شناسهٔ خبر: 70843142 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۳۰ درصد نمونه‌های بیمارستانی آذربایجان‌غربی به آنفلوانزا اختصاص دارد

ارومیه- ایرنا- معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه هر ساله از اواسط آذرماه با افزایش نمونه های مثبت بیماری‌های تنفسی چون آنفلوانزا مواجه می شویم، گفت: امسال نیز ۳۰ درصد نمونه‌های بیمارستانی آذربایجان‌غربی به این بیماری اختصاص دارد که البته اقدامات لازم در خصوص جلوگیری از بروز مشکل صورت گرفته است.

صاحب‌خبر -

دکتر احسان ریخته گر روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: افزایش ابتلا به این بیماری در سال‌جاری مشابه سال‌های گذشته در این فصل رخ می دهد و در اسفند ماه، روند ابتلا کاهش می یابد.

وی ادامه داد: در سال جاری نیز از هفته گذشته ۲۵ تا ۳۰ درصد نمونه‌های اخذ شده در بیمارستان‌ها مربوط به آنفلوانزا از نوع A۱H۱ است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی با بیان اینکه احتمال شیوع آنفلوانزا در اجتماعات، مدارس و کانون‌های پخش این بیماری در کودکان بیشتر است، افزود: اگر کودکی بیمار است باید در منزل تحت مراقبت قرار گیرد و مراقبت های خانگی از وی بیشتر لحاظ شود.

ریخته گر افزود: درمان‌های آنفلوانزا شامل درمان‌های معمول سرماخوردگی چون استراحت، مایعات گرم و استفاده از مسکن های ساده است ولی اگر فردی مبتلا به سردرد یا تب شدید باشد، باید به پزشک مراجعه شود.

وی بیان کرد: آنتی بیوتیک، سرم تراپی در درمان آنفلوانزا موثر نیستند و تزریق کورتون بویژه در کودکان اصلا توصیه نمی شود.

وی تاکید کرد: آنفلوانزا و کرونا ۲ بیماری متفاوت هستند و از ۲ ویروس متفاوت پدید می آیند و در حدود پنج درصد جامعه ایران مبتلا به کرونا است و شیوع افزایش یافته ای ندارد و آنفلوانزا جاری همان آنفلوانزا فصلی H۱N۱ همیشگی است.

وی بیان کرد: آنفلوانزا همیشه شامل درصدی از مرگ و میر در حدود یک درصد بخصوص در کودکان و افراد ضعیف بوده است و با رعایت پروتکل های بهداشتی از قبیل شستن دستها، استفاده از ماسک و استراحت می توان از شیوع آن جلوگیری کرد.