شناسهٔ خبر: 70966919 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

تاریخ دیرینه مقاومت در کرانه باختری

تهاجم رژیم صهیونیستی به کرانه باختری که در ماه‌های اخیر تشدید شده است، به جای سرکوب مقاومت فلسطین، آن را بیش از گذشته تقویت خواهد کرد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

ارتش رژیم صهیونیستی از روز سه‌شنبه، ۲ بهمن و تنها ۲ روز پس از اجرایی شدن توافق آتش‌بس غزه، عملیات تجاوزگرانه جدیدی را در اردوگاه جنین در کرانه باختری آغاز کرد.

مقام‌های رژیم صهیونیستی و به‌ویژه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم، بهانه آغاز این حمله را ایجاد امنیت در کرانه باختری عنوان کرده‌اند.

بلافاصله پس از آغاز حمله رژیم صهیونیستی به اردوگاه جنین، گروه‌های مقاومت در کرانه باختری بر عزم خود در مقابله با این تجاوزگری رژیم صهیونیستی تاکید کردند.

جنبش مقاومت اسلامی حماس با انتشار بیانیه‌ای حملات اخیر شهرک‌نشینان صهیونیست را به شهر‌های کرانه باختری اشغالی محکوم کرد و خواستار تشدید مقاومت در همه اشکال آن برای مبارزه با خشونت شد.

تاریخ دیرینه مقاومت در کرانه باختری؛ خشونت رژیم صهیونیستی مقاومت را تقویت می‌کند

بیانیه حماس می‌گوید: تشدید تروریسم شهرک‌نشینان بر نیاز فوری مردم قهرمان ما در تمام استان‌های کرانه باختری تاکید می‌کند که در یک موج گسترده خشم برای بازدارندگی شهرک‌نشینان و دفع حملات تروریستی آنها برخاسته باشند.

حماس تاکید کرد: حملات شهرک‌نشینان و کمپین‌های نظامی رژیم صهیونیستی در سوق دادن مردم ما به دست‌کشیدن از سرزمین و حقوق خود، موفق نخواهد شد.

گردان‌های سرایا القدس نیز طی بیانیه‌ای، تاکید کرد که در مقابل تجاوزگری رژیم صهیونیستی در اردوگاه جنین خواهد ایستاد.

حمله رژیم صهیونیستی و تقویت مقاومت فلسطین

با ادامه جنگ در غزه طی ماه‌های گذشته، اوضاع در کرانه باختری تشدید شد؛ نظامیان صهیونیست حملات خود را به شهر‌های جنین و طولکرم و دیگر مناطق گسترش دادند.

موجی از این حملات در اواخر شهریور ماه گذشته آغاز شد که به شهادت و مجروح شدن ده‌ها فلسطینی تنها در ۴ روز منجر شد.

تجاوز دامنه‌دار رژیم صهیونیستی به کرانه باختری در پس‌زمینه جنگ غزه رخ داده است و در راستای هدف کابینه رژیم صهیونیستی برای ریشه‌کن کردن مقاومت فلسطین است.

اما عملیات در کرانه باختری که به‌عنوان ادعایی «ضد تروریستی» خوانده می‌شود، مطمئنا جدید نیست.

تاریخ دیرینه مقاومت در کرانه باختری؛ خشونت رژیم صهیونیستی مقاومت را تقویت می‌کند

ارتش رژیم صهیونیستی در جولای ۲۰۲۳ (مرداد ۱۴۰۲) تهاجم گسترده‌ای را به جنین انجام داد؛ این عملیات که با رگبار حملات هواپیما‌های بدون سرنشین و استقرار صد‌ها نظامی همراه بود، ۲ روز به طول انجامید و خسارت بسیاری به اردوگاه جنین وارد کرد.

با وجود این حملات، مقاومت فلسطین در کرانه باختری همواره در صحنه حضور داشته و با تجاوزگری رژیم صهیونیستی مقابله کرده است.

جنین؛ کانون مقاومت در کرانه باختری

به گزارش کانورسیشن، اردوگاه آوارگان جنین از دیرباز به‌عنوان مرکز مقاومت فلسطین تلقی می‌شود؛ فلسطینیان در کرانه باختری سابقه آوارگی و محرومیت از حقوق را تجربه کرده‌اند و این روند حتی پس از اینکه به تشکیلات خودگردان فلسطین وظایف اداری به‌عنوان بخشی از روند صلح اسلو در دهه ۱۹۹۰ داده شد، بهبود چندانی نداشته است.

خشونتی که جوانان فلسطینی در نتیجه اشغال نظامی رژیم صهیونیستی تجربه کرده‌اند، بسیاری را به پیوستن به گروه‌های مقاومت سوق داده است.

به گفته تحلیلگران فلسطینی، گروه‌های مقاومت از سال ۲۰۲۲ در شمال کرانه باختری رشد کرده‌اند، اما این رشد از ۷ اکتبر و آغاز عملیات طوفان‌الاقصی به‌طور قابل‌توجهی افزایش یافته است.

دستور کار رژیم صهیونیستی برای تشدید خشونت در کرانه باختری

رژیم صهیونیستی تصمیم گرفت با خشونت بیشتر پاسخ دهد؛ هرزی هالیوی، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی که به‌تازگی استعفای خود را اعلام کرد، در بازدید از جنین در آگوست گذشته (شهریور ماه) مدعی شد که «نخواهیم گذاشت ترور در کرانه باختری جای پای خود را بگیرد».

تاریخ دیرینه مقاومت در کرانه باختری؛ خشونت رژیم صهیونیستی مقاومت را تقویت می‌کند

نظامیان صهیونیست از زمان آغاز جنگ غزه چندین حمله بزرگ در کرانه باختری انجام داده‌اند که به شهادت صد‌ها فلسطینی منجر شده است.

این شهادت‌ها را نمی‌توان صرفا به ارتش رژیم صهیونیستی نسبت داد؛ شهرک‌نشینان صهیونیست نیز با دخالت ارتش در حملات خشونت‌آمیز علیه فلسطینیان شرکت کرده‌اند.

مسلما این خشونت تنها به تشویق بیشتر مقاومت و تقویت جایگاه آن در میان فلسطینی‌ها کمک می‌کند.

نقض تعهد‌های رژیم صهیونیستی براساس حقوق بین‌الملل

این تهاجم‌های رژیم صهیونیستی به کرانه باختری هدف محکومیت گسترده جامعه جهانی قرار گرفته است؛ در بیانیه سازمان ملل که در اواخر آگوست منتشر شد، آمده است که رژیم صهیونیستی به‌عنوان قدرت اشغالگر، طبق قوانین بین‌المللی ملزم به حمایت از مردم فلسطین است.

همچنین دیوان بین‌المللی دادگستری حکم داد که ادامه حضور رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی غیرقانونی است و باید پایان یابد.

تا زمانی که رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به اشغال خود تحت فشار قرار نگیرد، چرخه خشونت تنها ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/