به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، غلامرضا گلمحمدی با اشاره به نقش کلیدی نهادههای کشاورزی در ارتقای امنیت غذایی اظهار کرد: امنیت غذایی کشور چهار رکن اصلی دارد که سه رکن آن به نوعی به نهادهها وابسته است.
وی افزود: رکن فراهمی تولید، بدون استفاده بهینه از نهادهها امکانپذیر نیست؛ همچنین برخلاف نیاز به تأمین غذای سالم، باقیمانده کودها و سموم باید به استانداردهای لازم برسد تا تابآوری و پایداری خاک و آب حفظ شود.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: یکی از مهمترین فناوریها برای دستیابی به خودکفایی، بهرهگیری از بذرهای باکیفیت است؛ سازمان تات موفق به تولید ۷۷ رقم بذر شده که از این تعداد برخی مقاوم به خشکی شده که در شرایط بحران آب میتواند به افزایش عملکرد محصولات کشاورزی کمک کند.
گل محمدی در ادامه به اهمیت استفاده از سموم مؤثر برای مقابله با آفات نوظهور و چالشهای ناشی از تغییرات اقلیمی تاکید کرد و گفت: تأمین عناصر اصلی در زمینه کود نیز برای ارتقای سلامت محصولات ضروری است.
وی به برنامههای اجرایی در حوزه الگوی کشت اشاره کرد و بیان کرد: الگوی کشت نقش مهمی در ارتقای ضریب امنیت غذایی و تنظیم بازار دارد؛ سازمان تات به عنوان ناظر و تکمیلکننده الگوی کشت، در سه سال اخیر برنامههای جامعی در حوزه زراعت ارائه داده است و برنامههایی شامل حوزههای باغبانی و شیلات نیز در حال تکمیل دارد که امید میرود از سال آینده به طور کامل اجرایی شود.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی خاطرنشان کرد: این اقدامات به تحقق اهداف برنامه هفتم و افزایش خودکفایی محصولات کشاورزی کمک شایانی خواهد کرد و در نهایت به ارتقای امنیت غذایی و پایداری کشاورزی در ایران منجر میشود.