به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز ایلام؛ سرهنگ «علی ملکزاده» در نشست تخصصی مجمع جهادگران بسیج با «سارا فلاحی»، نماینده مردم استان ایلام در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: تمام امکانات از قبیل لوله و ملزومات به عنوان بخش اصلی طرح و همچنین نیروی جهادی مجرب و فنی بهکارگیری شده است.
وی با اشاره به این که در اجرای بیشتر طرحهای آب رسانی از ظرفیت گروههای جهادی استفاده شده است، افزود: بخش عمده اعتبارات این طرح بهعنوان طلب از سوی دولت هنوز واریز نشده است؛ اما در صورت تزریق اعتبارات و مشارکت دستگاههای مرتبط، مرحله دوم این طرح در استان اجرایی میشود.
سرهنگ ملکزاده ادامه داد: از دیگر اقدامات بسیج سازندگی، انعقاد تفاهمنامههای مختلف با سازمان جهاد کشاورزی و دستگاههای تابعه این سازمان برای اجرای طرحهای «آبخیز تا جالیز» است که در این طرح، عملیاتهایی مانند: آبخیزداری، گابیونبندی، ساخت کانالهای کشاورزی، لایروبی و احیاء قنوات در مناطق روستایی و محروم انجام میشود.
ملکزاده، چهار راهبرد اصلی برای توسعه مناطق محروم از جمله روستاها را تأمین آب آشامیدنی، آب کشاورزی، ایجاد اشتغال پایدار در روستاها و بین مزارع برشمرد و بیان کرد: طی ۲ سال اخیر، بیش از ۴۰ کیلومتر طرح راهسازی و ترمیم جادهها با همکاری راهداری انجام شده است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه امیرالمؤمنین ایلام در مورد مشکلات اجتماعی در محلههای هدف طرح کرامت اضافه کرد: این محلهها با چالشهایی مانند آسیبهای اجتماعی و مهاجرت معکوس از روستا به شهر مواجه هستند و هدف از شناسایی این محلهها، ارائه راه کارهایی برای رفع مشکلات و بهبود شرایط زندگی ساکنان این مناطق و تبدیل آنها به محلههای کرامت اسلامی با بهرهگیری از امکانات رفاهی و اجتماعی با کمک دولت و خیرین است.
سرهنگ ملکزاده تصریح کرد: برای طرح محله کرامت در ۲ شهرستان استان، مبلغ ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است تا به مشکلات و چالشهای شناساییشده موجود در این مناطق رسیدگی و اقدامات اجرایی در این محلات به توسعه پایدار این مناطق منجر شود.
به گفته مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه امیرالمؤمنین استان ایلام، برنامههای این سازمان به سه دسته کوتاهمدت، میانمدت و درازمدت تقسیم شده است؛ اما بسیاری از طرحها به دلیل محدودیتهای اداری یا به صرفه نبودن اقتصادی برای پیمانکاران، با چالشهایی مواجه هستند و این در حالی است که برخی از طرحها با اعتبارات اندک و استفاده از توان تخصصی گروههای جهادی و خود ساکنان مناطق محروم قابل اجرا هستند؛ اما به دلیل نبود تأمین منابع، اغلب این طرحها به نتیجه نمیرسند.
وی به نقش قرارگاه اقتصاد مقاومتی اشاره و تأکید کرد: اشتغالآفرینی به صورت خرد و خانگی و همچنین توانمندسازی مردم برای اشتغال پایدار از طرحهای کلیدی این سازمان در قرارگاه اقتصاد مقاومتی است و در این زمینه از ظرفیت صندوقهای قرضالحسنه مردم یار هم بهعنوان یک نمونه از بانکداری اسلامی استفاده میشود.
ملکزاده اذعان کرد: این قرارگاه طی سالهای گذشته توانسته است؛ هزاران فرصت شغلی متناسب با ظرفیتهای هر منطقه ایجاد کند.
وی با اشاره به اهمیت جایگاه و نقش گروههای جهادی، افزود: بسیج سازندگی با انعقاد قرارداد و تفاهمنامههایی با ادارات مختلف در تلاش است تا اعتبارات و شرایط لازم را برای فعالیتها و توانمندسازی گروههای جهادی پیگیری و فراهم کند؛ گروههایی که در هر محله، پایگاه و مسجد میتوانند طرحهای متنوعی را با استفاده از توانمندیهای محلی انجام دهند و هزینههای جانبی را کاهش دهند.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه امیرالمؤمنین استان ایلام تصریح کرد: یکی از موارد مهم که نیازمند پیگیری نمایندگان مجلس است؛ جهادگران آسمانی هستند که در حین فعالیت و خدمترسانی جان خود را از دست دادهاند و باید بهعنوان شهید معرفی شوند.
در این نشست اعضای مجمع گروههای جهادی خواستهها، پیشنهادات و مشکلات حوزههای تخصصی خود را با «سارا فلاحی»، نماینده مردم استان ایلام در مجلس شورای اسلامی در میان گذاشتند.