به گزارش ایرنا، سید عباس صالحی چهارشنبه شب در بازدید از موسسه فرهنگی - رسانه ای قدس در جمع خبرنگاران در مشهد با تاکید بر لزوم ایجاد همگرایی بین مردم و مسوولان افزود: مردم در خصوص شیوه حکمرانی انتقاد دارند و این که مسوول درباره این شیوه با مردم گفت و گو کند نا امیدکننده نیست.
وی ادامه داد: ایجاد وفاق به عنوان شعار محوری دولت آقای پزشکیان کار دشواری است و گاهی اختلافات در درون حاکمیت باعث می شود که مسایل جامعه و اجتماع، ثانوی شود.
صالحی افزود: یکی از کارکردهای وفاق این است که توجه بیشتری به بطن جامعه و مسایل اجتماعی مردم داشته باشیم و حاکمیت باید بداند در شرایطی قرار گرفته که مسایل اجتماعی آن قدر انباشت شده است که نباید به تعارض ها و اختلاف ها در درون خود دامن بزند.
وی اظهار کرد: این گسستها و گسل ها واقعیتی است که نمی خواهیم از ذهنمان حذف کنیم، در مقاطعی این گسست ها مورد توجه جدی قرار نمی گرفت اما تکرار واقعیت هایی که از انتخابات سال ۱۴۰۰ به بعد به شکل پیوسته رخ داد نشانگر این بود که وجود این گسست های اجتماعی به عنوان یک واقعیت علمی، انکارناپذیر است.
او ادامه داد: نظرسنجی های اجتماعی نشان می دهد که پیمایش های مختلفی در خصوص سرمایه اجتماعی و اعتماد به مسوولان انجام شده است و وجه مشترک یا مکرر در این پیمایش ها مربوط به حوزه های اخلاقی مسوولان، صداقت آنان و وفای به عهدشان می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بهتر است مسوولان بیشتر بشنوند و کمتر صحبت کنند، صندلی به انسان اقتدار سخن گفتن نمی دهد، لذا نباید طول مدت سخن گفتن را زیاد کنند بلکه تحمل شنیدن خود را افزایش دهند، این رویکرد می تواند در کاهش گسست های اجتماعی بین مردم و حاکمیت تا حدودی موثر باشد.
صالحی افزود: گاهی اوقات ما مسوولان فکر می کنیم که امیدآفرینی به معنای بزک کردن است در حالی که مردم خوب می فهمند که ما در حال بزک کردن امیدآفرینی هستیم و احساس می کنند به شعورشان توهین می کنیم، اجتناب از این رویکرد بخش قابل توجهی از گسست اجتماعی بین مردم و حاکمیت را کاهش می دهد.
وی اضافه کرد: مسوول باید فکر کند که به مردم و مشارکت آنان نیاز دارد، نباید در این موضوع تظاهری داشته باشد چرا که مردم این را حس و از ارتباط با مسوولان پرهیز می کنند، مسوولان به مشارکت نظری و عملی مردم نیاز دارند و نباید تظاهر کنند یا دروغ بگویند و این موضوع می تواند به کاهش گسست های اجتماعی بین مردم و حاکمیت کمک کند.
وزارت فرهنگ و ارشاد از سطح کارگزار و تنظیم گر فرهنگی به حوزه های کنشگری عالی ارتقا می یابد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صرفا کارگزار فرهنگی تلقی نمی شود و در این دوره جدید تلاش می شود که بسته های سیاستگذاری خود را بیشتر کند و در شرایط موجود که شوراها و نهادهای مختلفی در سطح کشور وجود دارند، از سطح کارگزار و تنظیم گر فرهنگی به حوزه های کنشگری عالی فرهنگی ارتقا یابد.
صالحی در پاسخ به سوالی در خصوص تعدد نهادهای فرهنگی و سایه آن بر نقش وزارت ارشاد در سیاستگذاریهای فرهنگی گفت: این که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صرفا تنظیم گر برنامه ها و رویدادها و جشنواره های فرهنگی است و به نوعی سیاستگذار فرهنگی و کنشگر عالی حوزه فرهنگ به شمار نمی رود و بیشتر کارگزار عرصه فرهنگی است، تا حدی می توان بر آن صحه گذاشت اما این وزارتخانه جایگاه و صاحب شان در بسیاری از شوراهای فرهنگی است که هم خود و هم موقعیت شخصی مسوولان آن می تواند در داخل دولت، حاکمیت و حوزه های علمیه و سایر بخشهای فرهنگی اثرگذار باشد و تحقق آن مستلزم گذشت زمان تا رسیدن به نتیجه مطلوب است.
وی ادامه داد: تلاش می شود در حوزه سیاستگذاری و تصمیم گیری در فضای فرهنگی، به سمت مشارکت و گفت و گوی مبتنی بر تفاهم حرکت کنیم و شورای فرهنگ عمومی بستری برای تحقق همین هدف است.
تصمیم خاصی در حوزه اختصاص یارانه کاغذ برای مطبوعات گرفته نشده است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:هنوز تصمیم خاصی در حوزه اختصاص یارانه کاغذ برای مطبوعات نگرفته ایم و به دنبال راه حلی هستیم تا بتوان کاغذ را از طریق یارانه برای مطبوعات و ناشران فراهم کرد.
صالحی افزود: روند اقتصاد کشور مبتنی بر تحقق برنامه هفتم توسعه است و دولت، ارز توافقی را در دستور کار قرار داده است تا از این طریق واردات کالا انجام شود.
وی اضافه کرد: جمع بندی ما در خصوص تامین یارانه کاغذ آن بوده است که در نشستی با معاون اول رییس جمهوری و همه ذی نفعان این بخش، شرایط حوزه نشر و مطبوعات تشریح شود تا راه حلی برای آن بیابند اما هنوز در این زمینه تصمیم قطعی اتخاذ نشده است.
دشواری تامین تسهیلات مسکن برای خبرنگاران
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص مسکن خبرنگاران گفت: خبرنگاران و اصحاب رسانه که بضاعت محدودی دارند و در شرایط معیشتی خوبی به سر نمی برند، طبیعی است که سرمایه لازم برای خرید مسکن با شرایط کنونی را نداشته باشند، به طور قطع امکان پرداخت تسهیلات مسکن با نرخ چهار درصد نیز به خبرنگاران میسر نیست و در نظر گرفتن تسهیلات مناسب برای آنان مسایل و دشواریهای خود را دارد.
صالحی افزود: مسکن از جمله مسایل پیچیده کشور به ویژه برای بخشهای آسیب پذیر و افراد دارای بضاعت پایین تر است، تلاش زیادی باید کرد تا به ایده خوبی درباره تامین مسکن خبرنگاران رسید تا به نتیجه مطلوب دست یافت.
به گزارش ایرنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دومین روز از سفر خود به خراسان رضوی از مجموعه های فرهنگی - مطبوعاتی شهرآرا، قدس و خراسان در مشهد بازدید کرد.