به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد سرگزی پنجشنبه شب در همایش نقش معتمدین و نخبگان اقوام در ترویج فرهنگ صلح و سازش باحضور امین حسین رحیمی وزیر دادگستری در حسینیه سیستانیهای گنبدکاووس، افزود: علاوه بر جذب این نیروها، در برنامه هفتم توسعه کشور هر سال هزار و ۱۵۰ نفر از نخبگان رشته حقوق به عنوان قاضی جذب دستگاه قضایی خواهند شد.
وی، کمبود نیروی انسانی را از مشکلات دستگاه قضایی و از دلائل اطاله دادرسی در محاکم دانست و اضافه کرد: براساس میزان ورودی پرونده به محاکم قضایی سهم هر قاضی در ماه رسیدگی به ۲۵۰ پرونده است که متوسط رسیدگی به هر پرونده فقط ۳۰ دقیقه است.
سرگزی ادامه داد: این میزان وقت برای رسیدگی به پرونده کافی نیست و بسیاری از قضات مجبورند در ساعات غیراداری و زمان استراحت نیز به پروندهها رسیدگی کنند که صحیح نیست.
رییس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس همچنین گفت: باید تلاش شود در جذب نیروهای توانمند بهعنوان قاضی از ظرفیت همه اقوام و مذاهب در استانها همانند استان گلستان استفاده شود.
وی افزود: گلستان نمونه کامل و زیبایی از صلح و سازش در کشور است و در سایه وحدت و تعامل و نیز حضور بزرگان، متعمدان و نخبگان در ایجاد صلح و سازش بین طرفیت دعاوی، این استان موفق به کسب رتبه برتر کشور شده است.
سرگزی همچنین ظرفیت ریش سفیدان و نخبگان بواسطه جایگاهی که مبتنی بر اعتماد مردم دارند را بسیار ارزشمند دانست و ادامه داد: موفقیت صلح و سازش گلستان در سایه تعامل دستگاه قضایی و دیگر دستگاهها با شوراهای حل اختلاف حاصل شده است.
وی اضافه کرد: تعامل و همراهی بین دستگاهی با ریش سفیدان و بزرگان گلستان باید راهبردی برای دیگر استانهای کشور قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، امین حسین رحیمی وزیر دادگستری که شب گذشته با همراهی محمدحسن پیرزاده مدیرکل دفتر نمایندگان مجلس و قوه قضاییه به گلستان سفر کرده است امروز صبح به مقام شهدای مدفون در دادگستری این استان ادای احترام کرد.
حضور در جلسه شورای قضایی و کارگروه استانی تفاهمنامه همکاری قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی و شرکت در همایش آینده پژوهی نهاد وکالت در پرتو نظام تقنین از مهمترین برنامههای سفر وزیر دادگستری و هیات همراه به گلستان بود.
استان گلستان بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت متشکل از اقوام و مذاهب اسلامی به نگارستان ایران مشهور است.
بیش از ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت این استان در شهرستان گنبدکاووس سکونت دارند.