در حالیکه اجرای توافق آتشبس در غزه در روز یکشنبه، ۳۰ بهمن ۱۴۰۳، امیدها به توقف هرچند موقت جنایتهای رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها را پر رنگ کرده بود، کرانه باختری شاهد اجرای کارزار جنایتکارانه رژیم صهیونیستی شد.
تعداد فلسطینیهای ساکن کرانه باختری چقدر است؟
در حال حاضر حدود ۳ میلیون فلسطینی در کرانه باختری تحت حاکمیت نظامی رژیم صهیونیستی زندگی میکنند.
در عین حال، بیش از ۷۰۰ هزار شهرکنشین صهیونیست معادل ۱۰ درصد جمعیت رژیم صهیونیستی، در ۱۵۰ شهرک و ۱۲۸ پایگاه کوچک در کرانه باختری و قدس شرقی اشغالی زندگی میکنند.
بزالل اسموتریچ و دیگر مقامهای کابینه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در تلاش هستند تا کرانه باختری رود اردن را به اراضی اشغالی ملحق کنند.
شهرکسازی در کرانه باختری غیرقانونی است
شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی و ساخت پایگاههای کوچک این رژیم در سراسر کرانه باختری براساس قوانین بینالمللی غیرقانونی است.
دیوان بینالمللی دادگستری ICJ بهعنوان دادگاه عالی سازمان ملل، تابستان گذشته حکم داد که رژیم صهیونیستی باید ساخت شهرکها را در کرانه باختری متوقف کند و به اشغال غیرقانونی این اراضی پایان دهد.
آغاز کارزار جنایتکارانه ارتش رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
ارتش رژیم صهیونیستی پس از برقراری آتشبس در غزه و ساعاتی پس از لغو دستور تحریمهای اعمالشده علیه شهرکنشینان افراطگرای صهیونیست، عملیات نظامی خود موسوم به دیوار آهنین را علیه کرانه باختری آغاز کرد.
این عملیات نظامی در حالی انجام شد که کرانه باختری به شکل ویژه اردوگاه جنین در جریان جنگ ۱۵ ماهه رژیم صهیونیستی علیه غزه، هدف حملهها و یورشهای مکرر مرگباری قرار گرفته بود.
براساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون بیش از ۸۰۰ فلسطینی بر اثر حملههای رژیم صهیونیستی به کرانه باختری به شهادت رسیدند.
براساس گزارشها در دور جدید یورش نظامیان صهیونیست به «جنین» در روز سهشنبه، دوم بهمن ۱۴۰۳، دستکم ۱۰ نفر شهید و بیش از ۴۰ نفر مجروح شدند.
ارتش رژیم صهیونیستی همچنین بیش از ۶۰ نفر را در یورش به شهر قلقیلیه در کرانه باختری بازداشت کرد؛ ضمن اینکه نظامیان صهیونیست مانع ورود آمبولانسها و خودروهای امدادی به محل حضور مجروحان فلسطینی میشوند.
مدیر بیمارستان الرازی در «جنین»، اعلام کرد: نمیتوان آمار دقیقی از مجروحان ارائه کرد، زیرا تعداد آنها بسیار زیاد است.
حمله اخیر ارتش رژیم صهیونیستی علیه کرانه باختری در ادامه یورشهایی است که در ماههای آگوست (شهریور) و سپتامبر (مهر) علیه مناطقی از شمال کرانه باختری انجام شد.
حمله به قدس شرقی اشغالی
براساس گزارش رسانه صهیونیستی هاآرتص، پلیس رژیم صهیونیستی به اردوگاه شعفاط در قدس شرقی اشغالی یورش برد؛ در جریان این یورش سه فلسطینی ازجمله یک کودک مجروح شدند.
آنروا اردوگاه آوارگان شعفاط را در سال ۱۹۶۵ را برای فلسطینیهای آوارهشده از مناطقی مانند رمله و غزه در سال ۱۹۴۸ ساخت.
رژیم صهیونیستی نیمه شرقی قدس اشغالی، ازجمله اردوگاه شعفاط را در سال ۱۹۶۷ اشغال کرد؛ این اقدام رژیم صهیونیستی به دلیل نقض قوانین بینالمللی بهصورت گسترده محکوم اعلام شد.
دلیلهای تشدید خشونتها علیه فلسطینیهای کرانه باختری
شهرکنشینان صهیونیست از صبح سهشنبه، دو بهمن ۱۴۰۳ یورش جنایتکارانه خود را به کرانه باختری آغاز کردند.
اردوگاه «جنین» در کانون این یورش قرار داشته است.
دلیلهای متعددی برای این روند مطرح میشوند؛ لغو بازداشت اداری شهرکنشینان صهیونیست به دستور یسرائیل کاتز، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و تاثیر آن بر تعمیق معافیت از مجازات یکی از اصلیترین دلیلها است.
این دستور در حالی صادر شد که بازداشت اداری فلسطینیها و محاکمه آنها در دادگاههای نظامی رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد.
اقدام دونالد ترامپ، چهلوهفتمین رئیسجمهور آمریکا در نخستین روز دومین دوره ریاستجمهوری خود برای لغو تحریمهای اعمالشده علیه شهرکنشینان صهیونیست افراطگرا و خشن نیز یکی دیگر از دلیلهایی است که در این رابطه مطرح میشود.
در عین حال، روی کار آمدن ترامپ بهصورت کلی، با توجه به حمایتهای همهجانبه آن از رژیم صهیونیستی در دور نخست ریاستجمهوریاش برای صهیونیستها به معنای چتر حمایتی بسیار گستردهای است که میتواند همه جنایتهای آنها علیه فلسطینیها را پوشش دهد.
برخی نیز از اقدام رژیم صهیونیستی در آغاز کارزار جنایتکارانه علیه کرانه باختری بهعنوان تلاشی برای سرپوش نهادن به شکست در جنگ غزه یاد میکنند و تاکید دارند که نتانیاهو با دست زدن به این اقدام تلاش میکند خود را از زیر فشار اعتراضها و انتقادهای مربوط به شکست در جنگ غزه خارج کند.
- بیشتر بخوانید:
- جنایت صهیونیستها در کرانه باختری در پوشش آمبولانس
- جنایتهای رژیم صهیونیستی در سوی دیگر سرزمین فلسطین
لغو تحریمهای اعمالشده علیه شهرکنشینان صهیونیست
به گزارش آسوشیتدپرس، شهرکنشینان صهیونیست ساعاتی پس از اینکه دونالد ترامپ، دستور تحریم شهرکنشینان صهیونیست افراطی را که به دلیل اعمال خشونت علیه فلسطینیها اعمال شده بودند، لغو کرد، به خانههای فلسطینیها در کرانه باختری یورش بردند.
آنها در این یورش، خانه، خودرو و اموال فلسطینیها را آتش زدند.
لغو تحریمهای اعمالشده علیه شهرکنشینان صهیونیست در دولت دوم ترامپ میتواند به معنای صدور مجوز آمریکا برای گسترش شهرکسازی در اراضی اشغالی و مدارای بیشتر با خشونت علیه فلسطینیها باشد.
ترامپ در دور نخست ریاست جمهوری خود نیز از رژیم صهیونیستی به گستردگی حمایت کرده بود.
در عین حال، تصمیم ترامپ برای لغو تحریمها علیه شهرکنشینان صهیونیست افراطگرا با استقبال مقامهای افراطی رژیم صهیونیستی مواجه شد؛ بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی کابینه بنیامین نتانیاهو، ضمن استقبال از حمایت ترامپ از رژیم صهیونیستی، تحریمهای یادشده را مداخله خارجی شدید و آشکار خواند.
واکنشهای بینالمللی به دور جدید جنایت علیه کرانه باختری
جامعه بینالمللی مدتها است که خشونت شهرکنشینان و ارتش رژیم صهیونیستی علیه کرانه باختری را که در سالهای اخیر افزایش یافته، محکوم کرده است.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل (OHCHR) در رامالله روز دوشنبه اعلام کرد که از موج جدید خشونت شهرکنشینان صهیونیست و نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری وحشتزده شده است.
گروه حقوق بشر صهیونیستی بتسلم B’Tselem درباره دور جدید خشونتها در کرانه باختری گفت که شهرکنشینان با حمایت، تحت حفاظت و همکاری کامل ارتش رژیم صهیونیستی به جوامع فلسطینی در کرانه باختری حمله کردند.
در عین حال، فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین، نسبت به پیامدهای بالقوه تشدید خشونتهای رژیم صهیونیستی در کرانه باختری هشدار داد.
وی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: با وقوع آتشبس موردانتظار در غزه، ماشینهای مرگ اسرائیل تیراندازیهای خود را در کرانه باختری تشدید کردند و ۱۰ نفر را در جنین قتلعام کردند.
این گزارشگر سازمان ملل، ضمن دادن هشدار درباره پیامدهای متوقف نکردن ماشین نسلکشی رژیم صهیونیستی، گفت که در غیر اینصورت، نسلکشی فلسطینیها به غزه محدود نخواهد ماند.
فرحان حق، سخنگوی سازمان ملل نیز نسبت به وضعیت کرانه باختری، بهویژه امنیت فلسطینیها در شهر «جنین» و اردوگاه آوارگان آن، ابراز نگرانی کرد.
وی گفت: براساس گزارشهای اولیه، حملههای هوایی، بولدوزرهای سنگین و عملیات نیروهای مخفی منجر به قتلعام چندین نفر و مجروح شدن دهها نفر ازجمله کارکنان پزشکی شده است.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه آنتونیو گوترش بهشدت نگران خشونت در کرانه باختری اشغالی است، کفت: دبیرکل خواستار حداکثر خویشتنداری نظامیان اسرائیلی است.
آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) هم تاکید کرد که به ماندن در نوار غزه و کرانه باختری و ارائه کمکها و خدمات حیاتی به افراد نیازمند متعهد است.
عمر شاکر، مدیر بخش فلسطین در دیدهبان حقوق بشر، با اشاره به یورش رژیم صهیونیستی به کرانه باختری، تاکید کرد که آتشبس بهتنهایی نمیتواند ریشههای خشونت را برطرف کند.
وی گفت: آتشبس به تنهایی به جنایتها پایان نمیدهد؛ محاصره غزه باید پایان یابد، باید اجازه ورود کمکها بهطور کامل داده شود، باید جریان برق و آب بازگردانده شود و باید علل ریشهای آپارتاید بررسی شود.
دیدهبان حقوق بشر یکی از چندین گروه برجسته حقوق بشری است که در سالهای اخیر به این نتیجه رسیدهاند که رژیم صهیونیستی در حال ارتکاب جنایت آپارتاید علیه فلسطینیها است، چیزی که خود فلسطینیها مدتهاست بر آن تاکید کردهاند.
آجیت سونگای، رئیس دفتر حقوق بشر سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطین، گفت: آزادی رفتوآمد برای فلسطینیها در کرانه باختری اشغالی بهشدت محدود شده است، در حالی که شهرکهای غیرقانونی اسرائیل همچنان در حال گسترش است.
انتهای پیام/