شناسهٔ خبر: 70797648 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

اجرای ۸ آیین وقف‌نامه‌ای مذهبی در کتابخانه و موزه ملی ملک

کتابخانه و موزه ملی ملک، موقوفه فرهنگی آستان قدس رضوی در تهران، با اجرای مستمر و هرساله هشت آیین وقف‌نامه‌ای مذهبی، نشان داده که توجه خاصی به نیات بنیانگذار و واقف این مجموعه فرهنگی داشته و دارد.

صاحب‌خبر -
حاج حسین آقا ملک(۱۲۵۰-۱۳۵۱شمسی)، کتابخانه و موزه ملی ملک را در سال ۱۳۱۶ شمسی وقف حرم مطهر حضرت رضا(ع) کرد و در وقف‌نامه آن بر برگزاری هشت آیین شامل ۷ مراسم جشن و یک مراسم عزاداری، در این موقوفه در تهران تأکید کرد.

این جشن‌های وقف‌نامه‌ای به‌مناسبت گرامی‌داشت میلاد پربرکت پنج تن آل عبا(ع) اعم از پیامبر اکرم(ص)، حضرت فاطمه زهرا(س)، امام علی(ع)، امام حسن مجتبی(ع) و امام حسین(ع) و همچنین ولادت باسعادت امام رضا(ع) و مبعث رسول اکرم(ص) با اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی و مذهبی در این مجموعه برپا می‌شود.

به‌طور معمول بسیاری از رویدادهای مهم کتابخانه و موزه ملی ملک همچون گشایش نمایشگاه‌ها، رونمایی کتاب‌ها و برگزاری مراسم تقدیر، هم‌زمان با اجرای این جشن‌های مذهبی در این موقوفه انجام می‌شود. همچنین از اقشار مختلف مردم فرهنگ‌دوست برای حضور در این آیین‌ها دعوت به عمل می‌آید.

دراین‌میان، اجرای آیین وقف‌نامه‌ای میلاد فرخنده امام حسن مجتبی(ع) با توجه به برگزاری در نیمه ماه مبارک رمضان، با برنامه افطاری و پذیرایی از روزه‌داران همراه است.

برگزاری آیین سوگواری سیدالشهدا(ع)

با توجه به سفارش زنده‌یاد حاج حسین آقا ملک، آیین سوگواری شهادت امام حسین(ع) و یارانش نیز به‌عنوان هشتمین آیین وقف‌نامه‌ای کتابخانه و موزه ملی ملک، به مدت پنج روز، از هفتم تا یازدهم ماه محرم، از جمله روزهای تاسوعا و عاشورا، با آدابی خاص برگزار می‌شود.

سیاه‌پوشی مجموعه، برگزاری مراسم سنتی عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) همچون سخنرانی، روضه‌خوانی و نوحه‌خوانی در سوگ و رثای این امام همام، از جمله بخش‌های این آیین مناسبتی است که با حضور جمعی از مدیران، کارکنان و دوستداران این موقوفه اجرا می‌شود. خدمات‌رسانی کتابخانه و موزه ملی ملک طبق تأکید حاج حسین آقا در وقف‌نامه در روزهای غیرتعطیل رسمی برگزاری این مراسم نیز متوقف می‌شود.

در سال‌های گذشته شاهد اجرای این آیین عزاداری در خانه تاریخی ملک(مکان پیشین کتابخانه و موزه ملی ملک در بازار بین‌الحرمین تهران) نیز بودیم که رنگ و بوی خاصی به این سنت دیرینه بخشیده بود.

شایان ذکر است، کتابخانه و موزه ملی ملک در حال حاضر به نشانی تهران، خیابان امام خمینی، خیابان سی‌تیر، خیابان یارجانی، خیابان ملل متحد (میدان مشق)، آماده میزبانی از دوستداران تاریخ و فرهنگ اسلامی- ایرانی است.

برچسب‌ها: