میثم کیامرثی، صدابردار فیلم «اسفند» در گفتوگو با میزان درباره تجربهاش از این پروژه سینمایی گفت: این فیلم کلا سخت بود، به خصوص سکانسهایی که روی آب بودیم سختتر بود اما در نهایت به کمک دوستان و فیلمبردار توانستیم کار را به سرانجام برسانیم.
او ادامه داد: یکی از سختیها این بود که باید برای بازیگران از میکروفن صدا استفاده میکردیم. این کار ریسک بالایی دارد و دائم این نگرانی هست که اگر بازیگر داخل آب بیفتد هاشف خواهد سوخت. سکانسهایی داشتیم که تعداد بازیگران روی آب آن هم در یک قایق کوچک زیاد بود و دیالوگ نیز داشتند. این نگرانی را من و فیلمبردار داشتیم که هم کارمان را به درستی و اصولی انجام دهیم و هم این که نکند کسی داخل آب بیفتد.
این صدابردار اذعان کرد: «اسفند» برای من تجربهای کاملا جدید بود چون تاکنون روی آب کار نکرده بودم. حتی در دوران دستیاری چنین تجربهای نداشتم و اگر همدلی همکاران نبود این کار عملی نمیشد. البته از جهتی این کار جالب بود چون به دلیل سکوت حاکم بر هور و نبود صداهای شهری مثل ماشین و موتور و… صدای پرندگان و حیوانات به وضوح و بدون مزاحمت ضبط میشد. همان زمان به آقای اقباشاوی گفتم که این صداها بسیار کمک کننده هستند، چون معمولا روی این مدل سکانسها، صداگذار صدای پرنده و قورباغه و… میگذارد اما در «اسفند» همه صداها به شکل طبیعی مورد استفاده قرار گرفت و همین به حس و حال بازیگران و خود من کمک بزرگی کرد.
کیامرثی همچنین گفت: طبعا کار در فیلم جنگی سختتر از آثار شهری است. سختی وقتی دوچندان میشود که بازیگر میان انفجار و جنگ و… باید دیالوگ بگوید. به همین دلیل صدابرداری چنین فیلمهایی چالش مضاعف دارند. ضمن آن که در چنین سکانسهایی لزوما صداگذاری جواب نمیدهد و باید همزمان صدا را گرفت و صدا گرفتن در چنین شرایطی سخت است.
وی در پاسخ به این که سختترین بخش کار صدابرداری «اسفند» کدام بوده است گفت: شبهای هور و عملیات فیلم سختتر از بقیه صحنهها بود. به رغم این که ۲۰ سال است در این حرفه فعالیت میکنم، «اسفند» آزمون سختی برایم محسوب میشود.
کیامرثی ادامه داد: سکانس اعزام به جنگ را دوست داشتم چون سکانس شلوغ و پرترددی بود و این که توانستیم کارمان را تمیز و با کیفیت انجام دهیم برایم لذت بخش بود. در مجموع همین که کارگردان و صداگذار از صدا و صدابرداری این فیلم راضی بودند برایم بسیار خوشحال کننده است.
میثم کیامرثی درباره خود فیلم هم بیان کرد: اهمیت این فیلم شخصیت علی هاشمی است. این که یک جوان تصمیم میگیرد که چنین عملیاتی را انجام دهد، بسیار جالب است. همه دوستان هم چنین نظری داشتند که مگر میشود آدمی در این سن و سال چنین کاری کند. بنابراین تولید این دست فیلمها به دلیل آگهی بخشی لازم است، چون به شخصه نمیدانستم که چنین آدمهایی بودند که چنین کارهایی را انجام دادند. طبعا خیلیها هم نمیدانند شهید علی هاشمی چه شخصیت مهمی بوده است و «اسفند» حکم آشنایی با ایشان دارد.
انتهای پیام/