شناسهٔ خبر: 70866350 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون وزیر علوم از اختصاص ۲۰ همت اعتبار به تحقیق و توسعه خبر داد

تهران- ایرنا- معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: شرکت‌های وابسته به یک هلدینگ پتروشیمی موظف شدند ۲ درصد از درآمدهای خود را در بخش تحقیق و توسعه صرف کنند که برابر با ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است. دانشگاه ها باید از این فرصت برای توسعه فعالیت‌های تحقیقاتی و تقویت ارتباط با جامعه و صنعت استفاده کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه علمی ایرنا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مراسم بزرگداشت محمدرضا اسلامی با حضور پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، علیرضا رهایی رئیس دانشگاه و اساتید دانشکده مهندسی مکانیک برگزار شد.

محمدرضا اسلامی استادتمام دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دارنده نشان طلای مدال آلبرت انیشتین یونسکو، عضو پیوسته فرهنگستان علوم، چهره ماندگار کشور، بنیان‌گذار مقطع کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک و برنده جایزه علمی علامه طباطبائی بنیاد ملی نخبگان است که الگوی همکاری با پروژه شاتل و توسعه رشته مکانیک و تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد را در کارنامه علمی خود به ثبت رسانده است.

معاون پژوهشی وزارت علوم در این مراسم ضمن اشاره به اقدامات علمی دکتر اسلامی و اهمیت این اقدامات به ظرفیت‌های کلی قانون جهش تولید دانش بنیان اشاره کرد و گفت: این قانون برای توسعه تحقیقات در کشور بسیار مفید است اما دانشگاه ها هنوز به خوبی از ظرفیت‌های آن مطلع نیستند.

صالحی خاطر نشان کرد: یکی از دلایل استفاده نکردن از ظرفیت قانون جهش تولید دانش بنیان ناآگاهی بدنه اعضای هیات علمی، مدیران و صنایع است. من این قانون را در جلسات استانداران ارائه می کنم و بارها از آن استقبال شده است. طوریکه سال گذشته قراردادهای یکی از دانشگاه های کشور حدود ۴۰ میلیارد تومان بود و پس از برگزاری این جلسات آگاهی بخش با استانداران و صنایع به ۱۰ برابر رسیده است.

معاون وزیر علوم از اختصاص ۲۰ همت اعتبار به تحقیق و توسعه خبر داد

تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان

وی تأکید کرد: قراردادهای ارتباط صنعت دانشگاه ها با صنایع صرفاً به این دلیل نیست که دانشگاه و استاد پولی دریافت کند. در واقع موضوع مهم اثربخشی است. بسیاری از مسائل کشور در سطوح آمادگی فناوری های مختلف قابل حل است و دانشگاه ها این توان را دارند. بنابراین بخش اصلی مشکلات ما در ایجاد این ارتباط ناشی از ناآگاهی است.

صالحی همچنین یادآور شد: آیین نامه ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان از یک سال قبل ابلاغ شده و بنابراین طبیعی است دانشگاه ها آگاهی چندانی از ظرفیت های این قانون نداشته باشند. ماده ۱۳ این قانون تأکید می کند هر شرکت دولتی یا خصوصی که با یک دانشگاه یا پژوهشگاه قرارداد تحقیق و توسعه منعقد کند شامل مشوق های مالیاتی می شوند؛ به این معنی که از مالیات شرکت کسر می شود.

وی خاطر نشان کرد: عده ای نگرانی داشتند که مالیات درآمد دولت است و با تصویب قانون فوق از این درآمدها کاسته می شود، در حالی که باید اعتقاد داشته باشیم سرمایه گذاری در پژوهش و فناوری هزینه نیست بلکه نوعی سرمایه گذاری است. ضمن اینکه بر اساس قانون دولت ۱۳۰۰ همت درآمد مالیاتی دارد اگر نیم درصد این مبلغ مشوق های مالیاتی محسوب کنیم به عدد ۷ و نیم همت می رسیم و این مبلغ مشکلی برای دولت ایجاد نمی کند بلکه نوعی سرمایه گذاری محسوب می شود.

در حال حاضر ارزش کل ۱۱ هزار ۲۵۷ قراردادی که دانشگاه ها و مراکز پژوهشی با صنایع دارند ۷ هزار میلیارد تومان است. قانون جهش تولید دانش بنیان می‌تواند در افزایش این قراردادها بسیار موثر باشد.

صالحی تأکید کرد: ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان تأکید می کند معادل هزینه های انجام شده برای فعالیت های تحقیق و توسعه می تواند به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی داشته باشد. یعنی اگر شرکتی امسال نیز مالیات پرداخت کرده، اعتبار مالیاتی قابلیت انتقال به سال آینده را خواهد داشت.

معاون پژوهشی وزارت علوم تأکید کرد: قانون جهش تولید دانش بنیان سال ۱۴۰۱ در مجلس شورای اسلامی تصویب و آیین نامه ماده ۱۳ آن دی ماه سال گذشته ابلاغ شد. دانشگاه ها هنوز از این قانون استفاده لازم را نکرده اند و کل طرح هایی که دانشگاه های ما طی یکسال داشتند ۷۵ مورد بوده است.

به گفته صالحی ۹۰ درصد پیشنهاده‌هایی که در راستای قانون جهش تولید دانش بنیان به معاونت علمی ارسال شدند تایید شدند.

معاون وزیر علوم از اختصاص ۲۰ همت اعتبار به تحقیق و توسعه خبر داد


ضرورت معرفی استادان برتر به دانشجویان
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در این مراسم گفت: باید اساتید نمونه را به عنوان الگو به جوانان معرفی کنیم. اساتید دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر از دو بعد کیفیت آموزشی و جایگاه علمی بی نظیر هستند.

علیرضا رهایی اظهار داشت: این دانشکده از گذشته تا به امروز یکی از سه دانشکده بزرگ و موفق دانشگاه صنعتی امیرکبیر محسوب می شود که از بعد کیفیت آموزشی و جایگاه علمی شرایط بی نظیری دارد. دکتر اسلامی نیز به عنوان یکی از اساتید برجسته این دانشگاه همواره منشا توسعه و ارتقای علمی در سطح دانشکده و دانشگاه به شمار می روند.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: موفقیت های دکتر اسلامی در سطح دانشکده و دانشگاه در نوع خود نمونه بود و سخنرانی های او در مراسم های مختلف از جمله سخنانی است که از دل می آید و بر دل نیز می نشیند.


نامگذاری اتاق شورای دانشکده مهندسی مکانیک
مجتبی صدیقی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک ضمن اشاره به افتخارات علمی دکتر اسلامی و قدردانی از ۵۰ سال تلاش این استاد پیشکسوت در عرصه های مختلف علمی و آموزشی، از نامگذاری اتاق شورای دانشکده مهندسی مکانیک به اسم او خبر داد.
همچنین در این مراسم از دانشمندان یک درصد و دو درصد پراستناد دانشکده مهندسی مکانیک، محمد رضا اسلامی، محمد محمدی اقدم، مجتبی صدیقی، رضا حسینی ابرده و محمدرضا حاج محمدی و از اساتید بازنشسته اخیر دانشکده مهندسی مکانیک دکتر محمدرضا رازفر، دکتر محسن بهرامی، دکتر مهیار نراقی، دکتر علیرضا فلاحی، دکتر ایرج ستاری فر و دکتر امیر عبدالله تجلیل شد.