به گزارش روابط عمومی وزارت علوم ،در متن این پیام آمده است:
امنیت غذایی مهمترین پیش نیاز برای توسعه پایدار هر جامعه است تولیدات کشاورزی مهمترین مولفه تامین امنیت غذایی به شمار میروند. افزایش بهره وری تولیدات کشاورزی منوط به استفاده از فناوریهای نوین است.
هوش مصنوعی یکی از بازیگران مهم عرصه فناوریهای نوین به شمار میرود که از توانایی تحول زنجیره تامین غذا در جهان برخوردار است و دست یافتن به نوعی کشاورزی هوشمندتر بهرهورتر و سازگار تر با محیط زیست را آسانتر میکند.هوش مصنوعی با تحلیل کلام دادههای زنجیره تولید، به ویژه دادههای هوا، آب و خاک، مدیریت بهتر منابع را میسر میکند. کاهش آثار تغییرات اقلیمی، ارتقای امنیت غذایی و بهرهوری تولید از طریق کشاورزی دقیق، پیشبینی محصولات و عملکرد زمین، سیستمهای آبیاری هوشمند، تشخیص بیماریهای دام و گیاه، بهینهسازی توزیع در زنجیره تامین و اتوماسیون عملیات کشاورزی، تنها بخشی از قابلیت فناوریهای مبتنی بر هوش مصنوعی هستند و بر لزوم سرمایهگذاری هرچه بیشتر در این حوزه تاکید میورزد.
همانگونه که در سند تحول ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران، مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، اشاره شده است: «برای وصول به شاخصههای تمدن نوین اسلامی بر مبنای دانش و علوم بنیادین ، هوش مصنوعی که به لحاظ کارمزدی و رفتاری مشابه با برخی از ظرفیتهای هوش انسانی عمل میکند یک امکان مهم و یک تغییر در زیست بوم زندگی بر مبنای حکمرانی اسلامی هوشمند محسوب میشود.»
وزارت علوم تحقیقات و فناوری با توسعه رشتههای مرتبط با هوش مصنوعی، کوانتوم و لیزر برای تربیت نیروی متخصص و فراهم کردن زیر ساختهای مورد نیاز در کشور دست به تلاشهای وافر زده و فعالیتهایی مانند برگزاری این رویداد بین.المللی که شبکهسازی یکی از اهداف کلیدی آن است. از جمله این فعالیت محسوب میشوند.
اینجانب با افتخار، از مشارکت علمی دانشمندان محترم متعلق به کشورهای مختلف و حضور میهمانان عالی قدر از کشور دوست و همسایه و برادر عراق، قدردانی میکنم و در سفر اخیرم به عراق بر لزوم توسعه روابط بینالمللی علمی میام این دو ملت بزرگ تاکید داشتم. همچنین بدین وسیله مراتب قدردانی خود را از تلاشهای دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان برای توسعه این روابط اعلام میدارم.