شناسهٔ خبر: 70843397 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ظرفیت تولید ماهی در قفس قشم ۱۴۳ درصد افزایش یافت

قشم - ایرنا - مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم از افزایش ظرفیت تولید ماهی در قفس به رقمی معادل یک‌هزار و ۳۵۸ میلیارد ریال در بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس خبر داد و گفت: این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴۳ درصد افزایش را نشان می دهد.

صاحب‌خبر -

مریم نوری بالانجی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، اظهار کرد: ارزش تولیدات پرورش ماهی در قفس و میگو در جزیره جهانی قشم از ابتدای سالجاری تا پایان آذرماه نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب با افزایش ۱۴۳ و ۱۰۹ درصدی همراه بوده است.

وی ادامه داد: در مدت یادشده حجم تولیدات این حوزه نیز معادل ۵۴۳ تن است که با افزایش ۷۵ درصدی روبرو شده است و سرمایه گذاری اسمی در حوزه پرورش ماهی در قفس نیز با رقمی معادل یک‌هزار و ۷۳۶ میلیارد ریال، افزایش ۴۵۶ درصدی را نشان می دهد.

مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم توضیح داد: از ابتدای سالجاری تا پایان آذرماه سه هزار و ۳۰۰ تن میگو به ارزش هشت هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال در این جزیره پرورش یافته است که با افزایش ۵۱ درصدی در حجم و ۱۰۹ درصدی در ارزش ریالی همراه است.

نوری بالانجی اضافه کرد: اکنون ۳۰ شرکت شیلات و آبزی پروری در جزیره قشم مشغول فعالیت هستند و تعداد افراد شاغل در این حوزه با افزایش ۵۶ درصدی نسبت به سال قبل به ۹۳۱ نفر رسیده است.

وی گفت: همچنین ۹ پروژه با سرمایه گذاری سه هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال نیز در دست احداث قرار دارد و افزایش سرمایه گذاری حوزه شیلات و آبزی پروری نیز نسبت به مدت مشابه افزایش سه هزار و ۷۰۰ درصدی را نشان می دهد.

مدیر شیلات و کشاورزی سازمان منطقه آزاد قشم اعلام کرد: امسال با برنامه ریزی های دقیق و علمی ظرفیت تولید محصولات شیلاتی همچون تکثیر و پرورش ماهی افزایش قابل توجهی داشته است.

جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.

این جزیره که بزرگ‌ ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی‌ های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از راهبردی ترین جزایر ایران و خلیج فارس است.

از سوی دیگر، ویژگی‌ های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.

منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود ۳۰۰ کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می‌ شود.

این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه‌ ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین‌المللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.

اهداف و محورهای اصلی فعالیت‌ های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی‌ بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک‌ های انرژی است.