به گزارش خبرنگار ایرنا، وحید جلال زاده، پنجشنبه پس از بازدید از مناطق مرزی شهرستان کلات افزود: در این سفر به همراه مدیرکل امور مرزی وزارت خارجه بازدیدهای میدانی از مناطق مختلف مرزی، از جمله مناطق «چهچهه» و «سنگ دیوار» انجام شد که پس از بازگشت به تهران، بررسیهای تخصصی در این خصوص در وزارت امور خارجه انجام خواهد شد.
وی گفت: ماه آینده نیز به منظور برگزاری کمیسیون مشترک کنسولی بین ایران و ترکمنستان، سفری به این کشور خواهیم داشت که البته پیشتر، یادداشتهایی در این خصوص به مقامات ترکمنستان ارسال شده، اما تاکنون موفق به نهایی کردن توافق نشدهایم.
معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه گفت: امیدواریم با پیگیریهای جاری این گذرگاه مرزی احیا شود، بازگشایی این گذرگاه علاوه بر تقویت روابط اقتصادی میان ۲ همسایه، تأثیر بسزایی در بهبود شرایط زندگی مرزنشینان خواهد داشت.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: شهرستان کلات دارای ظرفیت ها و استعدادهای کشاورزی و گردشگری است لذا ایجاد بازارچه یا گمرک مرزی بین این شهرستان و ترکمنستان، میتواند بر اقتصاد منطقه تاثیرگذار باشد.
احسان عظیمی راد افزود: امید است با حضور معاون وزیر خارجه و بررسیهایی که در سطح ملی و نیز در کشور همسایه انجام میشود شاهد تحولات مثبتی برای احیای گذرگاه مرزی در این شهرستان باشیم.
شهرستان مرزی کلات با گستره سه هزار و ۵۰۳ کیلومترمربع در ۱۵۱ کیلومتری شمال غرب مرکز استان خراسان رضوی قرار دارد.
این شهرستان ۴۳ هزار نفری با ۱۴۳ کیلومتر مرز مشترک با ترکمنستان، دارای سه بخش، چهار شهر «کلات نادری، حسنآباد لایین، چنار و زاوین» و ۶۸ روستا است که نیمی از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.