شناسهٔ خبر: 70813940 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

استاندار:

کهگیلویه و بویراحمد حتی یک کیلومتر آزادراه ندارد

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: این استان حتی یک کیلومتر آزاد راه ندارد و در نرخ تصادفات فراتر از میانگین کشوری قرار دارد.

صاحب‌خبر -

یدالله رحمانی عصر روز سه شنبه ۲۵ دی ماه ۱۴۰۳ در نشست شورای برنامه ریزی استان، افزود: در فرآیند توسعه باید سهم‌های اشتغال صنعت و کشاورزی بر اساس برنامه توسعه دیده شود، اما در حال حاضر حتی بخش کشاورزی نیز به سمت مطلوب نیست.

وی اظهار کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد یک درصد وسعت و جمعیت کشور را دارد و وسعت جنگل‌های این استان ۷ برابر سرانه کشور است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: این استان رتبه سوم تولید شیلات کشور را دارد و سه سد در حال بهره برداری نیز در استان داریم و سد «آبریز» نیز مطالبه ویژه و اصلی مردم است.

رحمانی با اشاره به اینکه ۱۲ سد در حال مطالعه در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد، تصریح کرد: همچنین ۲۵ درصد تولید نفت و گاز کشور و رتبه دوم تولید گاز مناطق نفت خیز را این استان دارد.

وی ادامه داد: نرخ تصادفات استان کهگیلویه و بویراحمد سه برابر میانگین کشور است و حتی یک کیلومتر آزادراه در این استان نداریم و باید به توسعه این ظرفیت‌ها توجه شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر رشد ظرفیت آزادراهی و اتصال استان به آزاد راه‌های کشور تاکید و عنوان کرد: در بحث راه آهن نیز باید گسترش ظرفیت‌ها و تخصیص اعتبار برای این مهم را داشته باشیم.

رحمانی با بیان اینکه ۹٠٠ روستای زیر ۲٠ خانوار استان کهگیلویه و بویراحمد در چارت برنامه ریزی قرار ندارد، تاکید کرد: نگاه ما بر حمایت، رفع مشکلات و عدالت توزیعی است.

وی بر تقویت زیرساخت‌ها تاکید و بیان کرد: باید توسعه ظرفیت‌ها را در استان کهگیلویه و بویراحمد داشته باشیم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اهمیت سد ماندگان، گفت: این پروژه نه‌تنها از نظر تأمین منابع آبی، بلکه از لحاظ اقتصادی و اجتماعی نیز برای استان حیاتی است.بررسی دقیق و کارشناسی وضعیت این سد، به‌ویژه در زمینه‌های زیست‌محیطی و اجتماعی، ضروری است.

رحمانی تاکید کرد: ضروری است که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به این موضوع به‌صورت جدی پرداخته و نتایج آن را به‌طور شفاف برای مردم بیان کند.

وی افزود: اگر مشکلاتی در زمینه زیست‌محیطی وجود دارد، باید به‌طور صریح و واضح به اطلاع عموم برسد تا مردم از وضعیت موجود آگاه شوند و در صورت وجود نداشتن مشکلات، این موضوع نیز باید به‌صورت عمومی اعلام شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد همچنین با اشاره به مناقشات در این خصوص بیان کرد: این اختلافات می‌تواند تأثیرات منفی بر روند اجرای پروژه و همچنین بر اعتماد عمومی داشته باشد. بنابراین شفاف‌سازی در این زمینه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

رحمانی تاکید کرد: روشنایی تونل‌ها و تهویه در محور ارتباطی پاتاوه به دهدشت یکی از دغدغه‌های موجود این استان است.

وی اظهار کرد: بهسازی محور پل بریم_ چرام_ چاروسا _دیشموک_ باغملک استان خوزستان یکی از محورهایی است که استان‌های فارس، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان را به هم متصل می‌کند و اعتبار گذاشتن برای این پروژه اهمیت دارد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد همچنین به پروژه های آب پرداخت و خاطرنشان کرد: در حوزه آب فاز اول پروژه آبرسانی به چهار شهر ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اگر اعتبار خوبی تخصیص پیدا کند می‌توانیم سریعتر این پروژه را به نتیجه برسانیم.

رحمانی تصریح کرد: آبرسانی به لیکک ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و اگر اعتبار تزریق شود تا خردادماه به بهره‌برداری می‌رسد.

وی ادامه داد: انتقال آب به اراضی شرقی دهدشت یکی از پروژه‌های مهمی است که ۴۹ درصد پیشرفت فیزیک دارد، سد سرپری پیشرفت ۶۵ درصدی دارد و نیازمند ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: سد آبریز مهمترین پروژه این منطقه است که تحول جدی در منطقه ایجاد می‌کند، خواست ما این است که کمیسیون ماده ۲۳ این پروژه اخذ شود و بتوانیم پروژه را تأمین مالی کنیم.

رحمانی تاکید کرد: پروژه سد تنگ سرخ ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و شبکه آبرسانی که هم برای شهر یاسوج و استان کهگیلویه و بویراحمد اهمیت دارد و هم برای استان فارس حائز اهمیت است.

وی اظهارکرد: آبرسانی به دشت‌های خان احمد از طریق سد چمشیر تأمین آب می‌شود، خط انتقال سد چمشیر به پشکان از جمله پروژه‌های مهم است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد به مشکلات فرودگاه یاسوج پرداخت و گفت: فرودگاه یاسوج امکانات خوبی دارد و انتظار داریم مساعدتی شود و فرودگاه به اداره کل ارتقاء پیدا کند و مجموعه گچساران نیز زیرمجموعه این فرودگاه باشد، با توجه به اینکه در طول هفته ۵ پرواز داریم، و دو پرواز نامنظم است، انتظار داریم کمک شود تعداد پروازها افزایش یابد.

به گزارش ایسنا، رحمانی با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری منطقه بیان کرد: سد چمشیر جاذبه منحصر به فردی دارد و قابلیت توسعه گردشگری دارد، همچنین با توجه به ظرفیت‌های شهرستان دنا یک مجتمع گردشگری در این شهرستان احداث شود.

انتهای پیام