به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه سایتِکدِیلی در گزارشی آورده است: پژوهشگران بینالمللی با هدایت پژوهشگران دانشگاه ایالتی و مؤسسه پلیتکنیک ویرجینیا در آمریکا چگونگی شکلدهی زبان به انتخابهای انسان و سلامت روان را بررسی کردند.
آنها کشف کردند ناقلهای عصبی مانند دوپامین و سروتونین هنگام پردازش محتوای احساسی کلمات آزاد میشوند. این پژوهش لایههای جدیدی از تأثیر زبان بر تصمیمگیریها و سلامت روان ما را آشکار میکند.
ناقلهای عصبی یا عصبهای میانجی، پیامرسانهای شیمیاییاند که پیامی را از یک نورون (سلول عصبی) و از طریق همایهها به سلول هدف میرسانند. سلول هدف ممکن است یک نورون متفاوت، سلول ماهیچهای یا سلول غدهای باشد.
رید مونتاگ (Read Montague)، دانشمند علوم اعصاب محاسباتی و سرپرست این پژوهش، اظهار کرد: باور رایج درباره مواد شیمیایی مغز، مانند دوپامین و سروتونین، این است که آنها سیگنالهای مرتبط با ارزش مثبت یا منفی تجربیات را ارسال میکنند. یافتههای ما نشان میدهد هنگامی که معنای احساسی کلمات را پردازش میکنیم، این مواد شیمیایی در نواحی خاصی از مغز آزاد میشوند.
معنای گستردهتر یافتههای ما این است که سامانههای مغزی که برای کمک به ما در هنگام نشاندادن واکنش به چیزهای خوب یا بد در محیطمان تکامل یافتهاند، ممکن است در نحوه پردازش کلمات نیز نقش داشته باشند که به همان اندازه برای بقای ما مهم هستند.
این گروه پژوهشی اولین کسانی هستند که همزمان ترشح دوپامین، سروتونین و نوراپینفرین را در انسان در مقوله پویایی پیچیده مغز در پسِ چگونگی تفسیر و پاسخ افراد به زبان اندازهگیری کردند.