شناسهٔ خبر: 71074589 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مفدا | لینک خبر

نشست هم اندیشی دبیران کمیته‌های دانشجویی توسعه آموزش پزشکی با حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی برگزار شد؛

تاکید معاونت فرهنگی و دانشجویی بر تقویت همکاری‌های دو سویه با نهادهای علمی دانشجویی

نشست هم اندیشی دبیران کمیته‌های دانشجویی توسعه آموزش پزشکی با حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی با حضور دکتر حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت برگزار شد. در این نشست مسئولان معاونت فرهنگی و معاونت آموزش بر لزوم ارتباط و همکاری نهادهای دانشجویی فعال در این دو معاونت به هدف هم افزایی و افزایش مشارکت دانشجویی نخبگان تاکید کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش مفدا، نشست هم‌اندیشی دبیران کمیته‌های دانشجویی توسعه آموزش پزشکی با حضور دکتر مسعود حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، دکتر محمد عرفان فربد مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و دبیر کارگروه توسعه مشارکت دانشجویان وزارت بهداشت، دکتر صادق آرامش مشاور جوان پزشکان معاونت آموزشی وزارت بهداشت و دکتر حوریه محمدی رییس مرکز مطالعات و توسعه آموزش معاونت آموزشی وزارت بهداشت دوشنبه ۸ بهمن ماه در سالن شهید احمد رضا احدی برگزار شد.

لزوم اتصال میان معاونت فرهنگی و دانشجویی و نهادهای دانشجویی فعال در معاونت آموزشی

در این نشست دکتر محمدعرفان فربد مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی و دبیر کارگروه توسعه مشارکت دانشجویان وزارت بهداشت با ابراز خرسندی از برگزاری این نشست تصریح کرد: بسیار سرافرازم که در خدمت بدنه دانشجویی نخبگانی هستم، جمع بسیار نخبه و اندیشمندی که تلاش داریم با ایجاد ارتباط و اتصال میان مجموعه معاونت فرهنگی و دانشجویی و نهادهای فعال دانشجویی در معاونت آموزشی، راه را برای مساعد کردن شرایط موفقیت هر چه بیشتر شما عزیزان هموار کنیم.

وی افزود: تلاش داریم تا خروجی این جلسه را در قالب تفاهم‌نامه‌ای با مجموعه‌ کمیته‌های دانشجویی توسعه آموزش پزشکی (EDC) داشته باشیم و این جلسات را به صورت مستمر برگزار کنیم. توانمندسازی اساتید و استفاده از تکنولوژی‌های جدید از جمله هوش مصنوعی از جمله مواردی بود که در موضوعات عنوان شده دبیران حاضر در این جمع به آن اشاره شد. قاعدتا در بحث هوش مصنوعی این موضوع در انجمن‌های علمی در حال رسیدگی است و انجمن علمی هوش مصنوعی نیز کار خود را شروع کرده است که می‌توانیم همکاری دو سویه‌ای بین این دانشجویان فعال با شما عزیزان ایجاد کنیم و توسعه ببخشیم.

تاکید بر هم‌افزایی و همکاری نهادهای دانشجویی فعال در معاونت آموزش و معاونت فرهنگی و دانشجویی

مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت درباره بسته‌های حمایتی که از سوی دانشجویان در این نشست مطرح شده بود، اظهار داشت: این موضوع کاری کلان است که باید برای پرداختن به آن حوزه‌های فرهنگی و دانشجویی، علمی و آموزشی و پژوهشی را از یکدیگر جدا بدانیم و برای اختصاص این بسته‌ها برنامه ریزی مستقل داشته باشیم. در خصوص امتیازات، جوایز و ... نیز تلاش شده تا در موضوع جشنواره دانشجوی نمونه تغییراتی در حد توان در این دوره از جشنواره اعمال شود و بر همین اساس اصلاحاتی در شیوه‌نامه صورت گرفته است.

وی در ادامه افزود: این ‌که اسم کمیته‌ تحقیقات دانشجویی و کمیته دانشجویی توسعه آموزش پزشکی وارد بخش امتیاز دهی نهادهای دانشجویی در جشنواره دانشجوی نمونه می‌شود و به آن امتیاز تعلق می‌گیرد موجب خرسندی است اما در مجموع این را باید بپذیریم که قطعا در جلسات اصلاح شیوه‌نامه دانشجوی نمونه، نگاه دوستان بر حوزه دانش و مباحث علمی خواهد بود و نباید انتظار داشت امتیازات بخش فرهنگی تغییر چندانی کند.

دبیر کارگروه توسعه مشارکت دانشجویان وزارت بهداشت افزود: زمانی که در مورد نهاد دانشجویی صحبت می‌کنیم اکثر توجهات به سمت انجمن‌های اسلامی، شوراهای صنفی، کانون‌های فرهنگی و نشریات دانشجویی می‌رود در حالی که نهاد دانشجویی هر جایی است که یک جمع و گعده دانشجویی ایجاد شده و در حال فعالیت است. علاوه بر کمیته‌های دانشجویی تحقیقات که مربوط به معاونت پژوهشی است، کمیته‌های دانشجویی توسعه آموزش پزشکی (EDC) نیز مجموعه‌ای است از افرادی که در آینده بنا است در بالاترین سطوح مدیریتی و علمی کشور و نظام سلامت قرار بگیرند.

تاکید بر هم‌افزایی و همکاری نهادهای دانشجویی فعال در معاونت آموزش و معاونت فرهنگی و دانشجویی

فربد با اشاره به بحران مهاجرت نخبگان، گفت: در این ایام و روزهایی که در سرزمین عزیزمان با بحران بزرگ مهاجرت نخبگان و افراد موثر در سطوح علمی، آموزشی و پژوهشی رو به‌ رو هستیم، حفظ نهادهای دانشجویی علمی که بیشتر چهره‌های نخبه در آن فعالیت می‌کنند، برای ما اهمیت بسیاری دارد. اکنون که این احتمال وجود دارد که از میان این دو نهاد دانشجویی علمی نیز افرادی در آینده تصمیم به مهاجرت بگیرند، باید به این نتیجه برسیم که چه کنیم تا بدون قوانین و گرفتن مدارک و ... با رویکردی که پیوست فرهنگی داشته باشد مانع رفتن دانشجویان نخبه از کشور شویم.

وی در پایان اظهار داشت: هر مجموعه‌ای که در درون خود نخبه داشته باشد مجموعه موفق‌تری است و ما انشاءالله نهایت تلاش خود را در معاونت فرهنگی و دانشجویی به کار خواهیم گرفت تا بتوانیم در سیاست گذاری‌ها و تصمیم گیری‌ها از ایده‌ها و کمک‌های شما که جزئی از بدنه نخبگانی کشور هستید، استفاده کنیم و این در حد یک شعار نباشد.

تاکید بر هم‌افزایی و همکاری نهادهای دانشجویی فعال در معاونت آموزش و معاونت فرهنگی و دانشجویی

دانشجویان نخبه را به عنوان مشتریان خود نبینیم به عنوان مدیران آینده ببینیم

در ادامه دکتر حوریه محمدی رییس مرکز مطالعات و توسعه آموزش معاونت آموزشی بیان داشت: این نشست با حضور اعضای کمیته مرکزی توسعه آموزش و تعدادی از اعضای کمیته دانش آموختگان برگزار شد. یکی از محسنات کمیته توسعه آموزش حضور پررنگ اعضای کمیته دانش آموختگان است که ارتباطشان را با کمیته حفظ کرده‌اند و پشتوانه علمی برای ما و همکارانی هستند که هر ساله به این مجموعه اضافه می‌شوند. اعضای این نشست نخبگانی هستند که همزمان در المپیاد و استعداد درخشان و دیگر مجموعه‌های علمی در حال فعالیت هستند.

وی نسبت به برگزاری این نشست ابراز امیدواری کرد و ابراز داشت: کمیته‌های دانشجویی توسعه آموزش پزشکی به صورت جسته و گریخته در دانشگاه‌های علوم پزشکی با کمیته‌های زیر مجموعه معاونت فرهنگی و دانشجویی ارتباطاتی داشته‌اند اما این ارتباطات در وزارت بهداشت به صورت سیستمی کم رنگ بوده است که یکی از اهداف این نشست پررنگ تر شدن این بخش است.

وی ابراز داشت: عضویت در این کمیته از این جهت که شرط معدل دارد عملا موجب حضور دانشجویان نخبه‌ای می‌شود که با ما نیز در کمیته مرکزی در حال همکاری هستند و کارهای ارزشمندی را هم انجام می دهند. موضوعی که وجود دارد این است که این کمیته ها از سوی معاونان فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاه‌ها شناخته نمی‌شوند و رویکردی که دکتر فربد عنوان کردند و نکات امیدوار کننده‌ای که ایشان در سیستم جدید به آن اشاره داشتند ما را امیدوار می کند که در دوره جدید هم افزایی اتفاق بیفتد.

محمدی در پایان تصریح کرد: امیدواریم در آینده به آن جا برسیم که این دانشجویان نخبه را به عنوان مشتریان خود نبینیم بلکه به عنوان مدیران آینده و جانشینان خودمان به این عزیزان نگاه کنیم که در کنار موضوعات آموزشی بتوانند مطالب مدیریتی و پژوهشی را نیز فرا بگیرند.

تاکید بر هم‌افزایی و همکاری نهادهای دانشجویی فعال در معاونت آموزش و معاونت فرهنگی و دانشجویی

پیوند علم و فرهنگ نقطه قوت کمیته‌های دانشجویی توسعه آموزش پزشکی است

در پایان دکتر صادق آرامش مشاور جوان پزشکان معاونت آموزشی وزارت بهداشت بیان داشت: دوستانی که در کمیته‌های دانشجویی توسعه آموزش پزشکی هستند به واقع کلمه دانشجویانی هستند که تک بعدی نبوده و به دلیل شرط معدل که سالانه بررسی می شود هم در حوزه علمی سرآمد هستند و هم در حوزه‌های علمی یک نوع فعالیت دانشجویی و فرهنگی را دنبال می کنند و موجب پیوند علم و فرهنگ شده‌اند و این پیوند نقطه قوت دوستان ما در کمیته‌های دانشجویی توسعه آموزش پزشکی EDC است. این مهم موجب می شود تک بعدی بودن دانشجوی پزشکی و علوم پزشکی را نداشته باشیم و این دانشجو صرفا یک پزشک و یک دندان پزشک نشود بلکه یک مدیر، استاد، طبیب و حکیم خوب باشد.

تاکید بر هم‌افزایی و همکاری نهادهای دانشجویی فعال در معاونت آموزش و معاونت فرهنگی و دانشجویی

گفتنی است در این نشست که بیش از ۳ ساعت به دارازا کشید کیوان لشکری از دانشگاه علوم پزشکی اردبیل به عنوان دبیر کمیته دانشجویی مرکزی توسعه آموزش پزشکی و پارسا حسن آبادی از دانشگاه علوم پزشکی کردستان، حسین رضا زاده از دانشگاه علوم پزشکی کرمان، علی پروین از دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، رضا ملکی از دانشگاه علوم پزشکی البرز، رامتین نادریان از دانشگاه علوم پزشکی سمنان، محمد عطار از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، فاطمه کشاورز از دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، محمد مهدی شادروان از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، زهرا خدادوستان شهرکی از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و بهار زال پور مقدم از دانشگاه علوم پزشکی دزفول به عنوان دیگر اعضای کمیته دانشجویی مرکزی توسعه آموزش پزشکی حضور داشتند.

همچنین دکتر رادمان امیری رزیدنت نوروسرجری دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر احمد علی نقی لنگری رزیدنت ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی کرمان و دکتر مهرداد هروی رزیدنت بیماری‌های داخلی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز به عنوان اعضای کمیته دانش آموختگان مرکزی توسعه آموزش در این نشست حضور پیدا کردند.

علاقمندان می‌توانند برای مشاهده گزارش تصویری این خبر روی متن کلیک کنند.

تاکید معاونت فرهنگی و دانشجویی بر تقویت همکاری‌های دو سویه با نهادهای علمی دانشجویی