شناسهٔ خبر: 70961492 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

جلال‌آل احمد یک ادیب ملی و جایزه اش برای ارتقای ادبیات ملی است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه جایزه ادبی جلال گفت: بی‌تردید جلال‌آل احمد یک ادیب ملی بوده و در همه نوشته‌هایش تعلق به هویت ملی مشخص است.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آئین اختتامیه و معرفی نامزد‌های هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال‌آل احمد که شامگاه امروز چهارشنبه ۳ بهمن برگزار شد، گفت: جایزه جلال‌آل احمد در این ۱۷ سال فراز و فرود‌هایی را پشت سر گذاشته و امروز به جایی رسیده که می‌توان گذشته آن را دید. روزگاری که این جایزه تصویب شد.

به گزارش مهر، وی افزود: جایزه جلال آل احمد در هدف‌گذاری خود به منظور ارتقای زبان و ادبیات ملی و دینی تاسیس شد و سه چشم‌انداز این جایزه نیز همین موارد بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در این مراسم به چیستی ادبیات ملی و اینکه جایزه جلال چگونه می‌تواند در خدمت آن باشد تکیه می‌کنم. منظور از این ادبیات تقابل با ادبیات جهانی و نژادپرستانه نیست.

صالحی گفت: ادبیات ملی مولفه‌هایی دارد و با اوصافی شناخته می‌شود. ادبیات ملی آن است که در انسجام و همبستگی ملی قرار گیرد و روح وحدت را به فضای تکثر اجتماعی منتشر کند.

وی افزود: ادبیات تفرقه آفرین و فاصله‌انداز نمی‌تواند ادبیات ملی باشد. یکی ویژگی‌های این نوع ادبیات این است که می‌تواند مانع از حذف یک ملت شود و در عین مبادله از آن صیانت کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: ادبیات ملی ادبیات فرصت ساز برای اتصال این هویت است. ادبیات ملی تجمیعی از بو، رنگ و جغرافیای ملت است و حس بوم‌گرایی در آن وجود دارد، از یک تاریخ چند هزار ساله ارتزاق می‌کند و از آن فاصله نمی‌گیرد.

صالحی گفت: ادبیات ملی ادبیاتی است که خرده فرهنگ‌های ملت را درون خود قرار می‌دهد و ملت را در مقابل خرده فرهنگ‌ها قرار نمی‌دهد و در نهایت ادبیات ملی ادبیاتی است که خرده فرهنگ‌ها را به عنوان اجزا ملی تلقی می‌کند و با آن همراه است.

وی افزود: اینگونه مولفه‌ها ملی‌اند و جایزه جلال برای ارتقای ادبیات ملی تاسیس شده است. بی‌تردید جلال‌آل احمد یک ادیب ملی بوده است و در همه نوشته‌هایش تعلق به هویت ملی مشخص است.

وزیر فرهنگ و ارشاد در پایان گفت: اگر ادبیات ملی را متاثر از رنگ و بو می‌دانیم کیست که انکار کند این رنگ و بو در آثار جلال وجود ندارد، جلال آل احمد با اینکه مردم شناسی نخوانده بود، اما به این نکات توجه داشت.