شناسهٔ خبر: 70812847 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرکل میراث فرهنگی: فارس به کارگاه مرمت نقش برجسته‌های باستانی تبدیل شده است

شیراز - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس گفت: همزمان هشت سنگ نگاره و نقش برجسته تاریخی فارس در دست مرمت است و این استان به کارگاه مرمت سنگ نگاره‌های باستانی تبدیل شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، محمد ثابت‌اقلیدی روز سه‌شنبه در نشست تخصصی مرمت نقش عیلامی کورنگون، اظهار کرد: نقش برجسته کهن ایران باستان که از دوران عیلامی در شهرستان رستم به‌جای مانده است ارزش و اهمیت تاریخی بالایی دارد.

او افزود: با توجه به وضعیت نامناسب میراث باستانی کورنگون که در اثر گذر زمان و فرسایش‌های شدید طبیعی ایجادشده، اولین اقدامات گسترده حفاظتی و مرمتی آن، با ایجاد ۴۰ متر داربست، از مهرماه سال جاری آغاز شد.

ثابت اقلیدی گفت: هدف از برگزاری نشست تخصصی مرمت این اثر، تبادل‌نظر و بهره‌گیری از اندیشه صاحب‌نظران و متخصصان این حوزه و تلاش برای معرفی هر چه بیش‌تر این اثر منحصربه‌فرد و کهن فارس و فرهنگ‌سازی برای حفاظت و صیانت بیش‌تر از آثار و بناهای ارزشمند تاریخی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس یادآور شد: شهرستان رستم ازلحاظ تاریخی و طبیعی یک مقصد بی‌بدیل گردشگری است که ظرفیت جذب گردشگران زیادی را دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی: فارس به کارگاه مرمت نقش برجسته‌های باستانی تبدیل شده است

ثابت اقلیدی عنوان کرد: هم‌زمان با پروژه مهم مرمت و ساماندهی نگارکند عیلامی کورنگون در شهرستان رستم، کارگاه‌های مرمت و حفاظت سنگ‌نگاره‌های نقش رستم در مرودشت، سنگ‌نگاره نقش رستم در داراب، نقش برجسته تنگ براق در اقلید، نقش برجسته سرباز پارتی در قیروکارزین، نقش برجسته برم دلک در شیراز، نقش برجسته تنگ چوگان کازرون و نقش برجسته سراب بهرام در نورآباد ممسنی در حال انجام است.

او اضافه کرد: ساماندهی محور جهانی ساسانی کازرون و سروستان نیز فعال و در حال انجام است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس گفت: برخی از سنگ‌نگاره‌های فارس در فهرست آثار ملی کشور به ثبت نرسیده‌اند که فرآیند ثبت این سنگ‌نگاره‌ها هم در حال انجام است و به‌زودی شاهد ثبت این آثار ارزشمند تاریخی خواهیم بود.

نشست تخصصی «کورنگون: تلاش برای نجات کهن‌ترین نگارکند عیلامی و درنگی بر جایگاه آن در فرهنگ و تمدن عیلام» با حضور اساتید برجسته مرمت، باستان‌شناسی، دانشجویان و علاقه‌مندان به حوزه‌های تاریخ، باستان‌شناسی و مرمت در سالن غزل تالار حافظ شیراز برگزار شد.

سنگ‌نگاره کورانگون یا کورَنگان که نخستین بار توسط مورخ و باستان‌شناس آلمانی بارون مکس با نام «حجاری ایلامی (گورانگون)» در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

این نقش‌برجسته در شهرستان رستم، ۵ کیلومتری جنوب شهر مصیری جای گرفته‌است.