به گزارش ایکنا، ایسنا نوشت: سیدرضا صالحی امیری، در آیین بازگشایی این پژوهشگاه در شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، که مطلوبه خان ستاریان، وزیر فرهنگ تاجیکستان، صمد حسنزاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران حضور داشتند، گفت: امروز روزی مبارک برای دو ملت ایران و تاجیکستان است. زبان فارسی، یکی از مهمترین عناصر هویت فرهنگی این دو ملت است که فردوسی، بهعنوان نماد این زبان شیرین، آن را پایدار نگاه داشته است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: در دنیای امروز، خشونتها و مناقشات هزینههای سنگینی بر ملتها تحمیل کرده اما چیزی که همچنان ماندگار مانده، پیوند فرهنگی و زبانی میان ایران و تاجیکستان است. زبان فارسی، زبان عرفان، اخلاق، رمز و راز و اشعار غنی است که در برابر تهاجمهای تاریخی همچنان استوار مانده است.
صالحی امیری تأکید کرد که بازگشایی این پژوهشگاه میتواند آغازگر فصل جدیدی در گسترش روابط فرهنگی میان ایران و تاجیکستان باشد و نخستین پروژه این مرکز، پژوهش در مورد ریشههای زبانی و گویشهای فارسی و تاجیکی خواهد بود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: نتایج این پژوهش به رؤسای جمهور دو کشور ارائه خواهد شد تا تأکیدی بر پیوند عمیق فرهنگی و تاریخی این دو ملت باشد. این مراسم نشاندهنده عزم دو کشور برای حفظ و تقویت میراث مشترک زبان فارسی و توسعه همکاریهای فرهنگی است.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، این پژوهشگاه از سال ۱۳۹۷ تعطیل شده بود و با صدور دوباره مجوز و در حاشیه سفر سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به شهر دوشنبه، بازگشایی شد.
در نسخه نخست این خبر که در پایگاه اطلاعرسانی دولت و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی منتشر شده است، از افتتاح این پژوهشگاه خبر داده شده بود.