به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از سازمان امور دانشجویان، بیانیه پایانی هفتادوششمین نشست معاونان دانشجویی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور که به میزبانی دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزاری گردید، منتشر شد.
متن بیانیه پایانی هفتادو ششمین نشست معاونان دانشجویی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی سراسرکشور به شرح زیر است:
همزمان با فرا رسیدن عید مبعث رسول گرامی اسلام (ص)، چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و اعیاد شعبانیه، ضمن تبریک و تهنیت این ایام و ایام الله دهه فجر، در نخستین ماههای شروع فعالیت دولت چهاردهم و در جهت ایجاد شور و نشاط علمی و فرهنگی در دانشگاههای سراسر کشور، هفتاد و ششمین نشست معاونین دانشجویی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد. دولت چهاردهم با شعار دولت وفاق ملی فعالیت خود را آغاز کرد و سازمان امور دانشجویان هم با شعار « قانونگرایی، امیدآفرینی و ارتقاء سلامت در دانشجویان و ایجاد شور و نشاط دانشجویی، عدالت در توزیع امکانات، ارتقاء همگرایی و همافزایی در کلیه سطوح دانشگاهی» شروع به کار نموده و در این نشست موارد ذیل مورد تاکید قرار گرفت:
1) با توجه به سیاستهای کلی وزارت عتف و سازمان امور دانشجویان، بر اساس برنامهریزیهای انجام شده و تشکیل کارگروه تخصصی تغذیه با حضور تعدادی از معاونین دانشجویی دانشگاهها و برگزاری حداقل سه جلسه طولانی مدت، اجرای طرح نوین تغذیه دانشجویی در دستور کار قرار گرفت و مقرر شد به طور آزمایشی طرح احیای رستورانهای مکمل به عنوان اولین گام در ۱۲ دانشگاه کشور (در سطح شهر تهران و چند شهرستان) از نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۴- ۱۴۰۳ عملیاتی و در صورت موفقیت، در سال تحصیلی ۱۴۰4-۱۴۰5 به کلیه دانشگاههای بزرگ تعمیم داده شود. در این راستا، دانشگاههای داوطلب برای اجرای این طرح از سوی سازمان امور دانشجویان و صندوق رفاه دانشجویان حمایت خواهند شد.
2) بر اساس سیاستهای کلان نظام و دولت چهاردهم، سازوکار توسعه و تقویت خوابگاههای خودگردان توسط دانشگاههای سراسر کشور توسط قانونگذاران تهیه و با حمایت صندوق رفاه دانشجویان به طور جدی بایستی در دستور کار قرار گیرد. در راستای تحقق این امر آییننامه و شیوه نامههای موجود به روزرسانی و موارد تشویقی برای ترغیب بخش غیردولتی در مقررات لحاظ شود. صندوق رفاه دانشجویان در این ارتباط با توجه به ماموریت و وظایف محوله وظیفه دارد که تمامی دانشگاهها به ویژه دانشگاههای بزرگ در مراکز استانها را به این امر ترغیب و تشویق نماید.
3) با توجه به این که جلب حمایت خیرین و امور موقوفه برای ارتقاء خدمات رفاهی دانشجویان از سوی وازرت عتف در اولویت قرار گرفته است؛ ضروری است، سازمان امور دانشجویان و دانشگاهها هر کدام بر اساس ماموریتهای محوله این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند. به ویژه، دانشگاهها از ظرفیتهای موجود در استانها استفاده نموده و خیرین و موضوعات وقف را شناسایی و در امر نهضت خوابگاهسازی از ظرفیت آنها استفاده نمایند.
4) همانطور که در بیانیه پایانی نشست هفتاد و پنجم معاونین دانشجویی تاکید شد با توجه به هزینه کرد اعتبارات ابلاغی سازمان در زمینههای غیردانشجویی در دانشگاهها، مجدداً استقلال مالی و تشکیلاتی معاونین دانشجویی و تبدیل شدن آنها به نهادی به نام سازمان خدمات دانشجویی جهت سرعتبخشی به ارائه خدمات و کاهش دغدغههای رفاهی روسای دانشگاهها و ارائه هرچه بهتر خدمات به دانشجویان تاکید میگردد.
5) در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و تاکید وزیر محترم وزارت عتف بر این موضوع، ستاد ملی جمعیت موظف است اعتبارات لازم را پیشبینی کند و صندوق رفاه دانشجویان نیز نسبت به افزایش مبلغ ودیعه مسکن در شهر تهران و دیگر شهرهای بزرگ و کوچک اقدام نماید.
6) با عنایت به نیاز دانشجویان شهریهپرداز در دانشگاههای دولتی و غیردولتی از سازمان برنامه و بودجه انتظار میرود تا اعتبارات لازم را برای پرداخت وام شهریه از طریق صندوق رفاه دانشجویان در لایحه بودجه کل کشور به طور سالانه لحاظ نماید.
7) با توجه به تکالیف تعریف شده در قانون برنامه هفتم پیشرفت کشور به ویژه ماده ۹۳ جدول شماره ۲۱ برای جذب دانشجویان بینالملل تا پایان برنامه هفتم (سال ۱۴۰۷)، وزارت عتف، سازمان امور دانشجویان و دانشگاهها لازم است اهتمام ویژه برای تحقق این تکلیف داشته باشند. در این راستا، نهادینهسازی مفهوم بازاریابی به معنای علمی و تخصصی در دانشگاهها و سوق دادن آنها به سمت ایجاد بخش/ مرکز بازاریابی در ساختار دانشگاهها برای هدایت بازاریابی منطقهای و بینالمللی در جذب دانشجوی خارجی مورد تاکید سازمان امور دانشجویان است. دانشگاهها نیز باید تلاش کنند سطح خدمات دانشجویی و رفاهی به دانشجویان خارجی (بینالمللی) را به سطح استانداردهای منطقهای و جهانی ارتقاء دهند.
8) بر اساس اسناد بالادستی در خصوص حمایت همه جانبه از دانشجویان شاهد و ایثارگر، موضوع توانمندسازی دانشجویان شاهد و ایثارگر همراه با ارتقاء روحیه خود باوری از برنامههای اصلی سازمان امور دانشجویان قرار گیرد. ضروری است دانشگاهها و موسسات آموزش عالی این امر را در اولویت برنامههای خود قرار دهند.
9) سازمان امور دانشجویان بر ضرورت تحقق حقوق برابر، تقویت مشارکت فعال، تأمین سلامت همهجانبه و ارتقاء دسترسپذیری خدمات رفاهی، ورزشی، روانشناختی و بهداشتی برای دانشجویان دارای معلولیت تاکید دارد. این سازمان و واحدهای تابعه برنامهریز فعالیتهای مذکور، بر این باورند که دانشگاه فراگیر، دانشگاهی است که فرصتهای برابر رفاهی، ورزشی و سلامتی را برای همه دانشجویان بدون تبعیض فراهم کند.
10) دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان در راستای اسناد بالادستی، سیاستهای کلان نظام و برنامه دولت چهاردهم، راهبردهای کلان خود را توانمندسازی دانشجویان دارای مقابلههای ناکارآمد و مشکلات حاد سلامت روان، ساماندهی قانونمند HSE در سازمان امور دانشجویان و دانشگاهها و به ویژه استقرار مدیریت عملکرد و مستندسازی قرار داده است. ضرورت دارد دانشگاهها و موسسات آموزش عالی نیز در این زمینه همکاری جدی و متعهدانهای داشته باشند تا بتوان قدمهای محکم و موثرتری در امر ارتقای سلامت دانشجویان و دانشگاهیان برداشت.
11) بر این باوریم که دانشگاه پویا زمینهساز ارتقاء نشاط، امید و تندرستی در میان دانشجویان است. از این رو، توسعه ورزش دانشگاهی، حمایت از پژوهشهای علمی و نوآورانه در حوزه علوم ورزشی و تقویت زیرساختهای ورزشی به ویژه برای دختران دانشجو، از اولویتهای اساسی بخش ورزشی دانشجویی سازمان امور دانشجویان است.
12) موضوع امیدآفرینی در بین جوانان دانشجو و افزایش انگیزه و نشاط در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور جزء برنامههای وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری و سیاستهای کلان سازمان امور دانشجویان است. در این راستا، این سازمان چندین رویداد مهم شامل: انتخاب و معرفی دانشجویان سرآمد، المپیاد ورزشهای فناورانه، جشنواره سلامت دانشجویان و همایش کانون همیاران سلامت را برنامهریزی نموده است؛ لذا، از روسا و معاونین دانشجویی دانشگاهها انتظار میرود به جد این رویدادها را راهبری یا در آن مشارکت نمایند.
13) هوشمندسازی خدمات حوزه دانشجویی مبتنی بر توسعه و تکمیل «پایگاه اطلاعات و مدارک تحصیلی کشور» جزء برنامههای در اولویت سازمان امور دانشجویان است. در این راستا، هدایت دانشگاهها به سمت اتمام بارگذاری تمامی دادههای مربوطه در پایگاه مذکور و نیز صدور کد صحت برای کلیه مدارک تحصیلی رسمی از ابتدای تاسیس تاکنون مورد تاکید است.
14) استان سیستان و بلوچستان بهعنوان یک استان مرزی، حساس و پرظرفیت از نظر اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و علمی و با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری و رئیس محترم جمهور جناب آقای دکتر پزشکیان که در این مدت کوتاه دو سفر استانی به این منطقه داشتهاند، بر اهمیت توجه ویژه، دولت و وزارت عتف میافزاید. لذا به نظر میرسد باید به دانشگاههای این استان به ویژه دانشگاه سیستان و بلوچستان نگاه ویژه داشت و باید همه دستگاههای اجرایی در حوزه ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه در این زمینه فعال باشند و سازمان امور دانشجویان هم در کلیه برنامهها نگاه اولویتدار داشته باشد.
شناسهٔ خبر: 71114141
- سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری | لینک خبر
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری | لینک خبر
بیانیه پایانی هفتاد و ششمین نشست معاونین دانشجویی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی منتشر شد
بیانیه پایانی هفتادوششمین نشست معاونان دانشجویی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور که به میزبانی دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزاری گردید، منتشر شد.
صاحبخبر -
∎