بهگزارش ایرنا، خراسان شمالی با داشتن ۳۰۰ روز آفتابی و تونلهای قوی باد، ظرفیتهای بالقوهای برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر دارد و اگرچه سرمایه گذارانی در سال های گذشته نیز برای انجام کار جذب و در نهایت منصرف شدند ولی این مهم در دولت چهاردهم از توجه جدی برخوردار است و با حمایت بخش خصوص استفاده از این نعمت خدادادی فرصت مناسبی را فراهم می کند.
نیروگاه خورشیدی یک نوع نیروگاه تولید برق است که از انرژی خورشیدی برای تولید برق استفاده میکند و در این نوع نیروگاه، پنلهای خورشیدی که تعداد زیادی سلول خورشیدی دارند، تابش خورشید را به انرژی برق تبدیل میکنند.
این نوع نیروگاهها معمولاً بر روی سطح زمین یا ساختمانها نصب میشوند و در مناطقی با آفتاب فراوان بسیار موثر هستند و استفاده از نیروگاههای خورشیدی به عنوان یک منبع تجدیدپذیر انرژی کمک به کاهش آلودگی محیطی و وابستگی به منابع سوختهای فسیلی دارد.
توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در سفر دیماه وزیر نیرو به خراسان شمالی مورد تاکید قرار گرفت و این مهم در اولویت دستگاه های ذیربط قرار دارد و تاکنون گام های بزرگی در این راستا برداشته شده است.
ساخت نیروگاه ۲۵۰ مگاواتی
مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسانشمالی با اشاره به دستاوردهای سفر استانی رییس جمهور گفت: ساخت نیروگاه ۲۵۰ مگاواتی استان با هدف بهبود و بهسازی صنعت برق استان در مرحله نخست مصوب شد.
حسن چاهی اظهار کرد: برای تامین برق با استفاده از ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر، استفاده از انرژی خورشیدی در فازهای بعدی تا یکهزار مگاوات در استان مورد تصویب قرار گرفت.
وی افزود: همچنین مقرر شد مبلغ ۲۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای متقاضیان ساخت نیروگاه های خورشیدی در استان تخصیص یابد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان شمالی در ادامه بر هماهنگی دریافت اعتبارات از شرکت توانیر برای بازسازی و بهسازی شبکه های فرسوده استان و نیز تامین برق متقاضیان برق روستایی تاکید کرد.
وی یادآور شد: ۱۴ طرح با اعتباری به مبلغ ۲ هزار و ۸۱۰ میلیارد ریال در سفر رییس جمهور به استان در بخش توزیع به بهره برداری رسید.
صدور ۳۶ موافقتنامه ایجاد نیروگاههای خورشیدی
وی از صدور ۳۶ موافقت نامه اصولی برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی با هدف تامین بخشی از انرژی در استان خبر داد و گفت: میزان برقی که توسط این ۳۶ نیروگاه تولید خواهد شد ۲۳۱ مگاوات است.
وی افزود: اکنون در این استان حدود ۴.۲ مگاوات انرژی خورشیدی مورد استفاده قرار میگیرد که این میزان انرژی در ۴۶۱ سامانه تولید میشود.
مدیر عامل شرکت برق خراسان شمالی ادامه داد: پیش بینی میشود تا پایان سال تعداد این سامانهها به ۷۰۵ مورد برسد.
وی در ارتباط با نیروگاههای کوچک مقیاس یا پشت بامی نیز گفت: برای ایجاد نیروگاههای کوچک مقیاس با کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی تفاهم نامه امضا شده است و دولت نیز تسهیلاتی در این راستا پرداخت میکند.
چاهی تصریح کرد: اکنون برای ساخت ۲۰۰ نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس با سازمان بسیج و ۸۰۰ نیروگاه نیز با اداره کل کمیته امداد خمینی (ره) تفاهم نامه امضا شده است.
وی یادآور شد: تعداد ۲۳۵ نیروگاه خورشیدی پنج کیلوواتی در مرحله ساخت است و تا پایان سال به بهره برداری می رسد.
خراسان شمالی ۴۲۱ هزار مشترک برق دارد که از این تعداد ۳۴۸ هزار مشترک برق خانگی است.