به گزارش دفاعپرس از خراسان رضوی، «سید جواد حسینی» رئیس سازمان بهزیستی کشور در جلسه شورای اداری قوچان که شب گذشته در سالن اجتماعات شهدای دولت برگزار شد، اظهار داشت: باید در سطح جامعه به اجتماعیسازی سازمان بهزیستی و تغییر نگرش بیندیشیم، زیرا غالباً مردم تصور میکنند این سازمان وظیفه کمک به معلولان را بر عهده دارد در صورتیکه ۱۷۰ مأموریت بر عهده بهزیستی است.
وی بابیان اینکه ۱۱/۵ درصد افراد در ایران دارای معلولیت هستند، افزود: سالانه قریب به ۶۷ هزار تصادف منجر به معلولیت در کشور رخ میدهد که اگر رفتار مبتنی بر تصادفها اصلاح شود میتوان تعداد معلولیتها را کاهش داد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با یادآوری این موضوع که معلولیت چندوجهی بوده و در جامعه ایران ۹/۵ میلیون نفر دارای معلولیت هستند و تنها ۳ میلیون نفر تحت پوشش این سازمان قرار دارند، گفت: برخی از افراد دارای معلولیت، توانمندتر از دیگران بوده و حتی توانستهاند ایجاد اشتغال و کارآفرینی داشته باشند که از تعداد افراد تحت پوشش یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مستمریبگیر هستند.
حسینی با اشاره به اینکه ۵۳۰ هزار معلول شدید و خیلی شدید فاقد شغل و درآمد در کشور وجود دارد که باید برای آنها اشتغال، مسکن، خدمات روانشناختی و توانبخشی ارائه شود، تصریح کرد: برای معلولان هزار و ۶۰۱ خانه هنر در کشور به همراه ۱۳۱ پایگاه هنر روستایی ویژه این افراد ایجاد شده است و یک واحد هم متعهد به ساخت در قوچان خواهیم بود.
وی تعداد مراکز نگهداری از هشت هزار و ۵۰۰ کودک بیسرپرست در کشور را ۶۴۰ مرکز دانست و خاطرنشان کرد: ۳۳ شیرخوارگاه و ۵۸ مرکز نوباوگان برای نگهداری از کودکان سه تا شش سال وجود دارد و ۶۴۰ مرکز شبه خانواده از کودکان و نوجوانان در دو بازه سنی شش تا ۱۲ سال و ۱۲ تا ۱۸ سال نگهداری میکنند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر اینکه سالانه ۶ هزار ورودی کودک بیسرپرست در کشور است که ۵۰ درصد آنها به خانواده زیستی خود برمیگردند، افزود: اگر خانواده زیستی وجود نداشته باشد برای آنها خانواده جایگزین در نظر میگیریم که هماکنون ۱۸ هزار خانواده جایگزین همچون پدربزرگ، عمه، عمو، خاله و دایی از این کودکان بیسرپرست نگهداری میکنند.
حسینی ادامه داد: اگر خانواده جایگزین برای این کودکان بیسرپرست وجود نداشت خانواده میزبان و در غیر این صورت وارد مرحله فرزندخواندگی میشویم که ۲۵ هزار کودک در کشور به فرزندخواندگی دادهشده است.
وی بابیان اینکه ۲۲۰ هزار معلول فاقد مسکن در کشور وجود دارد و در مقابل ۳۰۰ هزار نفر هم صاحب مسکن شدهاند، گفت: سازمان بهزیستی غربالگریهای تنبلی چشم و مداخلات حرفهای چشم و گوش را انجام میدهد که هماکنون برای ۵۷ میلیون نفر غربالگری چشم و مداخله انجامشده است و بهزیستی میزان شیوع را در مقایسه با استانداردهای جهانی به ۱/۵ درصد رساند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از برنامهریزی و ارائه طرح سازمان داوطلبان برای بهزیستی خبر داد که از خدمات هنرمندان، پزشکان، مددکاران بهعنوان نیروی انسانی در این سازمان بهره گرفته شود و خاطرنشان کرد: میزان اعتبارات سازمان در سال جاری ۵۴ هزار میلیارد تومان بود که رشد بینظیری در بودجه با کمک نمایندگان مجلس شورای اسلامی داشته است.
این مقام مسئول میزان تعهد مسکن ویژه معلولان برای سال جاری را ۲۰ هزار واحد برشمرد و تصریح کرد: برای قوچان ۵۵ واحد مسکونی پیشبینی شده است که ۱۷ واحد آن واگذار و هفت واحد هم بهزودی در اختیار متقاضیان قرار میگیرد و برای مابقی هم باید مسئولین بانکهای عامل را پایکار بیاورند تا شاهد تحقق ۱۰۰ درصدی باشیم.
حسینی یادآور شد: میزان تعهد سازمان بهزیستی برای ایجاد فرصتهای شغلی ویژه معلولان، ۶۰ هزار فرصت است و تاکنون ۹۴ درصد آن محقق شده و سهم خراسان رضوی نیز از این تعداد ۴ هزار و ۵۰۰ فرصت بوده که قوچان توانسته با تحقق ۲۲۲ فرصت شغلی میزان این تحقق را به ۱۰۵ درصد برساند.
انتهای پیام/
∎