به گزارش ایسنا، سید ستار هاشمی در مراسم روز ملی فناوری فضایی که صبح امروز ۱۴ بهمن با حضور رئیس جمهور در محل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، با اشاره به جزئیات سه ماهواره ایرانی که امروز در این مراسم رونمایی میشود، اظهار کرد: یکی از این ماهوارهها نمونه ارتقاءیافته پارس- ۱ است که شامل یک ماهواره سنجشی با دقت تصویربرداری ۱۵ متر میشود.
وی دومین دستاورد فضایی کشور که امروز با حضور رئیسجمهور رونمایی میشود را ماهواره پارس- ۲ دانست که یک ماهواره سنجشی با دقت تصویربرداری ۸ متری رنگی است و یادآور شد: این ماهواره توسط وزارت دفاع و مجموعه صاایران ساخته شده است. سومین ماهواره با نام «ناوک» و یک ماهواره مخابراتی است.
هاشمی با اشاره به حضور رئیس جمهور در این مراسم، این اقدام را نشاندهنده اعتقاد جدی دولت چهاردهم به توسعه صنعت فضایی در کشور دانست و ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه تکالیفی برای صنعت فضایی و توسعه این صنعت تعیین شده است و تکلیف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این زمینه تثبیت جایگاه کشور در مدار ۵۰۰ کیلومتری و دستیابی به مدار بالای ۳۶ هزار کیلومتری است.
وی از در دستور کار قرار داشتن اجرای طرحهای دستیابی به مدار بالا (ژئو)، تکمیل پایگاه فضایی چابهار و توجه ویژه به سواحل مکران که نقش اساسی در توسعه توان فضایی کشور خواهد داشت، ایجاد ۲ ایستگاه ماهوارهای در سلماس و چناران و تکمیل منظومه شهید سلیمانی در این وزارتخانه خبر داد. توسعه منظومه ماهوارهای شهید سلیمانی در راستای دستیابی به منظومه مخابراتی و ارتباطی کشور طراحی شده و نگاهی جدید به آینده صنعت فضایی ترسیم میکند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در این راستا در این مدت کوتاه دولت چهاردهم، توفیقات خوبی در حوزه صنعت فضایی حاصل شده است که این موفقیتها نتیجه کار تیمی خوب در بین حوزههای مختلف است.
هاشمی با اشاره به حضور بخشهای مختلف دولتی و خصوصی در صنعت فضایی، خاطر نشان کرد: بخش خصوصی به دلایل مختلف میتواند به روند توسعه صنعت فضایی کشور شتاب ببخشد؛ چرا که این بخش میتواند از ظرفیتهای بینظیر و توانمند نیروی انسانی کشور استفاده کند، ضمن آنکه محققان بخش خصوصی نقش مؤثری در توسعه تعاملات بینالمللی دارند.
وی با تاکید بر اینکه باور ما این است که بهرهوری یکی از موضوعاتی است که میتواند ما را به سمت رشد اقتصادی ۸ درصد رهنمود کند، افزود: تکلیف ماست که این فضا را برای بخش خصوصی مهیا کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر ضرورت توسعه کاربردهای صنعت فضایی در سایر بخشها، یادآور شد: یکی از زمینههای مهم این کاربرد، تهیه نقشههای پوشش کشور است، چرا که دادههای آن ما را در مدیریت بهینه سرزمین یاری خواهد کرد. اگر میخواهیم از دستاندازی و تعرض به اراضی ملی و تغییر غیرمجاز کاربری اراضی جلوگیری کنیم، تنها راه آن استفاده و بهرهبرداری از صنعت فضایی است.
هاشمی با اشاره به حمایت دولت از صنعت فضایی کشور به ظرفیتهای بیبدیل صنعت فضایی تاکید کرد و گفت: مدیریت پیکرههای آبی و منابع آب کشور یکی از حوزههایی است که میتوان از ظرفیتهای صنعت فضایی برای آن بهره برد.
وی کاربرد دیگر صنعت فضایی را در حوزه محیط زیست عنوان کرد و ادامه داد: استفاده از صنعت فضایی و ظرفیتهای سنجشی که در این صنعت وجود دارد، میتواند به ما کمک شایانی در این زمینه کند و به ما کمک می کند تا در زمینه شناسایی کانونهای ریزگردی عملکرد بهتری داشته باشیم.
انتهای پیام