شناسهٔ خبر: 71123089 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

آماده ایم با حماس وارد جنگ شویم | پیشنهاد عجیب به آمریکا | خودکشی تشکیلات در اردوگاه جنین

تشکیلات خودگردان به آمریکا پیشنهاد داده که برای تحت کنترل در آوردن غزه، حاضر است با حماس وارد جنگ شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری‌آنلاین، وبسایت انگلیسی «میدل ایست آی» فاش کرد که مقامات فلسطینی به آمریکا اعلام کرده‌اند که در صورت لزوم برای به دست گرفتن قدرت در نوار غزه، آماده «درگیری» با حماس هستند.
غزه از سال۲۰۰۶ تا ژوئن ۲۰۰۷ صحنه درگیری میان تشکیلات خودگردان و عزالدین قسام بود که در نهایت نیروهای حماس تشکیلات خودگردان را از غزه بیرون راندند.

یک منبع فلسطینی به این وبسایت گفت که این طرح روز سه‌شنبه در ریاض و در دیداری میان «استیو ویتکوف» فرستاده ترامپ به غرب آسیا و حسین الشیخ، مقام بلندپایه فلسطینی که به عنوان جانشین محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان مطرح شده، ارائه شده است.

طرح تشکیلات خودگردان فلسطینی شامل حکمرانی نوار غزه توسط کمیته‌ای است که اکثر اعضای آن از خارج از این منطقه هستند. این منبع تأکید کرد که این دیدار میان فرستاده ترامپ و حسین الشیخ، به درخواست تشکیلات خودگردان فلسطینی و با میانجیگری عربستان سعودی انجام شد؛ چرا که ویتکوف پیشنهادهای آن‌ها برای ملاقات در رام الله در کرانه باختری را رد کرده بود.

ویتکوف پس از این دیدار راهی فلسطین اشغالی شد و با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، دیدار کرد. نکته قابل توجه این است که او سپس وارد غزه شد و به این ترتیب روز چهارشنبه به اولین مقام آمریکایی تبدیل شد که از غزه بازدید می‌کند.

زیاد ابوعمرو کیست؟ مرد تشکیلات خودگردان فلسطینی در غزه

میدل ایست آی در ادامه نوشت که به احتمال زیاد «زیاد ابوعمرو»، مشاور دیرینه محمود عباس، فرد مورد نظر تشکیلات خودگردان برای حکومت بر غزه است و ریاست این کمیته را بر عهده خواهد داشت.
به گزارش این وبسایت، او به عنوان معاون محمد اشتیه، نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین، منصوب خواهد شد، اما اختیارات بسیار وسیعی به او داده خواهد شد.

طبق این گزارش، زیاد ابوعمرو در سال ۱۹۵۰ در نوار غزه متولد شد و ممکن است برای دولت ترامپ قابل قبول باشد زیرا شهروند آمریکایی نیز هست، دارای مدرک دکترا از دانشگاه جورج تاون است و از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۴ معاون نخست‌وزیر فلسطین بوده است.

میدل ایست آی نوشت که ابوعمرو پیش‌تر در تلاش برای بازگرداندن اقتدار تشکیلات خودگردان فلسطینی در غزه فعال بود. او پیش از این علیه تأمین مالی بازسازی نوار غزه محاصره‌شده پس از جنگ سال ۲۰۱۴ لابی کرده بود.
او در آن زمان به وال استریت ژورنال گفته بود: «وقتی مردم از بازسازی صحبت می‌کنند، منظورشان بازگشت [تشکیلات خودگردان فلسطینی] به غزه و اداره غزه توسط دولت وحدت ملی است... و من فکر نمی‌کنم که بدون این اتفاق، بازسازی رخ دهد.»

آمریکا در قدرت نظامی تشکیلات خودگردان فلسطینی تردید دارد

یک مقام ارشد نظامی آمریکایی به میدل ایست آی گفت که ادعای تشکیلات خودگردان فلسطینی مبنی بر آمادگی برای درگیری با حماس که به دولت ترامپ ارائه شده است، مورد بی‌اعتمادی قرار گرفته است.
او به میدل ایست آی گفت که این امر «توهمی» به نظر می‌رسد و افزود که آن‌ها به حمایت نظامی و احتمالا نیروهای نظامی از کشورهای عربی دیگر یا پیمانکاران بخش خصوصی نیاز خواهند داشت.
در ادامه این گزارش آمده است: «حماس با به نمایش سرمایه مردمی خود در غزه و سازماندهی نظامی خود در جریان تبادل اسرا که در چند هفته گذشته پوشش رسانه‌ای وسیعی داشته، اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطینی را در وضعیت دشواری قرار داده است. واحدهای نظامی حماس آزادانه در غزه حرکت می‌کردند و در برابر جمعیت شاد فلسطینی، تبادل اسرا را به خوبی سازماندهی و انجام دادند، در حالی که هدف اسرائیل از جنگ ۱۵ ماهه در غزه نابودی حماس بود.

میدل ایست آی توضیح داد که این نمایش فشار شدیدی را بر تشکیلات خودگردان فلسطینی وارد کرده است؛ نهادی که اکثر فلسطینی‌ها در کرانه باختری اشغالی آن را فاسد و همکار اسرائیل می‌دانند.

آماده ایم با حماس وارد جنگ شویم | پیشنهاد عجیب به آمریکا | خودکشی تشکیلات در اردوگاه جنین

خودکشی تشکیلات خودگردان در اردوگاه جنین

این وبسایت خبری در ادامه نوشت: «و اکنون، تشکیلات خودگردان فلسطینی سخت تلاش می‌کند تا از حذف کامل خود از زمان بازگشت ترامپ به کاخ سفید جلوگیری کند. از اوایل دسامبر، تشکیلات خودگردان فلسطینی اردوگاه آوارگان جنین را محاصره کرده و به مبارزان مقاومت فلسطینی حمله می‌کند.»

تهانی مصطفی، تحلیلگر برجسته امور فلسطین در گروه بین‌المللی بحران، این حمله را «ماموریت انتحاری» و آخرین تلاش برای اثبات اینکه تشکیلات خودگردان فلسطینی هنوز می‌تواند قدرت سخت را اعمال کند، توصیف کرد.
وی ادامه داد: «تشکیلات خودگردان فلسطینی نگران است که اگر دولت جدیدی در غزه و غیر وابسته به آن به قدرت برسد، تمام بودجه آن به سمت غزه هدایت شود. نگرانی نهایی آن‌ها این است که مرکز ثقل سیاسی از کرانه باختری به غزه منتقل شود و آن‌ها را در موقعیتی دشوار قرار دهد.»

میدا ایست آی نوشت که رام‌الله در طرح بایدن برای اداره غزه پس از جنگ نقش فعالی بازی کرد، اما ترامپ هیچ علاقه‌ای به تشکیلات خودگردان ندارد؛ او تاکنون هیچ اشاره‌ای به این نهاد نکرده است.

ترامپ از اردن و مصر خواسته است تا فلسطینی‌های غزه را بپذیرند و گفته است: «[غزه به معنای واقعی کلمه یک مخروبه است]ما باید غزه را به طور کامل پاکسازی کنیم».
در طول دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، او با بستن کنسولگری آمریکا برای فلسطینی‌ها در قدس اشغالی و بستن دفتر سازمان آزادی‌بخش فلسطین در واشنگتن دی سی، سطح روابط دیپلماتیک با تشکیلات خودگردان فلسطینی را کاهش داد.

میدل ایست آی نوشت که «جارِد کوشنر»، داماد و مشاور ترامپ، از تشکیلات خودگردان فلسطین متنفر بود و سعی می‌کرد هر گونه همکاری آمریکا با این تشکیلات را از بین ببرد.
این تنش‌ها زمانی به اوج خود رسید که ترامپ تصمیم به قطع کمک‌های مالی به تشکیلات خودگردان فلسطینی گرفت.

یک مقام ارشد سابق آمریکایی به میدل ایست آی گفت که تشکیلات خودگردان فلسطینی احتمالا در دریافت حمایت از دولت ترامپ با چالش سختی روبرو خواهد شد.

تلاش تشکیلات خودگردان برای حکومت بلامنازع در غزه، حتی در میان مصر و امارات نیز خریدار چندانی ندارد؛ مصر پیشنهادی داده که حماس با آن موافقت کرده است، اما رام‌الله گفته است که حاضر نیست این طرح را بپذیرد.

در این راستا «طاهر النونو» از مقامات ارشد حماس روز پنج‌شنبه گفت که این گروه مقاومت قصد حکمرانی همیشگی بر غزه را ندارد، اما تا زمان تعیین حکمران جدید، اداره غزه را در دست خواهد داشت.

طاهر النونو، در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس افزود که این جنبش فلسطینی با پیشنهاد مصر مبنی بر واگذاری اداره غزه به «کمیته پشتیبانی اجتماعی» متشکل از تکنوکرات‌های مستقل موافقت کرده است.
او اشاره کرد که حماس همچنین با تشکیل یک دولت وحدت ملی برای اداره کرانه باختری و نوار غزه موافقت دارد.