویر کاریکاتوری است و سادهانگاری آن ظلم بزرگی است که آینده کشور را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی با اشاره به دلایل تحریف تاریخ گفت: تحریف تاریخ، حاکی از این است که باید دوباره مسائل بومی را بازبینی کنیم و این امر ساحتی برای کشاندن ما به ارزشهای انقلاب است و بازخوانی گذشته تاریخ انقلاب اسلامی امری مهم است.
شالچی تاکید کرد: پایبندی به مجموعه ارزشهای انقلاب اسلامی همچون آزادی، عدالت، دین، کمک به فقرا مبنا و پایه پایداری انقلاب اسلامی است و بایستی در دستور کار قرار گیرد و عدالت به عنوان مساله اساسی نیازمند توجه بیشتری است و تا نقطه مطلوب، فاصله بسیاری داریم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با بیان اینکه بسیاری از مشکلات به عدم درک پیچیدگیها و سادهانگاری مفاهیم بازمیگردد و تنها بنیاد مستحکمی که مردم را متحد و منسجم نگه میدارد توجه به ارزشهای انقلاب است به این شرط که همه ارزشها کنار یکدیگر باشند.
به دنبال فراخوان دومین جشنواره ملی کتاب سال انقلاب اسلامی، تعداد ۶۶۱ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که ۲۲۹ اثر حائز امتیاز شدند و در نهایت، ۲۴ اثر برگزیده، انتخاب و معرفی شدند.