به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ نشست خبری چهلمین جشنواره موسیقی فجر با حضور احمد صدری سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس جشنواره، رضا مهدوی دبیر جشنواره و محمدعلی مرآتی دبیر اجرایی جشنواره به منظور تشریح جزئیات جشنواره چهلم و رونمایی از پوستر این دوره از جشنواره در تالار وحدت برگزار شد.
رضا مهدوی دبیر چهلمین جشنواره موسیقی فجر گفت: باید در ابتدا از دبیران جشنواره موسیقی فجر در چهل سال گذشته تشکر کرد؛ چرا که اگر همت آنها نبود، امروز نمیتوانستیم این دوره را برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه امسال چهلمین دوره برگزاری این جشنواره است، افزود: عدد ۴۰ برای ما خاص است چرا که دلالت بر کثرت و کمال دارد. در این چهل سال، علیرغم فراز و فرودها این جشنواره به یک قوامی رسیده است.
سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد، بیان کرد: برای تداوم این جشنواره باید آسیبشناسی از چند دهه صورت گیرد.
مهدوی خاطر نشان کرد: تلاش شده در این دوره با توجه به شرایط موجود به لحاظ کیفی بتوانیم تا جای امکانات افزایش داده و موسیقی جدی و هنریتر شاهد باشیم.
وی تصریح کرد: با همین هدف، از افراد فرهیخته موسیقی دعوت شده که بتوانیم به شرایط دوره دهه ۶۰ و ۷۰ نزدیک شویم.
محمدعلی مراتی دبیر اجرایی این جشنواره در ادامه گفت: امسال به لحاظ اجرایی از هر سال جلوتر هستیم. امسال تعداد سالنها به ۱۰ سالن و تعداد اجراها به ۲ سانس افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: امسال طبق دستور معاونت هنری تخفیف ۵۰ درصدی برای دانشجویان در نظر گرفته شده است.
مراتی گفت: رشد کمی هنرمندان حدود ۴۰ درصد و ۱۴۶۴ نفر اجراکننده امسال بوده است. ۶ گروه بین المللی هم در جشنواره حاضر هستند و با همکاری دانشگاهها تخفیف ۵۰ درصدی برای دانشجویان قرار دادهایم.
احمد صدری در پاسخ به سوال خبرنگار ایبنا، توضیح داد: درصدد هستیم که برگزیدگان بخش مسابقه ترانه را در قالب کتاب چاپ کنیم و سعی بر مصرف شدن ترانهها در سال پیش روی موسیقی کشور داریم.
رضا مهدوی گفت: معاونت هنری تاکنون چند جلسه در زمینه پژوهش موسیقی در اندیشکده علوم انسانی برگزار کرده است. در خود معاونت هنری کارگروهی به همین منظور شکل گرفته امیدواریم همین جلساتی که به طور مداوم در اندیشکده برگزار میشود، بتوانیم به یک نتیجه مفهومی برسیم.
وی افزود: طبیعتاً از اینکه کتابهای موسیقی، به عنوان یک غرفه در جشنواره فجر و در نمایشگاه کتاب حضور داشته باشد، مورد استقبال ماست.
مهدوی گفت: هرچند امسال بخش موسیقی فیلم را اضافه کردیم ولی استقبال نشد. پژوهش، کتابت، مقاله و اجراها بخشهای جشنواره موسیقی هستند و به جشنواره میتواند هرچیزی را در دل خودش پوشش بدهد اما این پوشش باید سازوکارمناسب باشد.اینکه ما نمایشگاه بذاریم و تعداد محدودی بیننده داشته باشد؛ موضوع را زیر سوال میبرد.
∎