شناسهٔ خبر: 71078925 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۲۰ هزار میلیارد ریال طرح کشاورزی استان مرکزی آماده بهره‌برداری در دهه مبارک فجر

اراک - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: ۶۱ طرح کشاورزی این استان با ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار، آماده افتتاح در دهه مبارک فجر است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، علی صفری روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت دهه مبارک فجر در اراک، افزود: با افتتاح این طرح‌ها زمینه اشتغال بیش از هفت هزار نفر در استان مرکزی فراهم می‌شود.

وی بیان کرد: صنایع تبدیلی در طرح‌های دهه فجر امسال پررنگ‌تر از پروژه‌های دیگر است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: افتتاح فاز نخست طرح بزرگ روغن‌کشی دانه‌های روغنی در شهرستان ساوه یکی از بزرگترین طرح‌های کشاورزی استان است که در حال پیگری است تا با حضور یکی از مقامات ارشد کشور انجام شود.

صفری اظهار کرد: برای اجرای سه مرحله این طرح ۴۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری پیش‌بینی شده و زمینه اشتغال ۵۰۰ نفر را نیز فراهم می‌کند.

وی گفت: امکان دارد افتتاح این طرح به دلیل شلوغی و تراکم زیاد برنامه‌های دهه فجر، پس از ایام برگزار شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: گندم یک محصول استراتژیک است که تولید آن در سال ۵۷ در این استان به حدود ۸۷ هزار تن و امسال به ۵۰۰ هزار تن رسید.

صفری اظهار کرد: افزایش تولید استان مرکزی در سال جاری نسبت به سال گذشته ۷۵ درصد و نسبت به تولید کشور ۱۶ درصد بوده است.

وی گفت: براساس آخرین آمار به دست آمده در سال ۵۷، میزان تولید گوشت قرمز در استان مرکزی ۲۰ هزار تن بوده اما این میزان در سال جاری به ۵۲ هزار تن رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: هم‌اکنون مازاد تولید گندم و گوشت قرمز در این استان وجود و باید توجه داشت که بالابودن قیمت با میزان تولید متفاوت است، میزان تولید بالا، موجب تنظیم بازار می‌شود اما اگر نرخ عرضه از قیمت تمام شده کمتر شود، موجب ضرر تولید است.

صفری یادآور شد: تولید شیرخام در سال ۵۷ در استان مرکزی ۱۲۵ به ثبت رسیده و این آمار در سال جاری تاکنون به ۴۰۰ هزار تن افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: میزان نیاز استان مرکزی به شیر خام ۱۲۷هزار تن است و مازاد تولید نیز صادر می‌شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی ادامه داد: میزان تولید تخم‌مرغ این استان در سال ۵۷، به ۱۷ هزار تن و در سال جاری به ۶۰ هزار تن رسیده که این مهم نشان دهنده مازاد ۷۰ درصدی میزان تخم‌مرغ است.

صفری اظهار کرد: تولید گوشت مرغ استان مرکزی در سال ۵۷ تنها ۱۹ هزار تن بود اما این رقم در سال جاری به ۶۵ هزار تن رسیده است.

وی گفت: بیش از یک سال است که با فراهم شدن بستر تولید توسط وزارت جهاد کشاورزی، چالش‌های موجود در بحث تولید گوشت مرغ حل شده و تلاش برای بهتر شدن شرایط ادامه دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اضافه کرد: در ۱۰ ماه امسال، ۳۰ میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی در استان صورت گرفته که نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد بیشتر است.

صفری بیان کرد: تولید گوشت مرغ استان مرکزی در سال جاری تاکنون ۶۵ هزار و ۵۰۰ تن بوده که نسبت به تولید ۴۹ هزار و ۸۱۰ تنی سال گذشته ۳۲ درصد افزایش دارد و از این میزان حدود ۳۶ هزار تن نیاز استان بوده و بقیه به استان‌های دیگر صادر شده است.

وی تصریح کرد: تولید
عسل استان مرکزی در سال ۵۷ به ۷۰
تن و هم‌اکنون به یک‌هزار و ۲۰۰ تن رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: بخش آبزیان این استان در سال ۵۷ تولید چشمگیری نداشته اما هم‌اکنون ۱۰ هزار تن تولید در این بخش وجود دارد.

صفری اظهار کرد: این درحالی است که استان مرکزی یک استان غیرساحلی است.

وی گفت: تولید محصولات باغی و گلخانه ای استان در سال ۵۷، چهل و پنج هزار تن بوده که در سال جاری به بیش از ۶۰۰ هزار تن رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اضافه کرد: تولید محصولات زراعی این استان از ۴۸۰ هزار تن در سال ۵۷ به حدود ۲ میلیون تن در سال جاری افزایش یافته است.

صفری بیان کرد: در سال ۵۷ به دلیل بالا بودن میزان بارش در استان مرکزی، توجهی به توسعه روش‌های آبیاری نشده اما اکنون بیش از ۷۶ هزار هکتار آبیاری به شیوه نوین انجام می‌شود.

وی عنوان کرد: در حوزه کانال‌های آبیاری نیز استان مرکزی
در ابتدای انقلاب تنها ۲۰ کیلومتر اجرا داشت اما اکنون حدود یک‌هزار و سیصد کیلومتر کانال ایجاد شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: پیش‌بینی شده تا پایان سال جاری یک‌هزار و ۴۵۵ شغل در بخش کشاورزی ایجاد شود که تاکنون ۸۳ درصد آن محقق شده است.

مسئول کمیته روستایی و عشایری جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت:انقلاب اسلامی سند پرافتخار نظام جمهوری اسلامی است و مهمترین رسالت رسانه‌ها، تبیین پیشرفت‌ها و افتخارات نظام به مردم است.

حجت الاسلام جواد خلقت افزود: ستاد کمیته دهه فجر استان مرکزی ۲۸ کمیته دارد که یکی از آنها کمیته روستایی و عشایری است.

وی با اشاره به جمعیت یک میلیون و ۴۶۳ هزار نفری استان مرکزی، عنوان کرد: ۲۱ درصد جمعیت این استان روستانشین هستند و این استان از حیث شهرنشینی رتبه هفتم کشور را دارد.

مسئول کمیته روستایی و عشایری جهاد کشاورزی استان مرکزی ادامه داد: ۷۴۳ روستای این استان زیر ۲۰ خانوار و ۸۲۱ روستا بالای ۲۰ خانوار هستند که در این راستا نیز استان رتبه نوزدهم را دارد.

حجت الاسلام خلقت بیان‌ کرد: ۷۷۱ خانوار معادل پنج هزار نفر در استان مرکزی عشایرنشین هستند که ۲۵ درصد گوشت قرمز استان را تامین می‌کنند و با توجه به این ظرفیت‌ها، انتظار است در راستای توسعه فرهنگی و عمرانی روستاها تدابیر ویژه‌ای اندیشیده شود.

وی تاکید کرد: برنامه‌های دهه فجر استان مرکزی در تمام روستاهای استان مرکزی پیش‌بینی شده که نواختن رنگ انقلاب،
غبارروبی گلزار شهدا، آذین‌بندی معابر و خیابان‌ها، برگزاری اردوی راهیان پیشرفت،
شناسایی و تجلیل از نخبگان، برپایی
میز خدمت، برگزاری جشنواره ورزشی و
کارگاه‌های سبک زندگی از جمله برنامه‌ها است.

۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.

استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.