به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد آشوری تازیانی شامگاه یکشنبه در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان هرمزگان، اظهار کرد: ۱۲ درصد از پهنه ساحلی استان هرمزگان مناطق حفاظت شده زیست محیطی بوده که ۱۰ درصد از این پهنهها در حال مطالعه است که توجه به این پهنه یکی از ارکان مهم توسعه پایدار دریاپایه است.
وی با تاکید بر لزوم تلاش همه جانبه برای تحقق توسعه در کشور، بیان کرد: یقین بدانید تا نگاه توسعهای خود را اصلاح نکنیم، تمامی حرکتهایی که انجام میدهیم به جای افزایش بهرهوری موجب تولید هزینه خواهد شد.
نماینده عالی دولت در هرمزگان، ایجاد هماهنگی نرمافزاری و سختافزار توسعه در استان را جزو تکالیف شورای برنامهریزی دانست و گفت: تدوین خط مشی و برنامههای توسعه رسالت اصلی شورای برنامهریزی استان است و باید حرکت مبتنی بر خردجمعی، احصای ظرفیتهای قانونی و تجمیع برنامهها ترسیم شود.
آشوری تازیانی، شناسایی عوامل ناپایداری توسعه را مهم برشمرد و افزود: الگوی ایرانی- اسلامی پیشرفت که رهبری معظم انقلاب ارائه فرمودند کاملترین روش در راهبری توسعه است که باید مدنظر باشد.
وی با اشاره به برنامههای توسعهای کشور، گفت: ایران حدود ۷۰ سال است که تدوین برنامههای مختلف را تجربه کرده است و ایران نخستین کشور در حال توسعهای بوده که مدل برنامهریزی را آغاز کرد اما وقتی آسیب شناسی میکنیم شاهدیم که دستیابی به اهداف برنامهها دچار مشکل است و یکی از عوامل این مهم نیز رعایت نکردن اصول و قواعد برنامهنویسی است.
آشوری تازیانی با بیان اینکه یکهزار و ۳۳۶ طرح نیمه تمام در استان وجود دارد، گفت: شیوه تامین مالی برای تحقق برنامههای توسعه باید تغییر کند.
وی ادامه داد: شورای برنامهریزی باید راهبری توسعه و پیشرفت را به صورت منطقی و کارشناسی با ارزیابیهای دقیق انجام دهد و راهکارها احصا شود؛ چرا که تجمیع برنامههای موجود میتواند ما را از آشفتگی اجرای برنامهها نجات دهد.
استاندار هرمزگان، کارکرد برنامه آمایش سرزمینی را ایجاد هماهنگی بین فضا، انسان و سرزمین دانست و خاطرنشان کرد: آمایش سرزمینی نیز نقشه راه حرکت توسعه استان است، همچنین پیوستهای محیط زیستی، فرهنگی، اجتماعی و امنیتی مورد توجه جدی قرار گیرد.
در ادامه این نشست درخصوص کمیته بررسی طرحهای موضوع تبصره۱۸ و ابلاغیه های اعتبارات مولدسازی و پرداختی پاداش بازنشستگان ۱۴۰۲ تصمیم گیری شد.