شناسهٔ خبر: 71131294 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

میدل‌ایست‌آی: تشکیلات خودگردان فلسطین برای کنترل غزه آماده «درگیری» با حماس است

صاحب‌خبر -

شفقنا – میدل‌ایست‌آی فاش کرد که تشکیلات خودگردان فلسطین به ایالات متحده آمریکا گفته است که اگر «درگیری» با حماس بهای به دست گرفتن قدرت در نوار غزه باشد، برای این کار آماده است.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، یک منبع فلسطینی به میدل‌ایست‌آی گفت که این طرح روز سه‌شنبه در جریان یک نشست در پایتخت عربستان سعودی ریاض توسط حسین الشیخ، یک مقام ارشد فلسطینی که به عنوان جانشین احتمالی رئیس‌جمهور فلسطین، محمود عباس، مطرح شده است، به استیو ویتکوف، فرستاده جدید آمریکا به خاورمیانه، ارائه شد.

بر اساس طرح تشکیلات خودگردان فلسطین، نوار غزه تحت حکومت کمیته‌ای قرار خواهد گرفت که اکثریت آن از خارج از این منطقه هستند.

این دیدار میان میانجی خاورمیانه‌ای دونالد ترامپ و الشیخ با واسطه‌گری عربستان سعودی و به درخواست تشکیلات خودگردان فلسطین انجام شد. این ملاقات پس از آن صورت گرفت که ویتکوف پیشنهاد تشکیلات خودگردان برای دیدار در رام‌الله در کرانه باختری اشغالی را رد کرد.

ویتکوف سپس به سرزمین‌های اشغالی سفر کرد تا با نخست‌وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو دیدار کند. او روز چهارشنبه به اولین مقام آمریکایی تبدیل شد که در ۱۵ سال گذشته از غزه بازدید کرده است.

ریاض این دیدار را میان واشنگتن و تشکیلات خودگردان فلسطین ترتیب داد اما قبل از این که مقام‌های فلسطینی این طرح را به ویتکوف ارائه کنند، آن را بررسی نکرده بود.

زیاد ابوعمر کیست؟ گزینه تشکیلات خودگردان برای غزه

زیاد ابوعمر، یکی از مشاوران قدیمی عباس، حاکم نوار غزه خواهد شد و ریاست کمیته را برعهده خواهد گرفت. او به عنوان معاون نخست‌وزیر فلسطین، محمد مصطفی، منصوب خواهد شد اما اختیارات گسترده‌ای خواهد داشت.

ابوعمر در سال ۱۹۵۰ در نوار غزه متولد شد. او ممکن است برای دولت ترامپ قابل قبول باشد زیرا او یک شهروند آمریکایی است. او دکترای خود را از دانشگاه جورج‌تاون دریافت کرد و از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۴ به عنوان معاون نخست‌وزیر فلسطین مشغول به خدمت بود.

ابوعمر تلاش‌های بسیاری برای بازگرداندن اقتدار تشکیلات خودگردان فلسطین در غزه انجام داده است. او پیش از این علیه تأمین مالی بازسازی این منطقه محاصره‌شده پس از جنگ سال ۲۰۱۴ لابی کرده بود.

او در آن زمان به وال‌استریت ژورنال گفته بود: وقتی مردم درباره بازسازی صحبت می‌کنند، درباره بازگشت [تشکیلات خودگردان فلسطین] به غزه و اداره غزه توسط دولت آشتی ملی صحبت می‌کنند… فکر نمی‌کنم بازسازی به گونه‌ای دیگر اتفاق بیفتد.

آمریکا به توان‌مندی تشکیلات خودگردان فلسطین اطمینان ندارد

ادعای تشکیلات خودگردان فلسطین برای دولت ترامپ مبنی بر آمادگی برای درگیری با حماس توسط یک مقام ارشد دفاعی آمریکا رد شد. وی به میدل‌ایست‌آی گفت این ادعا “توهم‌آمیز” به نظر می‌رسد و افزود که آنها به حمایت نظامی و احتمالاً نیروهای سایر کشورهای عربی یا پیمانکاران خصوصی نیاز خواهند داشت.

در سال ۲۰۰۷، درگیری‌هایی بین فتح و حماس پس از پیروزی حماس در انتخابات رخ داد. در نهایت، حماس کنترل خود را بر غزه تحکیم کرد و فتح در کرانه باختری اشغالی ماند. تلاش‌ها برای آشتی بین این دو ناموفق بوده است.

حماس در هفته‌های اخیر با نشان دادن محبوبیت خود در غزه و سازمان‌دهی نظامی در جریان تبادل زندانیان، قدرت خود را به رخ اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین کشیده است. واحدهای نظامی حماس آزادانه در غزه حرکت کرده‌اند و تبادل زندانیان را که به خوبی طراحی‌شده‌ است را در مقابل جمعیت تشویق‌کننده فلسطینی‌ها انجام داده‌اند.

از زمانی که ترامپ به کاخ سفید بازگشته است، تشکیلات خودگردان فلسطین به شدت تلاش می‌کند تا به طور کامل به حاشیه نرود. از اوایل دسامبر، این تشکیلات اردوگاه پناهندگان جنین را محاصره کرده و بارها به جنگجویان فلسطینی حمله کرده است.

تهمانی مصطفی، تحلیلگر ارشد امور فلسطین در گروه بین‌المللی بحران، این حمله را یک «ماموریت انتحاری» و تلاشی ناامیدانه برای نشان دادن این که تشکیلات خودگردان فلسطین هنوز قادر است قدرت سخت‌ خود را نشان دهد، توصیف کرد.

او گفت: «تشکیلات خودگردان نگران است که اگر یک حکومت جدید در غزه روی کار بیاید و آنها [در راس امور] نباشند، تمام بودجه‌شان به جای دیگری هدایت شود. بزرگترین ترس آنان این است که مرکز ثقل سیاسی از کرانه باختری به غزه منتقل شود و آنها را در وضعیت دشواری قرار دهد.»

رهبران رام‌الله در مرکز برنامه‌های دولت جو بایدن برای اداره غزه پس از جنگ قرار داشتند، اما ترامپ به ندرت از تشکیلات خودگردان فلسطین نام برده است.

در واقع، ترامپ علاقه‌ اندکی به غزه نشان داده است و از از اردن و مصر خواسته است که فلسطینی‌های ساکن غزه را بپذیرند. طرحی که با مخالفت امان و قاهره و شمار بسیاری از کشورهای عربی و همچنین کشورهای اروپایی نظیر بریتانیا، فرانسه و آلمان روبرو شده است.

این خبر را اینجا ببینید.