اکبر قایمی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این پرندگان مهاجر که شامل فلامینگو، چنگر، اردک بلوطی، اردک سرسفید، حواصیل خاکستری، پرستوی دریایی، اردک مرمری، باکلان کوچک، چوب پا و کشم بزرگ هستند، در مناطق شمالی تر جوجه آوری کرده و اکنون به تالابهای این شهرستان بازگشتهاند.
وی اضافه کرد: بخش عمدهای از این پرندگان مهاجر در تالاب های «سولدوز» و «دورگه سنگی» مشغول استراحت و تغذیه هستند و با آبگیری تالاب های «حسنلو» و «طالقان» شرایط برای تغذیه و زمستان گذرانی پرندگان مهاجر فراهم شده است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: برخی از این گونهها تمام فصل زمستان را در تالاب های این شهرستان سپری می کنند و برخی نیز با کاهش دمای هوا در این منطقه کوچ خود را به مناطق جنوبیتر ادامه می دهند.
وی از دوستداران و علاقمندان حوزه محیط زیست و همچنین اهالی روستاهای پیرامون تالابهای این شهرستان خواست در این فصل که تالاب ها میزبان پرندگان مهاجر هستند، از ترددهای غیرضروری به تالاب ها خودداری کنند تا این مسافران زمستانی در امنیت کامل به استراحت و تغذیه بپردازند.
قایمی در خصوص سرشماری پرندگان در تالاب های این شهرستان نیز افزود: به زودی سرشماری زمستانی در تالاب های این شهرستان برای آگاهی از آخرین وضعیت پرندگان آبزی و کنارآبزی انجام می شود.
شهرستان نقده دارای ۱۷ تالاب فصلی و دایمی است که سالانه میزبان هزاران قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی بوده و از بین تالابهای این شهرستان، تالابهای «درگهسنگی»، «حسنلو» و «یادگارلو» جزو تالابهای بینالمللی (کنوانسیون رامسر) است.
تالابهای بینالمللی و فصلی شهرستان نقده با پوشش گیاهی و نیزاری و شرایط مساعد زیست محیطی، همواره به عنوان یکی از مراکز مهم مهاجرت، تخمگذاری و جوجهآوری پرندگان آبزی و کنارآبزی در کشور به شمار میرود.
نقده در جنوب آذربایجان غربی و ۱۰۰ کیلومتری مرکز استان واقع شده است.