شفقنا-وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در جامعه پزشکی و پرستاری، اخلاق عملی باید با عملکردن به آموزههای دینی و فداکاریهای بزرگ در زندگی حرفهای همراه باشد.
به گزارش شفقنا، محمدرضا ظفرقندی روز سهشنبه در یازدهمین کنگره سالیانه اخلاق پزشکی ایران و هشتمین کنگره اخلاق پرستاری که در مرکز همایش های بین المللی رازی برگزار شد، به اهمیت اخلاق در زندگی حرفهای و اجتماعی پزشکان و پرستاران اشاره کرد و از نقش الگوهای اخلاقی در جامعه سخن گفت.
وی با تاکید بر اینکه جامعه فراتر از اخلاق به پویش احترام و مهربانی نیاز دارد، گفت: بیمار نیاز به دلسوزی از سوی پزشکان دارد، افزود: آموزههای دینی و فلسفه دین ما بر اساس اخلاق استوار است و حضرت علی علیهالسلام به عنوان یکی از بزرگترین الگوهای اخلاقی در تاریخ اسلام شناخته میشود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهویژه به اخلاق عملی که باید در زندگی روزمره و حرفهای به کار گرفته شود، اشاره کرد و اظهار داشت: بر این باور هستیم که اخلاق عملی میتواند جامعه را از نظر اجتماعی و حرفهای غنی کند.
ظفرقندی در ادامه به فلسفه بعثت پیامبر اسلام (ص) اشاره کرد و یادآورشد: پیامبر اسلام با اخلاق نیکو توانست در دلها محبت ایجاد کرده و روابط اجتماعی را بهبود بخشد.
وزیر بهداشت با یادآوری سخنان رسول خدا (ص) که بدون اخلاق نمیتوانست جامعهای متحد ایجاد کند، تأکید کرد و به اخلاق در تعامل با فقرا، محرومان و حتی دشمنان اشاره کرد.
ظفرقندی بیان داشت: حضرت علی علیهالسلام نمونهای از این نوع اخلاق بود که حتی در هنگام ضربت خوردن از دشمن، نگرانی او برای احترام به دشمنان خود در تاریخ ثبت شده است.
وی در ادامه به اهمیت رابطه اخلاقی میان مردم و حاکمیت اشاره کرد و افزود: اگر در این رابطه، اعتماد، صداقت و دلسوزی وجود نداشته باشد، آسیبهای جبرانناپذیری به جامعه وارد میشود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به نقش جامعه پزشکی و پرستاری در ایجاد اعتماد اجتماعی تصریح کرد: در نظرسنجیها، جامعه پزشکی و پرستاری جزء اقشار مورد اعتماد مردم هستند، اما باید مراقب بود که این اعتماد از بین نرود.
دکتر ظفرقندی در ادامه به موضوع اخلاق پزشکی و اهمیت ترویج آن در جامعه اشاره کرد و افزود: اقدامات مختلفی در این زمینه انجام شده همچنین جایگاه ایران در تحقیقات و مقالات علمی مرتبط با اخلاق پزشکی بالا است. اما در کنار این مسائل، نیاز به یک پویش عمومی برای ترویج احترام و مهربانی در سطح جامعه داریم.
وی یادآورشد: این پویش باید فراتر از مباحث اخلاقی باشد و به اصول اساسی اعتماد و سرمایه اجتماعی توجه کند.
وزیر بهداشت گفت: در بحرانهای مختلف مانند دوران کرونا، ایثار و فداکاری جامعه پزشکی و پرستاری به خوبی نمایان شد. در شرایطی که خانوادهها قادر به مراقبت از بیماران خود نبودند، جامعه پزشکی و پرستاری از جان خود گذشته و ایثار کردند، که این نمونهای از بالاترین رتبههای انسانیت است.