شناسهٔ خبر: 71042317 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

خانواده‌ شهدا و ایثارگران پای کار مدرسه‌سازی می‌آیند

نشست هم‌اندیشی خانواده‌های خیر شهدا و ایثارگر با معاون وزیر آموزش و پرورش برگزار و طی آن آمادگی این خانواده‌های معزز برای کمک به حوزه مدرسه‌سازی در کشور اعلام شد.

صاحب‌خبر -

خانواده‌ شهدا و ایثارگران پای کار مدرسه‌سازی می‌آیندبه گزارش خبرنگار ایکنا، نشست هم‌اندیشی خانواده‌های خیر شهدا و ایثارگر با عنوان «شهدا؛ معماران آینده» امروز هشتم بهمن‌ماه با حضور حمیدرضا خان‌محمدی، معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در محل سالن شهید احمدی این سازمان برگزار شد.

در ابتدای این نشست، شهره صادقی، مشاور رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس طی سخنانی ضمن عرض خیرمقدم به حضار در مراسم، اظهار کرد: این جلسه با حضور همسران، مادران و دختران شهدای گرانقدر همراه است. شهدا با خون خود در این سرزمین زیرساخت‌های اساسی کشور را بنا گذاشتند‌. مادران و همسران و دختران شهدا نیز همواره چراغ خانه‌ها را با صبر و تحمل خود و امروز نیز چراغ علم را پرنور نگاه داشته‌اند.

وی با بیان اینکه امروز به یقین مدرسه‌سازی ادامه راه شهداست،‌ گفت: خانواده شهدا در عرصه مدرسه‌سازی بستری را برای رشد و تعالی علمی جامعه فراهم می‌کنند. همانطور که شهدا امنیت را برای کشور رقم زدند، خانواده شهدا نیز با کمک به نوسازی مدارس راه ایشان را ادامه می‌دهند. خانواده شهدا علاوه بر دوران دفاع مقدس، در دوران سازندگی نیز همواره در صف اول خدمت به جامعه و ایثارگری بوده‌اند و این راه را با تمام توان پیش برده‌اند.

در ادامه، سرهنگ حیدری، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهش‌های دفاع مقدس نیز طی سخنانی بیان کرد: اقدام عملی نهضت مدرسه‌سازی طی هفته گذشته از سوی رئیس‌جمهور و در اردوی جهادی ساخت مدارس انجام شد. امیدوارم بتوانیم مشکلات جامعه را حل کرده و مدرسه و مکان آموزشی در تراز انقلاب اسلامی فراهم کنیم.

حیدری ادامه داد: خانواده شهدا همیشه الگوی جامعه و در عرصه مدرسه‌سازی نیز فعال بوده‌اند. امروز بیش از ۱۶ میلیون دانش‌آموز در بیش از ۱۱۵ هزار مدرسه تحصیل می‌کنند که در این زمینه به دلیل تغییر نسل‌ها، ذائقه‌های جوانان نیز تغییر کرده و باید بیش از پیش به سیره شهدا تأسی کنیم. امروز و بنا به فرموده مقام معظم رهبری، نسخه علاج رفع مشکلات کشور تأسی به دوران شکوهمند دفاع مقدس است. 

وی تصریح کرد: شهدا تا زمانی که در میان ما بودند، برای امنیت جامعه تلاش کردند و امروز نیز حضور خانواده شهدا موجب دلگرمی مسئولان بوده و ایشان را برای انجام مأموریت‌ها یاری می‌کند. در حال حاضر باید در نهضت مدرسه‌سازی در کنار خیران مدرسه‌ساز و خانواده شهدا تلاش کرده و با تأسی به شهدا و خانواده ایشان مأموریت خود را به سرانجام برسانیم.

در ادامه، شیرودی، خواهر شهید شیرودی نیز در سخنانی بیان کرد: تشکیل خیریه زینبیون از سوی خانواده شهدا انجام شده که به امور فرهنگی در حوزه جهاد تبیین و روایتگری می‌پردازد. در این مرکز خیریه برنامه‌هایی همچون اطعام محرومان، خرید جهیزیه برای زوج‌های جوان، توزیع اقلام غذایی بین محرومان، کمک به خانواه‌های محروم، دیوار با جانبازان، تجلیل از خانواده شهدا، کمک به مردم غزه و لبنان، برپایی اردوهای جهادی در مناطق محروم و ... اجرایی می‌شود.

در ادامه مریم شادی، سرپرست سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در دفاع مقدس نیز در سخنانی گفت: امیدواریم در سازمان نشر آثار و ارزش‌های دفاع مقدس در خدمت خانواده شهدای خیر کشور باشیم و از وجود ایشان به خوبی بهره‌گیری کنیم. در مجموعه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کارگروه‌های مختلفی از میان مادران، دختران و همسران شهدا تشکیل شده که در حوزه‌های مختلف خیریه و ... فعالیت می‌کنند. امسال کارگروهی به عنوان نوادگان شهدا ایجاد خواهد شد که از هفته آتی رسمیت پیدا خواهد کرد. همچنین، جهت‌گیری این کارگروه‌ها به صورت شبکه‌ای پیگیری خواهد شد. در اواخر بهمن‌ماه جاری نیز مراسم تجلیل از این کارگروه‌ها با حضور رئیس‌جمهور برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: امروز بزرگترین بانوی خیر کشور، مادر شهید است و در عرصه مدرسه‌سازی فعالیت می‌کند ‌که امیدواریم بتوانیم راه این خیران بزرگوار را ادامه داده و در مسیر توسعه و تعالی بیش از پیش ایران اسلامی گام برداریم.

در ادامه، سپهری، خواهر و فرزند شهید نیز در سخنانی بیان کرد: خداوند را شاکرم که امروز فرصتی برای خانواده شهدا فراهم کرد تا در جلسه خیرین مدرسه‌ساز حضور پیدا کنیم. دشمنان اسلام سال‌هاست در جنگ شناختی تلاش دارند تا سبک زندگی مردم را تغییر داده و جامعه را منحرف کنند. 

سپهری افزود: امروز علاوه بر شهدا که باید در مسیر ایشان قرار گرفته و راه آن‌ها را ادامه دهیم، باید در حوزه جهادی و توسعه کشور ورود کنیم که یکی از شاخص‌های آن، مدرسه‌سازی در حوزه تعلیم و تربیت است. امروز دختران شهدا جمعیت پیام‌آوران بشارت را تشکیل داده‌اند که پیگیری منویات مقام‌ معظم رهبری و فعالیت‌های خیرخواهانه در نقاط محروم کشور را برعهده دارد.‌ خانواده شهدا امروز آماده‌اند تا با سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور همکاری کرده و قدم در مسیر این فعالیت خیرخواهانه گذارند.

در ادامه، خان‌محمدی، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس نیز طی سخنانی بیان کرد: خانواده شهدا عزیزترین افراد جامعه و بندگان خوب خدا هستند. حضور خانواده شهدا در این‌ محفل نورانی برای ما افتخار است. خانواده شهدا عزیزترین‌های زندگی خود را تقدیم اسلام و انقلاب کرده و امروز نیز در عرصه خیریه و مدرسه‌سازی فعال هستند. شهدا امروز ناظر همه ما هستند و امیدواریم بتوانیم در حوزه مدرسه‌سازی نیز مؤثر باشیم و پیش برویم.

خان‌محمدی بیان کرد: جلسه امروز مطلعی برای آغاز کار بزرگ است و باید تداوم داشته باشد تا بتوانیم به اهداف اصلی خود دست پیدا کنیم. باید همواره به شهدا متوسل شد و از نور وجودی ایشان بهره برد. زندگی با شهدا معماری متفاوتی داشته و بن‌بستی ندارد. این زندگی ضمانت‌نامه‌ای برای افراد دارد تا بتوانند در راه خدا گام بردارند.

خان‌محمدی تصریح کرد: سال ۵۷ به ازای هر دانش‌آموزش یک و نیم متر فضای آموزشی وجود داشت، اما امروز به برکت خون شهدا و خانواده شهدا این سرانه به پنج متر و ۴۵ سانتی‌متر رسیده است. رشد جمعیت آموزشی حدود ۴۰۰ درصد بوده و فضاهای آموزشی نیز ۳۵۰ درصد رشد داشته است.

وی اظهار کرد: امروز اگر مسئله و مشکلات نظام آموزشی حل نشود، هیچ‌کدام از مسائل کشور حل نخواهد شد. نظام آموزش و پرورش همان نظام توسعه کشور است. تکلیف سازمان نوسازی مهیا کردن فضای آموزشی مناسب برای دانش‌آموزان است‌. تمامی شهدا از پشت همین میزهای مدرسه به آغوش شهادت رفتند. 

وی تصریح کرد: پیروزی مردم غزه شکست ننگین رژیم صهیونیستی را به بار داشت. مردم مسلمان غزه و لبنان به شهدای انقلاب اسلامی تأسی کردند و در برابر دشمنان مقاومت کردند. لذا همگی باید به شهدا و خانواده ایشان تأسی کنیم و راه را به خوبی پیش ببریم. رئیس‌جمهور امروز حرکت اصلی خود را در حوزه آموزش و پرورش قرار داده‌اند که مبتنی بر مشارکت مردم انجام می‌شود.

خان‌محمدی بیان کرد: باید بتوانیم در مدت یک سال اهم مسائل و مشکلاتی که در حوزه مدرسه‌سازی وجود دارد، حل کنیم. البته کار دشواری در پیش است که نیاز به فرهنگ‌سازی دارد و خانواده شهدا می‌توانند مهمترین نقش را در این زمینه و برای تحقق اهداف رئیس‌جمهور ایفا کنند. 

وی تصریح کرد: خیران کشور طی هفته گذشته و در جلسه‌ای که برگزار شد، نوسازی و تجهیز و احداث ۲۰۰ مدرسه را بر عهده گرفتند. امروز نهضت مدرسه‌سازی به خوبی در کشور ایجاد شده و همگان می‌توانند با توانایی‌های خود در این نهضت حضور پیدا کنند. خانواده‌های شهدا امروز به صورت گمنام وارد مدارس شده و به کارهای آموزشی می‌پردازند‌. 

خان‌محمدی اظهار کرد: باید قله‌های نورانی کشور یعنی شهدا و خانواده ایشان را برای دانش‌آموزان معرفی کنیم. باید بدانیم که هر جا در کشور هر طرحی به نام شهدا آغاز شده، با موفقیت به پایان رسیده است. نگاه شهدا به مسائل با دیگر افراد متفاوت بود؛ چراکه شهدا در زندگی خود نیز شهیدگونه زندگی می‌کردند.

وی بیان کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران با وجود تمامی مشکلات استوار و محکم ایستاده و این به خاطر خون شهدا است. از خانواده شهدا تقاضا دارم تا هسته اولیه‌ای تشکیل داده و به نام شهدا در مسیر مدرسه‌سازی و نوسازی مدارس گام‌ بردارند. امروز نام شهدا و زندگی‌نامه شهدا باید در سردر مدارس باشد.

خان‌محمدی با بیان اینکه ان‌شاءلله در حوزه مدرسه‌سازی و نوسازی فضاهای آموزشی به نقطه هدف خواهیم رسید، اظهار کرد: مسئولان باید همواره یاد و خاطره شهدا را گرامی داشته و با شوق و اشتیاق به دیدار خانواده شهدا بشتابند.

یادآور می‌شود، در پایان برگزاری این نشست و با حضور مسئولان حاضر از خانواده چند نفر از شهدای‌ گرانقدر تجلیل شد‌.

انتهای پیام