دکتر "سید محمدجواد میرجلیلی"، روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پس از خراسان جنوبی، سهم مناطق اصفهان، بندرعباس، کرمان، فارس، رفسنجان، تهران و سیستان و بلوچستان هم به ترتیب ۳۲ ، ۱۵ ، ۱۴ ، ۹ ، ۷، سه و سه بیمار بوده است و علت اعزام اغلب این افراد، بیماریهای قلبی و عروقی و مغز و اعصاب بوده است و این آمار جدا از مراجعات شخصی برای بستری شدن بوده است.
به گفته وی امسال ۶ هزار و ۷۲۰ درخواست اعزام از بیمارستان های استان به مرکز پایش مراقبت های درمانی و ستاد اعزام دانشگاه علوم پزشکی انجام شد که پنج هزارو ۴۲۰ نفر در بیمارستان های استان برای دریافت خدمات درمانی پذیرش شدند.
وی با بیان اینکه از این تعداد ۲ هزارو ۵۰ بیمار زن و سه هزارو ۳۷۰ بیمار مرد هستند اظهار داشت: بقیه درخواستها از سوی بیمارستان مبدا کنسل شده یا تکراری بوده یا امکان پذیرش در بیمارستان مقصد نبوده است.
میرجلیلی گفت: بیشترین مقصد اعزام بیماران یاد شده، بیمارستان شهید صدوقی و سپس بیمارستان شهید رهنمون یزد بوده است و بیشترین علت اعزام بیماران به ترتیب مبتلایان به بیماریهای قلبی(۴۰.۲ درصد) جراحی مغز و اعصاب (۱۸.۶ درصد) مسمومیت ها (۱۵.۵ درصد) ونوازادان (۶.۳ درصد) بوده است.
وی ادامه داد: همچنین از ابتدای امسال تاکنون ۵۰ بیمار از طریق مرکز پایش مراقبتهای درمانی(mcmc) و ستاد اعزام دانشگاه جهت ادامه درمانهای تخصصی از یزد به سایر مناطق کشور اعزام گردیدند که ۲۵ نفر از بیماران به بیمارستان های تهران، ۱۶ نفر به اصفهان، پنج نفر به شیراز ، ۲ نفر به بیمارستان های کرمان و ۲ نفر به بیمارستان های مشهد اعزام شدند که علت اعزام اغلب آنها مشکلات مغزی بوده است.
وی اظهار داشت: از مجموع بیماران پذیرش شده در بیمارستانهای استان، ۳۵۷ نفر نوزاد، ۴۳۸ نفر در گروه سنی یک تا ۶ سال، یکهزارو ۶۶۰ نفر در گروه سنی ۶۰ سال به بالا و ۱۹۵ نفر مادران باردار پر خطر بوده اند.
استان یزد ۶۹ پایگاه اورژانس دارد که ۴۰ مورد آن جادهای و ۲۹ مورد شهری است و در این مراکز ۵۵۹ نیرو فعالیت می کنند .
همچنین این استان ۱۴ بیمارستان دولتی و خصوصی دارد که به بیماران خدمات ارائه می کنند و یزد از قطب های اصلی بهداشت و درمان کشور است.