به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی هم در این مراسم گفت: برای هیچ اصلی مانند خلافت، شمشیر کشیده نشده است و بدون نظام، حق به صورت حداقلی پیاده خواهد شد.
فرزاد جهانبین مهمترین دستاورد انقلاب ایران را جمهوری اسلامی دانست و گفت این موتوری است که ارزشهای انقلاب را پیاده میکند و باید اقدامات لازم برای پیاده کردن این ارزشها انجام داد. بدون جمهوری اسلامی، انقلاب اسلامی معنی ندارد و نباید بین آنها تفکیک قائل شد.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد این را هم گفت که جمهوری اسلامی چالشهایی دارد که رفع برخی از آنها زمانبر است.
جهانبین گفت: باید برای رشد انقلاب اسلامی به مردم توجه کنیم و در تحلیل شاخصهای دینداری، تغییر نگرش دهیم و نباید مته به خشخاش زندگی مردم بگذاریم.
وی تاکید کرد: در خصوص افراد نباید با نگاه صفر و صد برخورد کنیم و اینطور نباشد که سرمایههای خود را بسوزانیم و تا جای ممکن، جذب حداکثری و دفع حداقلی داشته باشیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: تنها بنیانی که جامعه ایران را با همه تنوعها، متحد نگه دارد مجموعه ارزشهای انقلاب اسلامی است به شرط اینکه کنار هم باشند و هیچ کدام را فدای دیگری نکنیم.
وحید شالچی روز یکشنبه در دومین جشنواره ملی کتاب سال انقلاب اسلامی گفت: این جشنواره برای پاسداشت مبانی انقلاب اسلامی برگزار میشود و وزارت علوم به مدت دو سال است که با دانشگاه آزاد در این زمینه همکاری میکند.
وی به ابعاد مختلف انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: انقلاب، ابعاد پیچیدهای دارد و باید اقدامات لازم برای شناسایی انقلاب انجام دهیم و توجه داشته باشیم یادآوری انقلاب تنها یادآوری رشادتها و شجاعتها نیست.
شالچی افزود: اینکه انقلاب را یک هیجان مردمی نشان دهیم، درست نیست و معتقدم پرداختن به ابعاد پیچیده این انقلاب ضروری است و نباید سادهانگاری در این زمینه داشته باشیم.
معاون وزیر علوم معتقد است که تحریف تاریخ نشان میدهد نیازمند آن هستیم تا دوباره به انقلاب بپردازیم و باید توجه داشته باشیم چه یگانگی در کشور وجود داشت که موجب انقلاب شد.
شالچی اظهار داشت: آنچه انقلاب و انسجام اجتماعی را مهم میکند، پایبندی به ارزشهای است و یکی از دستور کارهای مهم انقلاب اسلامی، تحقق عدالت در حوزه آموزش، سلامت و آزادی بوده و هست که متاسفانه با آرمانهای انقلاب اسلامی فاصله زیادی دارد.
وی بیان کرد: بسیاری از مشکلات از آنجا شروع میشود که عادیسازی کردیم و به بخشهایی توجه کردیم و بخشهایی را رها کردیم.
معاون فرهنگی وزیر علوم درخصوص ضرورت یادآوری انقلاب اسلامی، گفت: نوعی نسیان و تخفیف سازمانیافته در انقلاب اسلامی در جریان است که تحریف خطرناک و تصویر کاریکاتوری است و سادهانگاری آن ظلم بزرگی است که آینده کشور را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی با اشاره به دلایل تحریف تاریخ گفت: تحریف تاریخ، حاکی از این است که باید دوباره مسائل بومی را بازبینی کنیم و این امر ساحتی برای کشاندن ما به ارزشهای انقلاب است و بازخوانی گذشته تاریخ انقلاب اسلامی امری مهم است.
شالچی تاکید کرد: پایبندی به مجموعه ارزشهای انقلاب اسلامی همچون آزادی، عدالت، دین، کمک به فقرا مبنا و پایه پایداری انقلاب اسلامی است و بایستی در دستور کار قرار گیرد و عدالت به عنوان مساله اساسی نیازمند توجه بیشتری است و تا نقطه مطلوب، فاصله بسیاری داریم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با بیان اینکه بسیاری از مشکلات به عدم درک پیچیدگیها و سادهانگاری مفاهیم بازمیگردد و تنها بنیاد مستحکمی که مردم را متحد و منسجم نگه میدارد توجه به ارزشهای انقلاب است به این شرط که همه ارزشها کنار یکدیگر باشند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: انقلاب اسلامی امری نخبگانی، مردمی و رشد یافتگی بود و در واقع نه به رژیم پادشاهی چند صد ساله است.
طهرانچی در این مراسم اظهار داشت: دانشگاه، دو حالت دارد؛ دانشگاه مقلد و مولد. دانشگاه در ایران در ابتدا مقلد بود و برعکس دانشگاه در غرب که مولد است و با پدیدههای اجتماعی رشد میکند، در دانشگاه مقلد، رابطه بین دانشگاه و زیستبوم قطع است.
وی تاکید کرد: انقلاب اسلامی، امری حادثهای نیست و انقلاب، پاسخ یک ملت سابقهدار و در واقع پدیده جدید حضور مردم در نظام دولت است.
طهرانچی گفت: مردم منطقه و ایران از ۱۲۰ سال پیش میخواستند اقدامی برای خروج پادشاهان انجام دهند و به حکومت مردممحور برسند، اگر ملت ما ملت تمدنی نبودند خروجی انقلاب اسلامی نداشتیم. ما در ابتدای راه هستیم و تنها راه سعادت، مردم هستند.
وی افزود: برای اینکه موثر باشیم، امنیت داشته باشیم و بزرگی ملت را نمایندگی کنیم باید در دانشگاهها به بحث نظریههای انقلاب بپردازیم و زاینده، مشاهدهگر و نظریهساز ظاهر شویم.
ارسال ۶۶۱ اثر و برگزیده شدن ۲۴ اثر در جشنواره ملی کتاب
رئیس مرکز فرهنگی امام خمینی (ره) دانشگاه آزاد اسلامی هم در این نشست در خصوص دومین جشنواره ملی کتاب سال انقلاب اسلامی گفت: برای این دوره، ۶۶۱ اثر به دبیرخانه ارسال شد که ۲۲۹ اثر حائز امتیاز شدند و از میان آنها ۲۴ اثر برگزیده، انتخاب و معرفی شد.
حبیبالله گل محمدی گفت: این جشنواره در دو سطح رساله دکتری و طرح پژوهشی، پایاننامه کارشناسی ارشد و کتاب محورهای مطالعات انقلاب اسلامی و اندیشههای امامین انقلاب بود و برگزاری این جشنواره در راستای اجرای سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد با هدف تحقق آرمانها و ارزشهای دانشگاه است.
معرفی ۲۴ اثر برگزیده دومین جشنواره ملی کتاب سال انقلاب اسلامی
بر اساس رای هیات داوران دومین جشنواره ملی کتاب سال انقلاب اسلامی، مقداد محمودی، احمد شریعتمداری، علی عباسی، حسین رمضانیپور، اسماعیل محمدپور، علیرضا استادیان خانی، مسعود کاویانی، محسن پریوش، حسین میرچراغ خانی، یحیی فوزی، سید جواد ورعی، غلامعلی سلیمانی، یعقوب توکلی، عباس محمدی، علیرضا کلانتر مهرجردی، محسن ردادی، سیروس رضایی، زینب ناصریان، مهدی رضایی، سحر فرهادی، حسن فاطمیراد، هدیه افشار نادری، امیر محمد زبرجدی و منصوره یوسفی به عنوان برگزیدگان این دوره از جشنواره معرفی شدند.