شناسهٔ خبر: 71029112 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

ارتقای امنیت غذایی کشور به نهاده‌های کشاورزی وابسته است

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) به چهار رکن اصلی امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: سه رکن فراهمی، سلامت و تاب‌آوری به رکن چهارم نهاده‌های کشاورزی وابسته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا گل‌محمدی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به نقش کلیدی نهاده‌های کشاورزی در ارتقای امنیت غذایی اظهار کرد: امنیت غذایی کشور چهار رکن اصلی دارد که سه رکن آن به نوعی به نهاده‌ها وابسته است.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: رکن فراهمی تولید، بدون استفاده بهینه از نهاده‌ها امکان‌پذیر نیست. همچنین، برخلاف نیاز به تأمین غذای سالم، باقی‌مانده کودها و سموم باید به استانداردهای لازم برسند تا تاب‌آوری و پایداری خاک و آب حفظ شود.

وی افزود: یکی از مهمترین فناوری‌ها برای دستیابی به خودکفایی، بهره‌گیری از بذرهای باکیفیت است؛ سازمان تات موفق به تولید ۷۷ رقم بذر شده است که از این تعداد برخی مقاوم به خشکی شده که در شرایط بحران آب می‌تواند به افزایش عملکرد محصولات کشاورزی کمک کند.

این مسئول در ادامه به اهمیت استفاده از سموم مؤثر برای مقابله با آفات نوظهور و چالش‌های ناشی از تغییرات اقلیمی تاکید کرد و گفت: تأمین عناصر اصلی در زمینه کود نیز برای ارتقای سلامت محصولات ضروری است.

گل‌محمدی به برنامه‌های اجرایی در حوزه الگوی کشت اشاره کرد و بیان‌داشت: الگوی کشت نقش مهمی در ارتقای ضریب امنیت غذایی و تنظیم بازار دارد. سازمان تات به عنوان ناظر و تکمیل‌کننده الگوی کشت، در سه سال اخیر برنامه‌های جامعی در حوزه زراعت ارائه داده است و برنامه‌هایی شامل حوزه‌های باغبانی و شیلات نیز در حال تکمیل دارد که امید می‌رود از سال آینده به طور کامل اجرایی شود.

به گفته وی، این اقدامات به تحقق اهداف برنامه هفتم و افزایش خودکفایی محصولات کشاورزی کمک شایانی خواهد کرد و در نهایت به ارتقای امنیت غذایی و پایداری کشاورزی در ایران منجر می‌شود.