به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، عبدالناصر همتی با بیان اینکه برای ترامپ برنامه داریم و جلسات متعددی در این خصوص برگزار میکنیم گفت: امیدواریم عاقلانه فکر کنند و دولت بعد از آنها خودشان بعدها گفتند که از فشار حداکثری نتیجه نگرفتند و این طرح شکست خورده است.
وی گفت: این اعتراف آمریکایی ها است در ۹۹ شمسی، درآمد نفتی ما به هشت میلیارد دلار رسید هر چند کرونا هم به آن افزوده شد اما دیدم که ما ادامه دادیم البته قبول دارم که این موضوعات به مردم فشار آورد و امروز هم فشار می آورد و مشکلات زیادی برای مردم ما بوجود آمده است و نمی خواهیم این موارد را نادیده بگیریم اما پیش بینی های لازم را کرده ایم.
وزیر امور اقتصادی و داریی گفت: اینها بازی های حیثیتی است و کشور ما نیز میخواهد اراده خود را نشان دهد و آنها هم میخواهند فشار را بیشتر کنند. فکر میکنم همانطور که در سال ۹۷ و ۹۸ آن دوران فشار را گذراندیم، در ادامه نیز میگذرانیم اما در نهایت امیدوارم آنها عاقلانه عمل کنند و اقدام گذاشته خود را تکرار نکنند.
گسترش همکاری با کشورهای منطقه در دستور کار دولت است
همتی در ادامه تصریح کرد: روابط اقتصادی ایران با همسایگان در دولت چهاردهم روز به روز بهتر شده است و امیدواریم با ادامه این روند، تراز تجاری ایران با همسایگان هر رزو بهبود یابد، ضمن اینکه گسترش همکاری با کشورهای منطقه در دستور کار دولت است.
وی با تاکید بر اینکه همکاریهای اقتصادی با کشورهای دوست و همسایه را گسترش دادهایم،اظهار کرد: راهبرد اقتصادی ما این است و تلاش داریم با پیوند دادن اقتصاد ایران به کشورهای منطقه وضعیت اقتصادی کشور را بهبود بخشیم؛ در همین راستا برای اجلاس «دی هشت» به مصر رفتیم و دیدارهای خوبی با مقامات این کشور داشتیم و بنا شد روابط اقتصادی با این کشور نیز گسترش یابد. تاجیکستان دیگر سفری بود که در این چارچوب انجام شد، در یک سال گذشته ۵۰ درصد رشد اقتصادی ما با این کشور بوده و به ۳۸۰ میلیون دلار رسیده است؛ روابط ما با این کشور بسیار خوب است و فکر می کنیم میتوانیم آن را بیشتر از اینها گسترش دهیم.
وزیر امور اقتصادی و داریی گفت: پیمانکاران ما در این کشور فعال هستند و پتانسیل بالایی برای گسترش روابط با این کشور داریم، از طرفی مقامات این کشور نیز بنا دارند روابط گسترش یابد و حتی قرار است رفت و آمد مردم دو کشور بیشتر شود و این موضوع میتواند به روابط اقتصادی کمک کند. هدف گذاری در دولت قبل نیم میلیارد دلار بود و فکر میکنم تا چهار سال آینده بتوانیم آن را به یک میلیارد دلار برسانیم.
همتی ادامه داد: تاجیکستان در خصوص هرگونه اموری که به امور ساختمان و مهندسی مربوط است به تکنولوژی ایران نیاز دارد و با فعالان اقتصادی ایرانی هم در این کشور صحبت کردم، دو ماه پیش هم در ازبکستان بودم و زمینههای زیادی برای مشارکت داریم، اگر بتوانیم تراز تجاری در تاجیکستان را به یک میلیارد دلار برسانیم جمع همکاریهای تجاری با این کشورها به رقم قابل توجه ای خواهد رسید.
وی گفت: روندی که با روسیه آغاز کردهایم میتوانند شرایط را بهتر از قبل کند و همگی اینها به اقتصاد ایران کمک می کند، توافق جامع بلند مدتی که با روسیه داشتیم، پایه محکمی برای توسعه روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است و باعث سرمایه گذاری خارجی در دو کشور میشود، ضمن اینکه باعث بهبود روابط بانکی میشود و پلتفرم همکاریهای متنوع ایجاد شده است و بخش اقتصادی انگونه که است معتقد است دو کشور آمادگی دارند روابط خود را در همه حوزهها گسترش دهند.
وزیر امور اقتصادی و داریی افزود: روسها قبلا خط اعتباری پنج میلیارد دلاری به ایران داده بودند اما پیگیریهای داخلی در ایران جدی نبود و نتوانسیتم از آن استفاده کنیم، پروژه ریل رشت آستارا را داریم، نیروگاه سیریک و فاز دو و سه نیروگاه هستهای بوشهر را داریم که قرار شد از این خط اعتباری برای آنها استفاده کنیم؛ رشت و استارا جزو اولویتهای ما است که در چارچوب کرویدور شمال و جنوب قرار میگیرد که به دنبال آن هستیم. گلایه ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه نیز در همین مورد بود که چرا این پروژه کند پیش می رود.
همتی اظهار کرد: به نظر من کندی این پروژه به تملک زمینها در ایران است که به طرف ایرانی برمیگردد که رئیسجمهور ایران دستور دادند به سرعت این موضوع حل شود و با توجه به اینکه مبالغی از ۵ میلیارد دلار اعتبار میماند را میتوانیم آن را در پروژه های دیگر ادامه دهیم ، پنج پروژه نفتی در شمال و جنوب یک مقدار کند بود که امروز سرعت بیشتری گرفته است.
بازاری که اوراسیا برای ما ایجاد میکند قابلیت تحریم از طرف آمریکا ندارد
وی در ادامه با بیان اینکه امروز حجم تبادلات اقتصادی ما با روسیه چهار میلیارد دلار است، تصریح کرد: برقراری تعادل بین صادرات ما و روسیه مورد تأکید ما است. در حال حاضر واردات از روسیه به ایران ۳ برابر ایران به روسیه است که ما به دنبال آن هستیم توازنی دراین زمینه ایجاد کنیم چرا که ماموریت اصلی وزارت اقتصاد افزایش تولید و بزرگ کردن کیک اقتصاد ایران است ضمن اینکه به روند اقتصادی کشور خوش بین هستم و ذخایر استراتژیک طلای کشور را افزایش دادیم.
همتی با تاکید بر اینکه مهمترین محور کار ما تولید است و باید کیک اقتصاد را بزرگ کنیم،گفت: ماموریت اصلی وزارت اقتصاد این است و برای بزرگ کردن کیک اقتصاد و افزایش صادرات لازم است که اولا محیط کسب و کار را فراهم کنید، دوم اقتصاد را رقابتی کنیم و سومی از انحصار و قیمت دستوری دوری کنیم؛ اینها راهبردهایی است که می خواهیم در چارچوب آن به تولید توجه شود.
در خصوص تحقق درآمدهای مالیاتی دغدغه ای نداریم
وی در خصوص درآمدهای مالیاتی هم گفت: عدم تحقق دریافتهای مالیاتی به چهارماه اول سال برمیگردد که به دلیل شهادت رئیسجمهوری، کشور چهار ماه دچار بلاتکلیفی شد، برمی گردد، ما پس از آغاز کار دولت جدید سریع شروع به حل مشکل کردیم و قول دادیم درآمدها در این خصوص را به ۹۵ درصد برسانیم؛ همکاران ما به شدت مشغول کار هستند طبق آمار امروز ۹۱ درصد نسبت به بودجه ۱۰ ماهه این موضوع تحقق یافته است و فکر می کنم بهمن و اسفند به رقم قابل توجهای برسیم و نگرانی از بابت تحقق درآمدهای مالیاتی نداریم.
وزیر امور اقتصادی و داریی با بیان اینکه اخذ مالیات سیستمی شده است و تنها پنج درصد به صورت ممیزی و مراجعهای صورت می گیرد، خاطرنشان کرد: کار ممیزی ما کم نشده است بلکه هوشمند شده است و فعالیت مالیاتی در حال پیگیری است. تاکنون ۱۳۰ همت عوارض توزیعی به وزارت کشور و شهرداریها داشتیم و ۲۲ همت استرداد مالیات واردکنندگان را داشتیم؛ امروز مالیات دهندهها را به پروژهها وصل کردهایم و خودشان میتوانند انتخاب کنند مالیاتها کجا خرج شود؛ مالیات دهندگان بسیاری خودشان انتخاب کردهاند که مالیاتشان در کدام پروژهها خرج شود.
همتی گفت: تمام تلاش همکاران ما این است که اخذ مالیات سیستمی شود، امروز ۸۰ درصد اصناف سیستمی مالیات میدهند و مابقی ۱۰۰ درصد به صورت سیستمی است. در تمام حوزهها خوب پیش رفتهایم، ما به شکل پایدار بر بودجه روی مالیات تاکید داریم و برنامه هفتم هم برهمین موضوع تاکید میکند و وزارت اقتصاد هم تاکید دارد این موضوع تحقق یابد. رشد هشت درصدی کشور نیز قابل اجرا است.
بهره وری برای رسیدن به رشد هشت درصدی با دادن امور به بخش خصوصی ممکن می شود
همتی با تاکید بر اینکه هر اقدامی که میتوانیم برای رشد هشت درصدی انجام دهیم باید صورت گیرد، گفت: باید به بهره وری برسیم و باید آن را افزایش دهیم. اگر کار را به بخش خصوصی بدهیم بهره وری خود به خود بالا میرود.
وی تصریح کرد: برای بالا بردن بهره وری نیاز به آموزش و توجه به تولیدهای دانش بنایان داریم و بر همین اسال بانکهای ما به تولید کنندگان دانش بنیان توجه ویژه میکنند، رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز به این موضوع تاکید کردهاند، هر چند به وضعیت کسب و کار انتقادهایی داشتهاند و ما هم داریم، در چند وقت اخیر هر چه منتظر شدیم دستگاههای مربوطه در این رابطه مجوز صادر کنند، اتفاقی نیفتاد و در نهایت مجبور شدیم ۱۸ هزار مجوز صادر کنیم چرا که روند کند بود.
وزیر امور اقتصاد و داریی افزود: برای رشد اقتصادی باید سرمایه گذاری کنیم، امروز باید مولد سازی را جدی بگیریم. دو هفته پیش اولین رقم مولد سازی بالای ۳۵ همتی را در اصفهان تحقق بخشیدیم که برای آب شرب مردم اصفهان محقق خواهد شد؛ برای امسالنیز ۴۵ همت در نظر گرفته شده بود که تنها یک مورد ۳۵ همت شد.
همتی گفت: ارزش افزودهای که مولد سازی ایجاد میکند بسیار مهم است و دولت باید این کار را بکند. این موضوع امسال تحقق پیدا میکند.
وی ادامه داد: رشد هشت درصدی امسال اتفاق نمیافتد چرا که بر اساس منابعی که داریم میتوانیم امور را پیش ببریم اما روشهایی که میتوانیم بهره وری را بالا ببریم را تقویت خواهیم کرد. امروز بهره وری نقشی در افزایش رشد هشت درصدی کشور ندارد اما وقتی میگوییم میخواهیم سرمایه گذاری بیاوریم، این کمک میکند چرا که هدف ما بهره وری است و در این مسیر گام بر می داریم.
روند بورس خوب است و به آن کمک خواهیم کرد
وزیر اقتصاد همچنین به بازار بورس اشاره و تصریح کرد: گاهی اوقات میبینم برخی دوستان وقتی بازار بورس دو روز قرمز می شود، نگران میشوند در حالی که این وضعیت در بورس طبیعتی است چرا که نمیشود انتظار داشت هر روز بازار بورس سبز باشد. ریسکهایی در این بازار وجود دارد، بورس زمانی نیاز به استراحت دارد و به قول متخصصان بازار، بورس همیشه در حالت رشد به سقفی میخورد و برمیگردد و این مسیر را ادامه میدهد. بنابراین به نظر من روند بورس خوب است و هر کمکی لازم باشد به آن میکنیم.
همتی افزود: از اول هم گفتم حمایت جدی از بورس خواهیم کرد و این حمایت پایدار خواهد بود. فعالان بورسی مطمئن باشند در کنار آنها هستیم؛ از شهریور تاکنون بورس ایران ۳۵ درصد رشد داشته است. البته برخی سهامها بیشتر هم شدهاند. هر چند صندوقهای سهامی رشد خیلی بیشتری داشتهاند.
وزیر اقتصاد گفت: نمیخواهم قول خاصی بدهم اما از بورس پیشتیبانی میکنیم و سیاست دولت همین است، چرا که خیلی از مسائل ما را بورس حل میکند. البته نمیخواهم بگویم که تامین مالی خود را میخواهیم از بورس حل کنیم بلکه قصد دارم بگویم وقتی بورس عمیق شود اقتصاد کشور رونق پیدا می کند.
طیب نیا به کربلا رفته است
وی در پایان در پاسخ به پرسشی درباره طیبنیا گفت: ایشان به کربلا رفته است. خوبی سمت مشاور این است که می توانید به سفرهای بلند مدت بروید و ان شا الله به دولت کمک خواهند کرد.
انتهای پیام