شناسهٔ خبر: 70787388 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به حرف و حدیث‌های انتقال پایتخت

حاشیه‌آفرینی چه سودی برای دولت دارد؟

خیلی متعجبم! دولتی‌ها انتقال پایتخت را خیلی خام طرح می‌کنند. ایده را به رسانه آورده‌اند نه طرح را. حتی نمی‌گویند پایتخت سیاسی می‌ماند پایتخت اقتصادی به مکران می‌رود. ایده‌ای که سختی اجرای آن به مثابه آرزوست، طوری طرح می‌کنند که انگار یک کامیون وسیله قرار است از شهری به شهری برود. 

صاحب‌خبر -
جوان آنلاین: بیان ایده انتقال پایتخت از سوی برخی مسئولان دولتی واکنش‌های بسیاری در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشت و خیلی زود هشتگ «#انتقال_پایتخت» را در شبکه‌های اجتماعی گرایه (ترند) کرد. کاربران از معایب و مزایای انتقال پایتخت و گزینه‌های احتمالی آن نوشتند و برخی نیز به پیرامون این ایده از جمله نحوه طرح آن، سوء استفاده‌های احتمالی و... پرداختند. در ادامه بخش‌هایی از واکنش‌های کاربران را مرور کرده‌ایم. 
 
 
 میلاد نوری:
ما از وقتی بچه بودیم، قرار بود پایتخت منتقل بشه. همون‌طور که قرار بود کنکور حذف بشه. همون‌طور که قرار بود گرونی بنزین جلوی قاچاق سوخت رو بگیره. زیاد جدی نگیرید. 
 علی قلهکی:
بازسازی ورزشگاه آزادی، «۱۸ ماه زمان» و «هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان» هزینه در بردارد؛ انتقال پایتخت برآورد شده ۲۵ سال زمان و ۲۳ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت که در چنین مواردی بروید بالای یک قرن زمان و صد‌ها میلیارد دلار پول! همه اینها به کنار چه کسی پیشنهاد داده پایخت ایران در مرز دریایی (مکران) باشد؟!
 میثم ایرانی:
جناب عارف گفتند به خاطر مسائل مختلف مخصوصاً تأمین آب تهران پیگیر انتقال پایتخت هستند و منطقه مکران یکی از گزینه‌های اصلی پایتخت هست! فکر نمی‌کنید با این حجم دشمنان باز باید شهری در مرکز کشور رو انتخاب کنید؟ مکران نمی‌شه همون پایتخت سهل‌الوصول برای هر دشمن؟ خرجش یک ناوشکن است. 
 کیانوش جهانپور:
فقط آن کسی که پایتخت و مرکز سیاسی کشور را می‌خواهد ببرد به منتهی الیه جنوب شرقی کشور در کنار دریا و آب‌های اقیانوسی و... را معرفی کنید! لااقل این هموطن شوخ مزاج و ملیح و طناز را بشناسیم. 
 محمدعلی سافلی:
انتقال پایتخت به مکران به اندازه اصل انتقال پایتخت احمقانه است! مکران می‌تواند پایتخت دوم و اقتصادی باشد. به‌جای ایده آسان، اما پرهزینه و ناشدنی تغییر تهران به فکر تمرکززدایی، توزیع مناسب امکانات، هوشمندسازی خدمات اداری و دسترسی مناسب به خدمات درمانی باشید. 
 عبدالله گنجی:
خیلی متعجبم! دولتی‌ها انتقال پایتخت را خیلی خام طرح می‌کنند. ایده را به رسانه آورده‌اند نه طرح را. حتی نمی‌گویند پایتخت سیاسی می‌ماند پایتخت اقتصادی به مکران می‌رود. ایده‌ای که سختی اجرای آن به مثابه آرزوست، طوری طرح می‌کنند که انگار یک کامیون وسیله قرار است از شهری به شهری برود. 
 احمد روستایی:
نحوه طرح ایده انتقال پایتخت شاهکار است! چنین مهمی شده محل گمانه‌زنی و تقابل رسانه‌ای! یکی می‌گوید اینجا، یکی می‌گوید آنجا و.... بهتر نیست این مسائل قبل از جمع‌بندی در دولت رسانه‌ای نشود؟! چرا باید کشور را بازیچه کرد و اعتبار حرف مسئولان را نزد افکار عمومی پایین آورد؟! حاشیه‌آفرینی چه سودی برای دولت دارد؟
 سامان یوسفوند:
تجربه حکمرانی تمرکزگرا نتیجه‌اش تولید بحران بوده و راه‌حلش تمرکززدایی است، البته تمرکززدایی سیستمی نه کالبدی. انتقال پایتخت فرصتی برای بازآرایی صحنه تصمیم گیری. ‎#انتقال_پایتخت
 مسعود رحیمی:
اگر قرار است سواحل مکران پایتخت بعدی ایران باشد ق. ق و سازمان بازرسی باید ورود کنند تا خدایی نکرده اراضی آن منطقه پیش از اعلام خبر، دست نورچشمی‌ها نباشد و باید آن اراضی طبق قانون و عدالت بین تمام هموطنانی که علاقه دارند آنجا سرمایه گذاری کنند تقسیم شود. ‎#انتقال_پایتخت
 سیداحمد حبیب. نژاد:
‏طرح قانونی انتقال پایتخت در سال ۱۳۹۱ در مجلس اعلام وصول شد و در ۱۳۹۴ با عنوان «قانون امکان‌سنجی انتقال مرکز سیاسی و اداری کشور و ساماندهی و تمرکز زدایی از تهران» مصوب شد و در اردییهشت ۱۳۹۴ از سوی رئیس‌جمهور ابلاغ شد و آیین‌نامه اجرایی آن در مهر ۱۳۹۴ به تصویب هیئت‌وزیران رسید!