به گزارش خبرنگار فرهنگ دفاعپرس، نشست خبری هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد صبح امروز (یکشنبه) با حضور «ابراهیم حیدری» مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، «مسعود کوثری» دبیر علمی هفدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد و «حامد محقق» معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران در سرای کتاب برگزار شد.
در ابتدا «ابراهیم حیدری» مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران اظهار داشت: ادبیات، شعر و داستان در خون هر ایرانی نهفته است و برگزاری چنین برنامهها و جشنوارههایی نشاندهنده پویایی فرهنگ و ادبیات فارسی است و ما معتقدیم هرگوشه ایران دارای ادبیات و اقلیم خاص است که باید توجه ویژه به آن داشت.
وی رویکرد فراتهران را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه ایران فقط تهران نیست، افزود: امسال با همین رویکرد توجه به ادبیات داستانی و بخش اقلیمی صورت میگیرد. خوشبختانه امسال استقبال کمی و کیفی از جشنواره جلال خوب بوده است.
مدیرعامل خانه کتاب علت تأخیر در برگزاری جشنواره جلال امسال را تغییرات مدیریتی در کشور دانست و با تاکید براینکه سالهای بعد جشنواره طبق وعده و زمانبندی گذشته صورت میگیرد، گفت: نسل جدیدی از مخاطبین به وجود آمدهاند که باید با این نسل وارد تفاهم و گفتوگو شویم و ادبیات آنها را به قلم آوریم و بهترین زبان در این مسیر ادبیات و کتاب است.
حیدری از افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصدی جوایز امسال نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: در گذشته جوایز جلال آل احمد براساس سکه بود، اما مصوبهای که وجود داشت، امکان پرداخت ریالی هم ایجاد میکرد لذا امسال جوایز ریالی است.
در ادامه، «حامد محقق» معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران، رسانهها را پایه جوایز ادبی دانست و با بیان اینکه جوایز تا مرحلهای پیش میروند و معرفی آثار برعهده رسانههاست، اظهار داشت: در کل، تعداد آثار رسیده به دبیرخانه ۲ هزار ۵۲۶ اثر بوده که هزار و ۲۶۵ مربوط به داستان بلند و رمان، در مرتبه دوم ۷۴۹ کتاب مستندنگاری، ۳۹۶ مجموعه داستان کوتاه و ۱۱۶ نقد ادبی داوری شد.
معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران با بیان اینکه ۸۷۹ ناشر آثارشان در جایزه امسال شرکت کرده است، گفت: در این دوره ۲۲ کتاب نامزد شدند و دو نشر خط مقدم و چشمه بیشترین نامزدها را داشتند. همچنین دو ناشر و پنج نویسنده غیرتهرانی در بین نامزدها هستند و مسنترین شخص نویسنده ۶۸ سال و جوانترین فرد ۳۵ ساله است.
سپس، «مسعود کوثری» دبیر جایزه با بیان اینکه دوره هفدهم جایزه با فشردگی زیاد برگزار شد، افزود: نکته قابل توجه جایزه امسال گسترش داستان کوتاه نسبت به سالهای قبل است؛ در داستان بلند و رمان هم شاهد افزایش انتشار بودیم؛ لذا هزار و ۲۶۵ رمان و داستان بلند در سال ۱۴۰۲ منتشر شده است که نشان میدهد در این زمینه به تولید کمی رسیدهایم.
وی گفت: آثار قابل توجه این بخش نشان میدهد از کمیسازی در زمینه ادبیات و داستان به سمت کیفیسازی باید حرکت کنیم؛ لذا جایزه جلال باید سکویی برای کسب جوایز بینالمللی باشد. با این رویکرد نگاه سختگیری در انتخاباتها داشتیم ولی لازمه کسب جوایز بینالمللی اقدامات محافل مشبت به نقد است تا آثار بهتری نوشته شود و بتوانیم سهمی از جوایز بینالمللی را داشته باشیم.
دبیر جایزه اجلال آل احمد این رویداد ادبی را یک صحنه رقابت دانست و گفت: در نقاط مختلف کشورمان سنتهای مختلف داستاننویسی و اقلیمهای متنوع وجود دارد و اسطورهها زیاد داریم که این ظرفیت را میدهد که تنوع داستانی داشته باشیم و داستانها خلاصه در لوکیشنهای آپارتمانی تهرانی نشود.
انتهای پیام/ 121
∎