شناسهٔ خبر: 70938278 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

نقش خیرین در اجرای طرح آبخیزداری در کشور

به گفته معاون فنی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری، در ۱۵ سال اخیر در ۵۰۰ هزار هکتار از حوضه‌های آبخیز کشور، به کمک خیران آبخیزداری اجرا شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آبخیزداری مجموعه عملیاتی است که براساس اصول مدیریت یکپارچه حوزه آبخیز به منظور حفاظت از منابع آب و خاک اجرایی شده و در آبخوان‌داری نیز با مهار و نفوذ سیلاب روی عرصه‌های آبخوان از بروز سیلاب‌های مخرب جلوگیری و موجب احیای منابع آب و خاک می‌شود.
خبرنگار صدا و سیما در یک روز برفی به ­روستای آغشت در ساوجبلاغ رفته، روستایی آغشته به آب که چشمه‌ها و رود‌هایی که از دل تاریخ هزار ساله این روستا می‌جوشد، اما گاهی هم خروشان و سیلابی است.

سیلاب تهدیدی برای روستا بود و یکی از اهالی به دنبال چاره بود که عملیات آبخیز داری در این روستا‌های با کمک خیرین به منظور کنترل رسوبات و سیلاب‌های احتمالی اجرا شد.

سازه‌ی این آبخیز سنگ ملاتی و مخزن آن پنج هزار متر مکعب است بامساحت تقریبی ۲۶۶ متر مربع است و ۳۴۰ هزار متر مکعب سالانه روان آب از آن به قسمت‌های پایین حرکت می‌کند و بعد از آن هم به عنوان یک سد زیرزمینی عمل میکند.

تمام برف این منطقه به واسطه این سازه آبخیز داری به سفره‌های زیرزمینی نفوذ میکند و چیزی حدود هفت هزار متر مکعب رسوبات و روان آب را در درون خود ذخیره می کند و پنج هزار متر مکعب آب را به چشمه‌ها در پایین دست هدایت می‌کند.

با توجه به کمبود منابع آبی در ساوجبلاغ بهره برداری از آب‌های سطحی به یکی از راهکار‌های مهم برای پبشگیری از هدر رفت آب در این شهرستان تبدیل شده است.

<div id="video-display-embed-code_11948482"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4436381/11948482?width=600&height=350"></script></div>