به گزارش قدس خراسان، سید جواد حسینی شب گذشته پس از بازدید مراکز بهزیستی با حضور در شورای اداری شهرستان قوچان، اظهار کرد: یکی از اهداف مدیریتی در سازمان بهزیستی کشور اجتماعیسازی تغییر نگرش اجتماعی به این سازمان است، امروز اگر از غالب مردم در مورد وظایف بهزیستی پرسیده شود بیشتر آنها نگهداری از معلولین را مسئولیت این سازمان عنوان میکنند در حالی که این سازمان با بیش از ۱۷۰ ماموریت درحال خدمترسانی به جامعه هدف خود است.
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به پیمایش ملی انجام شده در بین ۲۷۹ هزار خانوار ایرانی، بیان کرد: در این پیمایش ملی مشخص شد که ۱۱ و نیم درصد جامعه ایران افراد دارای معلولیت هستند، البته دلایلی چون ۸ سال جنگ تحمیلی و تصادفات در این آمار بیتأثیر نیست، در حال حاضر سالانه ۶۷ هزار تصادف جادهای منجر به معلولیت داریم و اگر تغییر نگرش اجتماعی مد نظر انجام شود و هر نهادی وظایف خود را به درست انجام دهد باعث کاهش عوامل و دلایل بروز معلولیت و آمار ورودی به بهزیستی در کشور میشود.
رئیس سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: معلویت چندوجهی است در حال حاضر در حدود ۹.۵ میلیون معلول در ایران داریم که البته بسیاری از این افراد نیازمند نبوده و در برخی از موارد کارآفرین بوده و نیاز به حمایت این سازمان ندارند، ما تنها سه میلیون از این افراد را تحت پوشش داریم.
وی افزود: از این تعداد یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مستمری بگیر سازمان هستند و ۵۳۰ هزار نفر دارای معلولیت خیلی شدید و فاقد شغل و کار و درآمد هستند.
حسینی با اشاره به بخش دیگری از فعالیتهای بهزیستی، گفت: سازمان بهزیستی یکی از دستگاههای خدمترسان است که از قبل تولد و حتی پس از مرگ افراد باید به جامعه هدف خود خدمترسانی داشته باشد، در حال حاضر ۵۰ مرکز ژنتیکی برای قبل از تولد افراد کشور فعال هستند، همچنین در ۶۴۰ مرکز نگهداری از کودکان هشت هزار و ۵۰۰ نفر نگهداری میکند، ۳۳ شیرخوارگاه و ۵۸ مرکز نوباوگان شبه خانه از جمله این مراکز هستند.
رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه سالیانه ۶ هزار کودک بیسرپرست ورودی به بهزیستی داریم، بیان کرد: با تلاش مددکاران این سازمان ۵۰ درصد این کودکان خانوادههای زیستی واگذار میشوند، همچنین پنج هزار کودک در کشور به فرزندخواندگی سپرده شدهاند، تمامی این افراد نیازمند خدمات مددکاری و روانشناسی دارند که وضعیت آنها دائماً در حال رسیدگی است.
وی گفت: در حال حاضر یک هزار و ۶۱ خانه هنر و ۱۳۱ پایگاه هنر روستایی در کشور داریم که در حال خدمترسانی به جامعه هدف این سازمان هستند.
حسینی ادامه داد: بسیاری از خدمات بهزیستی پیشگیری اجتماعی است، مانند اعتیاد، خودکشی، رفتارهای خشونتی با سالمندان، آزار کودکان و همه اینها با تلفنهای ۱۴۴۰ و خدمات ۱۲۳ مداخله در بحرانها انجام میشود.
رئیس سازمان بهزیستی بیان کرد: حل مشکل مسکن معلولان یکی از مطالبات جدی این افراد است و هم اکنون ۲۰ هزار معلول فاقد مسکن در کشور هستند، اما نباید فراموش کنیم بهزیستی یک نهاد مولود انقلاب است و تاکنون ۳۰۰ هزار معلول را صاحبخانه کرده است، اما وظیفه داریم تلاش کنیم تا معلولی بدون مسکن نباشد.
وی در خصوص غربالگری تنبلی چشم و گوش، افزود: ۵۷ میلیون ایرانی غربالگری چشم و مداخله گوش شدند این در حالی است که در دنیا ۳.۵ تا ۴ درصد و در ایران بهدلیل پیشگیری و اقدامات صورت گرفته تنبلی چشم به ۱.۵ درصد رسیده است.
حسینی عنوان کرد: کمبود اعتبارات و ناترازی در سازمان بهزیستی داریم هر چند در سال جاری ۵۴ هزار میلیارد اعتبار تخصیصیافته و افزایش پرداختی افراد تحت پوشش به ۴۰ درصد رسیده، بنابراین اعتبارات باید عادلانه تقسیم شود و نباید از اعتبارات دیگر سازمانها زده شود، چون کمبود اعتبارت در سایر نهادها سبب کاهش اقدامات پیشگیرانه و افزایش ورودی به بهزیستی میشود و چاره کار افزایش مشارکت عمومی و فعالیت سمنها و ورود افراد خیر به این عرصه است که باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه در سال جاری ۲۰ هزار تعهد مسکن برای معلولان داریم، خاطرنشان کرد: هر چند در سال جاری برخی از بانکها دچار مشکل شدهاند، اما بنا داریم این تعهد را به پایان برسانیم، در شهرستان قوچان ۵۵ واحد مسکونی در حال ساخت است، ۱۷ واحد واگذار شده و هفت واحد نیز تا پایان سال واگذار میشود و تکمیل دیگر واحدها نیز در دستور کار قرار دارد.
وی گفت: یکی دیگر از تعهدات این سازمان ایجاد ۶۰ هزار فرصت شغلی در سال ۱۴۰۳ است که تاکنون ۹۴ درصد این تعهد محقق شده است، از این رقم یک هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی مربوط به خراسان رضوی و ۲۱۰ فرصت شغلی مربوط به قوچان است که ۲۲۲ فرصت آن نیز تاکنون تحققیافته و تعهد اشتغال در شهرستان قوچان ۱۰۵ درصد است.
حسینی با بیان اینکه با بررسیهای انجام شده بیشتر اعتبارات بخش اشتغال منجر به اشتغال معلولین نمیشود، گفت: تنها ۴۰ درصد این تسهیلات منجر به اشتغال شده است و الباقی به دلیل انحراف و ایجاد اشتغال ناپایدار به شکست رسیده است، برای حل این مشکل بررسیهایی انجام دادهایم، بنابراین مشخص شد تنها ۵ درصد این وامها که به کارفرمایان داده شده و منجر به اشتغال پایدار شده است که بنا داریم این رقم را افزایش دهیم، یکی دیگر از طرحهای اجرایی که در سفر به نیشابور و قوچان امروز اجرایی شد، ایجاد مناطق عاری از بیکاری معلولین است، بنا داریم با هدف اشتغال ۲۵۰ تا ۳۰۰ معلول در قالب شرکت تعاونی شرکت سهامی وامهای ۳۰۰ تا ۱۵۰ میلیونی به این شرکتها داده شود تا افراد علاوه بر عضویت در این تعاونی و شرکت از مزایای آنها بهرهمند شوند.
رئیس سازمان بهزیستی تصریح کرد: هر چند در حال حاضر ۶ مرکز توانبخشی در شهرستان قوچان در حال فعالیت هستند، یکیدیگر از برنامههای شهرستان قوچان ایجاد دو مرکز توانبخشی اوتیسم و روزانه سالمندان است.
وی با اشاره به سایر مصوبات این سفر برای مددجویان قوچانی عنوان کرد: یکی دیگر از برنامههای مصوب در شهرستان قوچان که با همکاری آموزش و پرورش بنا به اجرا داریم، ایجاد یک مرکز آموزش ۵۰۰ نفری برای سالمندان است، همچنین اهدای ویلچر و سمعک به تمامی معلولین و تأمین جهیزیه به زوجهای معلول شهرستان قوچان تا آخر سال جاری، واریز سه میلیون تومان برای حمل و نقل برون شهری و پوشش ۱۰۰ درصدی بیمه تأمین اجتماعی زنان سرپرست خانوار روستایی عشایری این شهرستان با پرداخت کامل از سمت دولت از دیگر مصوبات این سفر بود که میتواند نقش بسزایی در حل بخش از مشکلات این قشر از جامعه داشته باشد.