به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس، امیر سرتیپ خلبان «عزیز نصیرزاده» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در مراسم بزرگداشت روز فناوری فضایی، با بیان اینکه هرجا که خلأ وجود داشته باشد و ضعیف باشیم در آنجا وابسته میشویم، اظهار داشت: آینده دنیا و علوم آینده «فضامحور» است؛ بنابراین فضا بسیار مهم است؛ ما در این حوزه عقب هستیم و نیازمندیم که خلأها را پُر و عقبماندگی را جبران کنیم.
امیر سرتیپ نصیرزاده با بیان اینکه کارهای خوبی در این حوزه انجام شده است، افزود: ارتباط و همکاری خوبی بین وزارتخانههای دفاع و ارتباطات و نیروی هوافضای سپاه وجود دارد و شرکتهای دانش بنیان و خصوصی را هم در این حوزه به کار گرفتهایم.
وزیر دفاع با اشاره به سخنانی از امیرالمؤمنین علی (ع) درباره علم، گفت: علم، سلطان است و هرکس مجهز به علم است، قدرت دست او است. دنیای امروز کاملاً این را به ما نشان میدهد که علم چه اهمیتی دارد. حتی شخصیتهای غربی هم به این موضوع اشاره کردهاند که علم، سلطان است.
وی افزود: البته اختلاف نظر ما با غربیها در زمینه علم این است که آنها علم را سلطان برای تسلط بر طبیعت و محیط مادی امروز میدانند؛ اما ما علم را سلطان برای تنظیم روابط عادلانه انسانها و کشورها میدانیم، ما علم را سلطان برای رقابت سالم از رقبای خود میدانیم که عقب نمانیم، ما علم را سلطان میدانیم که تحت سلطه قرار نگیریم؛ بسیار مهم است که در این راستا در همه جهات رشد کنیم.
امیر نصیرزاده یادآور شد: در بازدید رئیسجمهور از دستاوردهای دفاعی و فضایی وزارت دفاع اعلام کردم که این وزارتخانه با بیش از هفت هزار شرکت خصوصی در ارتباط است و بیش از هزار و ۳۰۰ شرکت دانشبنیان با وزارت دفاع همکاری میکنند. از تمام ظرفیتهای ملی برای توسعه فناوریها بهره میگیریم و این ارزشمند است که دانشمندان کشورمان در حوزه هوافضا این فرصت را پیدا میکنند که علم و دانش خود را برای تقویت و توسعه کشور به کار بگیرند.
وزیر دفاع بیان اینکه ما ابتدا با ماهواره شروع کردیم، گفت: زمانی که برای پرتاب ماهواره برای ما مانع ایجاد کردند به سراغ بومیسازی ماهوارهبر رفتیم که در آنجا خلأ دیدیم و ممانعت ایجاد شد؛ بنابراین از سال ۷۷ این کار را آغاز کردیم و توانستیم ۱۰ سال بعد نخستین ماهواره را با ماهوارهبر بومی به نام «سفیر» به فضا بفرستیم.
وی با بیان اینکه در حوزه ماهوارهبرها به بلوغ و تکامل رسیدهایم، تصریح کرد: پرتابهای ماهواره «سیمرغ» و «قائم ۱۰۰» بدون هیچ نقصی انجام شد که مأموریتهای خود را انجام دادند و برنامههای خوبی برای آینده داریم.
امیر نصیرزاده افزود: ما در حوزههای ماهوارهبر، ماهواره، زیرساختهای زمینی، سامانههای کنترلی، سامانههای ناوبری کاملاً خودکفا شدهایم؛ البته این خودکفایی دلیل بر این نمیشود که ارتباط خود را با دنیای علم قطع کنیم؛ اما وابسته نخواهیم بود و روی پای خود میتوانیم بایستیم و حتی این امکان وجود دارد که در آینده بتوانیم به کشورهایی که روابط خوبی با آنها داریم در صورت درخواست، خدماتی را در حوزه ماهواره و ماهوارهبر ارائه دهیم.
وزیر دفاع با بیان اینکه بهمنماه امسال و تا پایان سال دو پرتاب دیگر داریم، عنوان کرد: سازمان صنایع هوایی درخصوص بلوک انتقال مداری، خوب کار کرده است و قبلاً در ماهوارهبر سیمرغ تستی روی سوخت جامد انجام دادند؛ در وزارت دفاع بر بلوک انتقال مداری، روی سوخت مایع کار کردهاند که رئیسجمهور امروز از نزدیک ملاحظه کردند.
وی با بیان اینکه ما در مدار لئو (LEO) تثبیت شدهایم، ادامه داد: اگر به اهدافی که برای بلوک انتقال مداری مد نظر داریم به آن برسیم، میتوانیم به مدارهای بالاتر و در نهایت به مدار ژئو (GEO) برسیم.
امیر نصیرزاده گفت: روی ماهوارهبر «سریر» هم در حال کار هستیم و پرتاب سنگینترین محموله را با ماهوارهبر سریر انجام خواهیم داد که این هم مقدمهای برای منظومهسازی خواهد بود؛ زیرا نیاز است که در آینده، این کار را انجام دهیم.
وزیر دفاع خاطرنشان کرد: قول میدهم که ما در دولت چهاردهم در این حوزه، پیشرفتهای قابل توجهی را با حمایت دانشمندان کشورمان ارائه دهیم.
انتهای پیام/ 271
∎