به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، حمیدرضا الوند روز شنبه در نشست مادریاران مراکز نگهداری شبانهروزی کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست، افزود: ۱۰ سال پیش سالانه هزار کودک به فرزندخواندگی میرفتند که اکنون این رقم به ۲۵۰۰ کودک رسیده است.
وی با اشاره به اینکه ۶۳۵ مرکز نگهداری کودکان در کشور فعالیت دارد که ۳۳ مرکز، شیرخوارگاه است، ادامه داد: پنج هزار نفر در این مراکز فعالیت دارند و ۹ هزار نفر از کودکان در این مراکز خدمت میگیرند.
طراحی چهار برنامه برای توانمندسازی موفق فرزندان بهزیستی
سرپرست دفتر مراقبت و توانمندسازی کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور از طراحی چهار برنامه برای توانمندسازی موفق فرزندان بهزیستی خبر داد و گفت: یکی از این برنامهها تقویت باورهای دینی است. اگر میخواهیم برنامه توانمندسازی همهجانبه رقم بزنیم، باید بچههایی را تربیت کنیم که متدین باشند.
الوند تاکید کرد: یکی از اهرمهای کنترل کننده رفتارهای اجتماعی، تقویت باورهای دینی است. می خواهیم فرزندانی تربیت کنیم که ارزشهای جامعه را تکریم کنند.
وی ادامه داد: می خواهیم تقویت باورهای دینی را به صورت یک مهارت فردی و اجتماعی عملیاتی کنیم.
کودکان باید مستقل باشند
سرپرست دفتر مراقبت و توانمندسازی کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور گفت: دومین برنامه توانمندسازی موفق فرزندان بهزیستی این است که فرزندانی تربیت خواهیم کرد که مودب باشند. گایدلاین ویژگیهای تربیتی فرزندان بهزیستی باید طراحی شود.
الوند افزود: سومین برنامه توانمندسازی موفق فرزندان بهزیستی، مستقل بودن فرزندان است. باید به تقویت و توانمندسازی اقتصادی فرزندان توجه داشت. آنها باید مدیریت اقتصادی را فراگیرند که چه شغلی انتخاب کنند که منجر به پولسازی شود.
وی، موفق بودن فرزندان بهزیستی را چهارمین برنامه توانمندسازی موفق فرزندان بهزیستی عنوان کرد و گفت: فرزندان بهزیستی باید مهارت ها و توانمندسازی های اجتماعی و آموزشی را فرابگیرند که چطور مسئولیت پذیر باشند.
سرپرست دفتر مراقبت و توانمندسازی کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور در ادامه به نقش حائز اهمیت مادریاران در سه بخش سلامت اجتماعی، سلامت روانی و سلامت بهداشتی اشاره کرد و گفت: مشکلات عاطفی در رفتارهای فرزندان متجلی خواهد شد.
الوند با اشاره به سختی کار مادریاران در شیر دادن فرزندان گفت: آنها باید همزمان به ۱۰ کودک شیر بدهند و مراقب باشند کودک در بلع دچار خفگی نشوند.
مراقبتهای پس از ترخیص فرزندان بهزیستی نباید آزاردهنده باشد
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: مراقبتهای پس از ترخیص فرزندان بهزیستی باید به روز باشد و نباید آزاردهنده باشد.
سیدحسن موسوی چلک نیز در این نشست افزود: در موضوع پیگیری پس از واگذاری تا زمانی که خانواده متقاضی، نوه و نتیجه دارند، اعتقادی ندارم. بهزیستی باید پلی برای عبور فرزندان باشد.
وی تصریح کرد: نه خانواده متقاضی و نه خود فرزند واگذارشده، موافق مراقبتهای سفت و سخت پس از واگذاری نیستند که البته به معنای رها کردن کودکان نیست. مراقبتهای اینچنینی می تواند آثار روانی داشته باشد.
واگذاری فرزندان به خانواده ها باید در اولویت باشد
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه واگذاری فرزندان به خانواده ها باید در اولویت باشد، افزود: گاهی واگذاری کودکان می تواند تبعات امنیتی و سیاسی داشته باشد بنابراین سرعت در واگذاری نباید فدای کیفیت شود.
موسوی چلک افزود: باید مصلحت کودک را مدنظر قرار داد. گاهی مصلحت کودک این است که کودک در مرکز نگهداری بهزیستی باشد.
وی تصریح کرد: ببینید در تهران چند درصد کودکان کمتر از ۶ ماه به مراکز بهزیستی بازگشتند بنابراین باید مراقبت کنیم کودکان از این خانه به خانه در حال حرکت نباشند. اگر سرعت را فدای کیفیت کنیم، توان پاسخگویی نخواهیم داشت.
معاون سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر آموزش کارکنان و متقاضیان فرزندخواندگی افزود: بهزیستی، تخصصی ترین سازمان در حوزه کودکان و نوجوانان است که باید مسئولیت پذیر، پرسشگر و مطالبه گر باشد.
موسوی چلک تصریح کرد: انفعال بهزیستی در اجرای دو قانون حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان و قانون اطفال و نوجوانان، ظلم است.