شناسهٔ خبر: 71120955 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

حسینی یکتا: سند ملی گیاهان دارویی باید اجرا شود

برنا - گروه اجتماعی؛ مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: سند ملی گیاهان دارویی باید اجرا شود و در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی وظایف دستگاه های دیگر در خصوص بهره مندی از گیاهان دارویی و طب سنتی مشخص می شود. برنا - گروه اجتماعی؛ مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: سند ملی گیاهان دارویی باید اجرا شود و در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی وظایف دستگاه های دیگر در خصوص بهره مندی از گیاهان دارویی و طب سنتی مشخص می شود.

صاحب‌خبر -

نفیسه حسینی یکتا مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت امروز شنبه ۱۳ بهمن ماه در نشست خبری اظهارکرد: حوزه طب سنتی ایرانی و مکمل دارای اسناد بالادستی متعددی است که وزارت بهداشت متولی اصلی اجرای این اسنادبالا دستی است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی برنا، وی گفت: سند ملی گیاهان دارویی باید اجرا شود و در مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی وظایف دستگاه‌های دیگر در خصوص بهره مندی از گیاهان دارویی و طب سنتی مشخص می‌شود.

وی ادامه داد: در بند ۱۲ سیاست‌های کلی نظام سلامت و بر اساس بیانات مقام معظم رهبری تبیین، توسعه، ترویج و نهادینه سازی طب سنتی ایرانی مورد تاکید قرار گرفته، برنامه ریزی‌های وزارت بهداشت برای بهره گیری از این ظرفیت منحصر‌به‌فرد ملی است تا بتوانیم به هدف ادغام طب ایرانی در نظام سلامت برسیم و طب ایرانی در کنار نظام سلامت در راستای پیشگیری و درمان خدمات ارائه دهد.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با بیان اینکه توسعه هر مکتب دانشی به توسعه مرکز آموزشی بازمی‌گردد، عنوان کرد: موضوع ورود طب ایرانی در دانشکده‌های علوم پزشکی با این هدف انجام شده و در حال حاضر این رشته در ۹ دانشکده و ۱۲ گروه طب ایرانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور حضور دارند، همچنین با تربیت داروسازان سنتی در کنار متخصصان طب ایرانی در حال پیگیری است.

وی ادامه داد: آموزش رشته‌های تاریخ علم پزشکی و دانش مکمل طب سوزنی در دانشگاه‌های سراسر کشور منجر به توسعه آموزش طب ایرانی می‌شود، افراد برای ورود به رشته طب سنتی ایرانی باید حداقل مدرک پزشک عمومی را داشته باشند.

حسینی یکتا  پژوهش را موضوعی مجزا دانست و تشریح کرد: با توجه به این که پژوهش در رشته طب ایرانی مورد توجه قرار گرفته؛ ایران برای چهارمین سال متوالی توانسته در زمینه تولید علم در حوزه طب سنتی رتبه چهار را کسب کند. همچنین در حوزه ثبت کارآزمایی بالایی طب سنتی هم رتبه سوم را کسب کرده؛ کسب این رتبه‌ها با تعداد کم هئیت علمی طب سنتی نشان دهنده توجه اساتید به پژوهش در این زمینه است.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: ۵ درصد از بودجه پژوهش دانشگاه‌های علوم پزشکی باید به حوزه پژوهش طب سنتی اختصاص پیدا کند.

حسینی یکتا خاطرنشان کرد:خدمات درمانی در حوزه طب سنتی در حال پیگیری است چرا که در طب سنتی ایرانی نگاه پیشگیرانه‌ای داریم. همچنین یکی از اهداف ما در طب ایرانی، ادغام طب ایرانی در حوزه بهداشت است که در همه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در حال پیگیری است.

وی افزود: با نگاه پیشگیرانه طب ایرانی به بیماری غیر واگیر از جمله دیابت و فشار خون با مشارکت وزارت بهداشت، در زمینه پیشگیری از ابتلا و سبک زندگی فعالیت می‌کنیم.

وی با اشاره به آموزش مربی بهورزان و تربیت بهورزان در کل کشور گفت: آموزش سبک زندگی از سوی بهورزان در سلامت کده‌ها انجام می‌شود؛ همچنین در صورت شرکت در این آموزش‌ها برای افراد، شناسنامه سبک زندگی ایجاد خواهد شد.

حسینی یکتا افزود: خدمات درمانی در سلامت کده‌ها به عنوان مرکز تخصصی طب سنتی ارائه می‌شود. در حال حاضر  ۲۷ سلامت کده دولتی و ۲۷ سلامت کده خصوصی در کشور وجود دارد و  همچنین متخصصان طب ایرانی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی خدمات را ارائه می‌دهد. همچنین در راستای قانون جوانی جمعیت متخصصان طب ایرانی در ۲۳ کلینیک ناباوری حضور و مشاوره می‌دهند.

مدیر دفتر طب ایرانی  و مکمل وزارت گفت: همکاری معاونت دانشجویی و فرهنگی و دفتر طب ایرانی در زمینه ترویج سبک زندگی درحال انجام است که با استفاده از ظرفیت‌های موجود به اموزش فرهنگ طب سنتی ایرانی  و تبیین آن برای هیئت علمی صورت می‌گیرد. همچنین در حوزه فرهنگ‌سازی جامعه دانشجویان و اعضای هئیت علمی مورد توجه قرار گرفته است.

حسینی یکتا عنوان کرد: ایران در حوزه طب سنتی در سطح بین المللی  نقش آفرینی می‌کند؛ درمان طب ایرانی توسط سازمان جهانی پذیرفته شده و در حال حاضر نماینده ایران در تمامی جوامع تصمیم گیرنده در حوزه طب سنتی و دارو حضور دارد.

وی ادامه داد: سند راهبردی طب سنتی در این حوزه وجود دارد و که برای تدوین نسخه جدید این سند ۲۰ نفر حضور داشتند که یکی از این تعداد نماینده ایران بوده است.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت درباره صدور مجوزبرای عطاری‌ها اظهار کرد: در حال حاضر عطاری‌ها با دارو‌های گیاهی گره خورده و حرفه عطاری حرفه‌ای است که از سنوات گذشته درعرضه دارو‌های گیاهی نقش آفرینی می‌کنند. عطاری‌ها محل عرضه دارو‌های گیاهی هستند که باید دارو‌های گیاهی را به صورت مفرد ارائه دهند. گاهی برخی از عطاری هاادعای درمان بیماری‌هایی را دارند که هر گونه ادعای درمانی از سوی عطاری‌ها خارج از حوزه مسئولیت آنها است.

وی افزود: مجوز عطاری‌ها که به عنوان صنف در جامعه هستند، از سوی وزارت صمت صادر  می‌شود، وزارت بهداشت می‌تواند در حوزه بهداشت فضا، کیفیت داروی‌های گیاهی در زمینه عطاری‌ها ورود کند. همچنین دبیرخانه شورای  سلامت و امنیت غذایی پیشنهاد  تشکیل کمیته‌ای در راستای آموزش به  فروشندگان عطاری‌ها در حوزه دارو‌های گیاهی و نحوه نگهداری این دارو داده شده است.

حسینی یکتا گفت: ویزیت متخصصان طب ایرانی از سال ۱۴۰۱ تحت پوشش بیمه قرار گرفته است و ۳ مورد خدمت و ۵۶ قلم داروی طب ایرانی  مورد حمایت بیمه قرار گرفته است. طب ایرانی مبتنی بر منابع شناخته شده از جمله کتاب قانون ابن سینا در حوزه‌های پژوهش، آموزش و بین المللی فعالیت می‌کند.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت درباره ابهام زیاد بین عنوان طب اسلامی و طب ایرانی گفت: این رشته با عنوان طب ایرانی دانشگاه‌ها تاسیس شد و در سال‌های گذشته باتوجه به وجود آموزه‌هایی در حوزه سلامت و مراقبت و حفظ جان در اسلام محل ارائه نظر حوزه علمیه بود، اما علما این موضوع را مطرح کرده‌اند، بدون توجه به آموزش سلامت طب اسلامی نداریم.

وی عنوان کرد: درحال حاضر ۳۲۰ نفر در رشته طب ایرانی در حال تحصیل هستند  و ۵۱۶  نفرفارغ التحصیل در این رشته داریم و اگر بخواهیم که در همه مراکز درمانی یک متخصص حضور داشته باشند، تعداد متخصصان کم است.

مدیر دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت بیان کرد: در مجموع ۷هزار دارو گیاهی از سوی سازمان غذا و دارو مجوز گرفته‌اند.

حسینی یکتا بابیان اینکه جشنواره ملی طب ایرانی ۲۶ فروردین سال ۱۴۰۴ برگزار می‌شود، گفت: این جشنواره بستری برای نشان دادن ظرفیت‌های حوزه طب ایرانی در زمینه‌های اموزش، پژوهش به جامعه علمی است و در سال اخیر بخش‌های فرهنگی و دانش آموزی به این جشنواره اضافه شده است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: