شناسهٔ خبر: 70817252 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه توسعه‌ایرانی | لینک خبر

مدیرکل روابط عمومی دفتر رئیس‌جمهور:

پزشکیان با هدف گسترش روابط به تاجیکستان و روسیه سفر می‌کند

صاحب‌خبر -

مدیرکل روابط عمومی دفتر رئیس جمهور، گفت: رئیس جمهور کشورمان با هدف گسترش روابط دوجانبه و نیز امضای توافقنامه جامع میان تهران و مسکو، از چهارشنبه به منظور سفری سه روزه عازم تاجیکستان و روسیه می‌شود.

«حبیب‌الله عباسی» در گفت‌وگو با ایرنا، سفر رئیس جمهور به تاجیکستان و سپس روسیه را تحولی در روابط کشورمان با این دو کشور توصیف و تصریح کرد: دکتر پزشکیان در این سفرها علاوه بر امضای تفاهمنامه و موافقت‌نامه‌های متعدد، با فعالان اقتصادی و تجار دو کشور نیز دیدار و گفت‌وگوهایی خواهد داشت.

مدیرکل روابط عمومی ریاست جمهوری در تشریح برنامه‌های بخش اول سفر رئیس جمهور کشورمان به مقصد تاجیکستان افزود: دکتر پزشکیان در دوشنبه پایتخت تاجیکستان با رئیس جمهور، رئیس مجلس و نخست وزیر این کشور به صورت جداگانه دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد. وی درباره بخش دوم این سفر به روسیه نیز گفت: دکتر پزشکیان در ادامه به مسکو سفر می‌کند و علاوه بر ملاقات‌های جداگانه با رئیس جمهور و نخست وزیر این کشور در جمع تجار و صنعتگران روسی نیز حضور یافته و با آنان گفت‌وگو می‌کند.

عباسی امضای موافقتنامه جامع همکاری بلند مدت میان ایران و روسیه را مهمترین برنامه و دستاورد سفر رئیس جمهور به روسیه عنوان کرد.

روسیه برای موافقت‌نامه مشارکت راهبردی با ایران 

اهمیت زیادی قائل است

سخنگوی کرملین گفت: روسیه برای امضای توافقنامه مشارکت راهبردی جامع با ایران اهمیت زیادی قائل است.

دیمیتری پسکوف به خبرنگاران گفت: امضای این موافقت‌نامه یک بخش بسیار مهم از سفر آتی آقای پزشکیان رئیس‌جمهوری اسلامی ایران است؛ برای ما، این یک رویداد بسیار مهم است و ما به آن اهمیت زیادی می‌دهیم.

پیش از این، کرملین (ریاست‌جمهوری روسیه) اعلام کرده بود: ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه جمعه ۲۸ دی ماه با مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران که برای سفری رسمی وارد مسکو می‌شود، دیدار و گفت‌و‌گو خواهد کرد. در بیانیه کرملین آمده است: انتظار می‌رود دورنمای گسترش بیشتر همکاری‌های دوجانبه از جمله در زمینه تجارت و سرمایه گذاری، حمل و نقل و لجستیک و حوزه‌های بشردوستانه و همچنین موضوعات جاری در دستور کار منطقه‌ای و بین المللی در مذاکرات پوتین و پزشکیان مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

کرملین افزود: در ادامه این مذاکرات، ولادیمیر پوتین و مسعود پزشکیان موافقت‌نامه مشارکت راهبردی جامع روسیه و ایران را امضا و در جمع نمایندگان رسانه‌ها سخنانی مطرح خواهند کرد.

کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز گفت: موافقت‌نامه جامع همکاری‌های دو کشور که شامل یک مقدمه و ۴۷ ماده است، همه حوزه‌های مناسبات دوجانبه را در بر می‌گیرد و در نگارش آن، توازن و حفظ استقلال و احترام به تمامیت ارضی کشور مورد توجه بوده است.

لاوروف:‌ موافقت‌نامه جامع ایران و روسیه علیه کشور دیگری نیست

وزیر امور خارجه روسیه گفت: موافقت‌نامه جامع راهبردی که روز جمعه ۱۷ ژانویه برابر با ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ توسط توسط ولادیمیر پوتین و مسعود پزشکیان، رؤسای جمهور روسیه و ایران در مسکو امضا خواهد شد، علیه هیچ کشور دیگری نیست، بلکه هدف آن تضمین امنیت دو کشور است.

سرگئی لاوروف روز سه‌شنبه این سخنان را در پاسخ به سؤال خبرنگار ایرنا در مسکو در جریان کنفرانس مطبوعاتی سالانه وزارت امور خارجه روسیه بیان کرد.

وزیر امور خارجه روسیه در این باره گفت: این توافق، مانند توافق (اخیر روسیه)با کره شمالی، علیه هیچ کشوری نیست و ماهیت سازنده ای دارد و هدف آن تقویت توانایی‌های روسیه و ایران و دوستان ما در نقاط مختلف جهان است.

وی خاطرنشان کرد: این موافقت‌نامه با هدف شتاب‌بخشی به توسعه مبادلات اقتصادی، حل مسائل اجتماعی در مناسبات دوجانبه و اطمینان از قابلیت دفاعی قابل اعتماد امضا خواهد شد. 

وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از این کنفرانس مطبوعاتی با اشاره به حمایت‌های غرب از کی‌یف در مواجهه نظامی با مسکو و حمله ناکام اوکراین به ایستگاه تقویت فشار خط لوله گاز ترک استریم که گاز صادراتی روسیه را به اروپا می‌رساند، گفت: هدف اصلی غرب خارج کردن یک رقیب دیگر از صحنه است؛ با اقدامات غرب مشخص شد که روسیه به چنین رقیبی تبدیل شده است و رویکرد آنها تضعیف ما است.

لاوروف، اقدام کی‌یف در حمله به زیرساخت‌های خط لوله گاز صادراتی روسیه ازمسیر دریای سیاه به اروپا پس از توقف صادرات گاز این کشور از خاک اوکراین به دلیل تمدید نشدن قرارداد افزود:‌ایالات متحده می خواهد خط لوله گاز ترک استریم را غیرفعال کند.

وی ادامه داد: آمریکا در هیچ زمینه‌ای معتقد به وجود رقیب نیست؛ این موضوع در بخش انرژی مشهود است، جایی که آنها بدون هرگونه تفکر به فعالیت تروریستی برای تخریب زیرساخت‌های انتقال انرژی چراغ سبز نشان می‌دهند تا پس از خط لوله نورد استریم، ترک استریم نیز از مدار خارج شود.