به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه روز یکشنبه در جلسه شورای راهبری آموزش عالی کردستان در سنندج، اظهار کرد: شورای راهبری فرآیندهای لازم برای طرح مسائل آموزش عالی به شورای انقلاب فرهنگی را انجام دهد.
وی با بیان اینکه به دانشگاه پیام نور طلمهایی شد که در حد توان مقابل آن ایستادیم، گفت: اساس کرسی آزاداندیشی و نطریهپردازی در دانشگاهها باید راه اندازی شود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه دستگاه قضا حق ورود به کرسیهای آزاداندیشی دانشگاهها را ندارد، ادامه داد: ۹ هزار کرسی ترویجی و ۸۰ نظریه ثبت شده در کشور داریم.
حجت الاسلام خسروپناه یادآور شد: شورای گسترش علوم پایه و مهندسی برای همه رشتهها تصمیم گیری می کنند و این در حالی است که بسیاری از رشتهها برای دریافت مقاطع عالی با مشکل مواجهند.
وی به مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی انتقاد و اضافه کرد: افزایش ۲۰ درصدی ظرفیت پذیرش در رشته پزشکی، مشروط به فراهم زیرساختها بود و در سه سال گذشته، بیش از ۲۰ درصد پذیرش دانشجو داشتیم و در صدد هستیم تا در سال چهارم این ظرفیت کاهش یابد؛ ضمن اینکه فرهنگستان علوم پزشکی نیز راه اندازی شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: جشنواره مستوره اردلان در صورت تصویب در شورای فرهنگ عمومی استان، در شورای عالی فرهنگ عمومی مصوب می شود.
حجت الاسلام خسروپناه با بیان اینکه حکمرانی آموزش عالی در اولویت است، افزود: سند هوش مصنوعی در این شورا تصویب شد که باید به اجرای آن کمک شود.
وی تاکید کرد: سند فناوری کوانتون هم در دست اجراست که نیاز به کمک اساتید اموزش عالی داریم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه سند مواد پیشرفته که در شورای معین مصوب شده که در کردستان معدنی، بسیار کمک کننده به توسعه بخش معدن خواهد بود، ادامه داد: سند درمانهای نوین پرهزینه و درآمدزا در کردشگری سلامت نیز موثر است.
حجت الاسلام خسروپناه به رتبه چهارم کشورمان در دنیا در حوزه نانوتکنولوژی اشاره کرد و گفت: ظرفیت ویژهای در این بخش داریم که دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری باید برای توسعه آن بیش از گذشته تلاش کنند.
تصویب سند امنیت غدایی، شهرسازی و معماری هوش مصنوعی موسیقی و صنایع دستی و تلاش برای راه اندازی بنیاد شهید رئیسی با مشارکت خیرین، از دیگر مواردی بود که وی به آن اشاره داشت.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه زبان کردی مملو از ادبیات و فرهنگ است، افزود: زبان کردی بار واژگانی بالایی و اثربخشی فرهنگی دارد که پیوند ایرانی بودن را تقویت می کند و برای تاسیس بنیاد زبان و ادیات کردی تعامل لازم در صورت تصویب در شورای فرهنگ عمومی کشور، انجام میشود.