به گزارش خبرنگار مهر، محمد آشوری تازیانی یکشنبه شب در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان هرمزگان با تأکید بر لزوم تلاش همه جانبه برای تحقق توسعه در کشور، گفت: یقین بدانید تا نگاه توسعهای خود را اصلاح نکنیم تمام حرکتهایی که انجام میدهیم به جای افزایش بهرهوری موجب تولید هزینه خواهد شد.
وی ایجاد هماهنگی بین نرم افزار و سخت افزار توسعه در استان را جزو تکالیف شورای برنامه ریزی دانست و گفت: تدوین خطمشی و برنامههای توسعه رسالت اصلی شورای برنامهریزی استان است و باید حرکت مبتنی بر خرد جمعی، احصای ظرفیتهای قانونی و تجمیع برنامهها ترسیم شود.
آشوری شناسایی عوامل ناپایداری توسعه را مهم برشمرد و افزود: الگوی ایرانی- اسلامی پیشرفت که مقام معظم رهبری ارائه فرمودند کاملترین روش در راهبری توسعه است که باید مدنظر باشد.
وی با اشاره به برنامههای توسعهای کشور، گفت: کشور حدود ۷۰ سال است که تدوین برنامههای مختلف را تجربه کرده است و ایران اولین کشور در حال توسعهای بوده که مدل برنامهریزی را آغاز کرد اما وقتی آسیب شناسی میکنیم شاهدیم که دستیابی به اهداف برنامهها دچار مشکل است و یکی از عوامل این مهم نیز عدم رعایت اصول و قواعد برنامه نویسی است.
استاندار هرمزگان با بیان اینکه ۱۳۳۶ پروژه نیمه تمام در استان وجود دارد، گفت: شیوه تأمین مالی برای تحقق برنامههای توسعه باید تغییر کند.
آشوری ادامه داد: شورای برنامهریزی باید راهبری توسعه و پیشرفت را به صورت منطقی و کارشناسی با ارزیابیهای دقیق انجام دهد و راهکارها احصای شود چراکه تجمیع برنامههای موجود میتواند ما را از آشفتگی اجرای برنامهها نجات دهد.
استاندار هرمزگان کارکرد برنامه آمایش سرزمینی را ایجاد هماهنگی بین فضا، انسان و سرزمین دانست و خاطرنشان کرد: آمایش سرزمینی نیز نقشه راه حرکت توسعه استان است همچنین پیوستهای محیط زیستی، فرهنگی، اجتماعی و امنیتی مورد توجه جدی قرار گیرد.
آشوری عنوان کرد: ۱۲ درصد از پهنه ساحلی استان هرمزگان مناطق حفاظت شده زیست محیطی است و ۱۰ درصد از پهنهها نیز در حال مطالعه است و یکی از ارکان توسعه پایدار توجه به مسائل زیست محیطی است.
وی بر لزوم تدوین تصویری گویا از ظرفیتهای استان هرمزگان و بندرعباس تأکید کرد و ادامه داد: استان باید نقش محوری خود را در توسعه دریا پایه به درستی ایفا کند که تکمیل بستههای سرمایه گذاری استان هرمزگان در این راستا اهمیت ویژهای دارد.