برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای رودهای ابتدا سبزیجات را بهخوبی پاک کرده و شستوشو دهید تا مواد زائد، گل و لای از آنها برطرف شود.
سپس سبزیجات را در یک ظرف ۵ لیتری ریخته و برای هر لیتر آب، ۳ تا ۵ قطره مایع ظرفشویی معمولی به آن اضافه کنید. ظرف را از آب پر کرده و بهخوبی هم بزنید تا سبزیها کاملاً در محلول قرار گیرند. سبزیها را برای مدت ۵ دقیقه در محلول کفاب نگهدارید، سپس سبزیها را از روی محلول جمعآوری کرده و ظرف و سبزیها را مجدداً با آب سالم شستوشو دهید تا تخم انگلها و باقیمانده مایع ظرفشویی از آنها جدا شوند.
برای ضدعفونی و از بین بردن میکروبها، یک گرم (نصف قاشق چایخوری) پودر پرکلرین ۷۰ درصد را در ظرف ۵ لیتری پر از آب ریخته و کاملاً حل کنید تا محلول ضدعفونیکننده بهدست آید. سپس سبزیهای انگلزدایی شده را برای مدت ۵ دقیقه در محلول ضدعفونیکننده قرار دهید تا میکروبها از بین بروند.
اگر پرکلرین در دسترس نباشد، میتوانید از یک قاشق مرباخوری آب ژاول ۱۰ درصد یا دو قاشق مرباخوری آب ژاول ۵ درصد (بهجای یک گرم پرکلرین) طبق دستورالعمل مصرف آن استفاده کنید. همچنین از هر ماده ضدعفونیکننده مجاز دیگری که در داروخانهها، سوپرمارکتها و بقالیها وجود دارد، میتوان استفاده کرد.
سبزی ضدعفونیشده را مجدداً با آب سالم بشویید تا باقیمانده کلر از آن جدا شده و سپس مصرف کنید. این اقدامات به شما کمک میکند تا از سلامت مصرف سبزیجات خام خود اطمینان حاصل کنید.
منبع: دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان
انتهای پیام