شناسهٔ خبر: 71072723 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

کارگاه آموزشی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین برای کاربران دستگاه‌های اجرایی استان کردستان برگزار شد

با هدف کاهش جرایم مرتبط با حوزه زمین، کارگاه آموزشی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین با حضور ۲۳ نفر از کاربران این سامانه در دستگاه‌های مرتبط استان کردستان با همکاری اداره کل منابع طبیعی استان در محل سالن جلسات معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان برگزار شد.  

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

بهادر اسدی سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کردستان در حاشیه برگزاری کارگاه آموزشی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین، گفت: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین با دو هدف کلی پیشگیری از مفاسد زمین‌خواری و ساماندهی نحوه ارائه خدمات حوزه زمین و ساختمان راه‌اندازی شده است.

وی افزود: این سامانه، قابلیت شناسایی تخلفات زمین‌خواری و ساخت و ساز‌های غیرمجاز در اراضی کشور را با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای فراهم کرده که به عنوان بستری برای معرفی موارد زمین‌خواری و نظارت بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی ذیربط قابل استفاده است.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کردستان تصریح کرد:  این سامانه، با ایجاد زیرساخت‌های الکترونیکی مدیریت هوشمندانه و سیستمی و انجام فرایند‌های بین دستگاهی در راستای ارائه مجوز‌ها و استعلامات حوزه زمین و ساختمان، زمینه را برای پیشگیری از بروز مفاسد و مشکلاتی نظیر جعل استعلامات و مجوزها، تبانی و ارتشا توسط زمین‌خواران، تداخل وظایف بین دستگاهی و عدم شفافیت در تصمیم‌گیری‌های کمیسیون‌ها و شورا‌ها، فراهم می‌سازد.

اسدی با اشاره به اینکه هنوز نواقصی در کار سامانه وجود دارد، تصریح کرد: یکی دیگر از اهداف این سامانه شناسایی زمین‌های مناسب برای سرمایه‌گذاران و هدایت مناسب سرمایه‌گذاران و متقاضیان به بهر‌ه‌برداری از اراضی کشور است. 

 رستگار مرادی مدرس کارگاه هم در این جلسه، قوانین و بخشنامه‌های بالادستی، ضوابط اجرایی، برنامه اجرایی و شیوه‌نامه پنجره واحد مدیریت زمین را تشریح کرد.

از آغاز به کار سامانه پنجره واحد زمین در سال ۱۴۰۱ تاکنون دو هزار و ۷۸۷ مورد تغییرات اراضی استان در سامانه شناسایی شده است که از این تعداد هزار و ۱۰۶ مورد آن تایید و به واحد‌های گشت ارجاع شده است و از ۷۸۴ مورد آن بازدید شد و در مجموع این بازدیدها، ۳۷۸ تخلف شناسایی و در نهایت برای تعداد ۱۴۰ مورود، پرونده حقوقی تشکیل شده است.

در ادامه عملکرد دستگاه‌های اجرایی استان در خصوص پاسخگویی به استعلامات و درخواست‌های متقاضیان و نیز عملکرد دستگاه‌های متولی حفاظت از اراضی در زیرسامانه پایش اراضی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.

همچنین در این کارگاه، زیرسامانه پایش اراضی با موضوعات نحوه اقدام دستگاه‌های اجرایی در خصوص گزارش تخلفات واصله از هسته پردازش سامانه به واحد‌های یگان حفاظت و حقوقی تشریح شد.

در این کارگاه که با حضور ۲۳ نفر از کاربران سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در دستگاه‌های مرتبط استان کردستان برگزار شد، نمایندگان دستگاه‌های اجرایی مشکلات و ابهامات خود درخصوص سامانه را مطرح و از سوی متولیان سامانه (معاونت اجتماعی دادگستری و اداره کل منابع طبیعی) پاسخ و راهنمای‌های لازم ارائه شد.

در این جلسه مقرر شد؛ همه دستگاه‌های عضو سامانه پنجره واحد مدیریت زمین گزارش عملکرد خود در سامانه و همچنین مسائل و مشکلات حادث شده در ارتباط با سامانه را برای اجرای اقدامات لازم به منظور مرتفع شدن آن‌ها، ظرف مدت یک هفته به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اعلام کنند.

انتهای پیام/